Με... φόρα στο «Κλ. Βικελίδης»

Με... φόρα στο «Κλ. Βικελίδης»

Ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό που... έπρεπε και πήρε τη νίκη στην αναμέτρηση με την SKODA Ξάνθη με 2-1.

Ο Αθανασιάδης (36') άνοιξε το σκορ. Ο Πόι ισοφάρισε προσωρινά στο 65' και ο Σαλπιγγίδης στο 79' έδωσε το... τρίποντο στον Δικέφαλο. Πλέον η ομάδα του Μάκη Χάβου πάει με το ηθικό ακμαιότατο στο μεγάλο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Άρη, όπου θέλει να πάρει... ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου, όπου οι Κίτρινοι είχαν επικρατήσει με 1-0.

Πλούσιο σε φάσεις το πρώτο μέρος του αγώνα, κυρίως από την πλευρά του Δικέφαλου. Στο 7ο λεπτό ο Δημήτρης Σαλιπιγγίδης μεταβίβασε συρτά στον Στέφανο Αθανασιάδη ο Γκσπούρνινγκ, όμως, έπεσε, μπλοκάροντας σταθερά.

Στο 10' η Ξάνθη επιχείρησε να απειλήσει με τον Μπέρτο να ψάχνει κάποιον συμπαίκτη του με σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα στην αγκαλιά του Χαλκιά. Ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ το οποίο εκτέλεσε ο Μαρσελίνιο, ο Σουάνης πήδηξε για την κεφαλιά, ο Χαλκιάς απομάκρυνε σε κόρνερ, το οποίο και πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 12' οι γηπεδούχοι κέρδισαν φαουλ στον άξονα και 20 περίπου μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Λίνο εκτέλεσε απευθείας με εσωτερικά φάλτσα, ο Γκσπούρνινγκ υποχρεώθηκε σε δύσκολη απόκρουση.

Στο 17' ο Βιερίνια με σκαφτή μπαλία έξω από την περιοχή έβγαλε στην πλάτη τη άμυνας τον Ίβιτς, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ της Ξάνθης. Δύο λεπτά μετά ο Σαλπιγγίδης μεταβίβασε κάθετα στον Αθανασιάδη από τα αριστερά, εκείνος πλάσαρε στη κλειστή γωνία του Γκσπούρνινγκ, οποίος νίκησε τον 22χρονο φορ του ΠΑΟΚ.

Στο 20' ο Σουάνης δέχθηκε διαγώνια ψηλή μπαλιά από τα αριστερά, επιχείρησε αμαρκάριστος να αιφνιδιάσει τον Κώστα Χαλκιά, ο οποίος χωρίς πρόβλημα αποσόβησε τον κίνδυνο για τον ΠΑΟΚ.

Στο 22' η σέντρα του Λίνο βρήκε τον Φωτάκη, ο οποίος στην προσπάθεια του να πιάσει την κεφαλιά, έπεσε πάνω σε αμυνόμενο της Ξάνθης με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να αντικατασταθεί από τον Βασίλη Κουτσιανικούλη.

Στο 27' ο Σουάνης επιχείρησε συρτό σουτ από τον άξονα, ο Χαλκιάς μπλόκαρε ψύχραιμα, ενώ στο 28' ο Κατόνγκο επωφελήθηκε από μία κόντρα, έπιασε ένα αδύναμο σουτ, το οποίο και κατέληξε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χαλκιά. Στο 35΄ο Βιερίνια βρήκε με έξυπνή βαθιά μπαλιά τον Αθανασιάδη, εκείνος επιχείρησε την κεφαλιά, η οποία όμως πέρασε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Ίβιτς μεταβίβασε κάθετα στον Βιεϊρίνια, εκείνος με τη σειρά του από τη δεξιά πλευρά της μικρής περιοχής έσπασε στην καρδιά της μικρής περιοχής, ο Σαλπιγγίδης προσπάθησε να μπει στην τροχιά την μπάλας, χωρίς να τα καταφέρει, ο τοποθετημένος στο δεύτερο δοκάρι Αθανασιάδης όμως υποδέχθηκε τη μπάλα και με μία πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-0, αφού ο περτιέρο των φιλοξενουμένων δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τη φάση.

Χορταστικό και το δεύτερο ημίχρονο

Στο 52' ο Κατόνγκο σούταρε από τα αριστερά και λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Κοντρέρας απομάκρυνε χωρίς πρόβλημα, ενώ στο 53' και σε μία εξαιρετική ευκαιρία του Δικεφάλου ώστε να διπλασιάσει τα τέρματά του, ο Βιεϊρίνια έξω από τη μεγάλη περιοχή είδε τον Κουτσιανικούλη που βγήκε από τα αριστέρα, του μεταβίβασε με διαγώνια ψηλή πάσα, κι εκείνος αμαρκάριστος σούταρε με το αριστερό στην εξωτερική πλευρά της εστιάς.

Τρία λεπτά μετά σε μία νέα επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων ο Σαλπιγγίδης από πλάγια δεξιά προσπάθησε να πιάσει στον υπνό του Γκσμπούρνινγκ με ένα σουτ το οποίο όμως πέρασε λίγο άουτ.

Στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μαρσελίνιο σε ανύποτη στγμή βγήκε αμαρκάριστος από τα αριστερά, σχεδόν ανενόχλητος έκανε τη σέντρα, ο Πόι πετάχτηκε μέσα από τη μικρή περιοχή και με κοντινό πλασέ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στην Ξάνθη.

Ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε να πτοείται και κυνήγησε το δεύτερο τέρμα δύο λεπτά αργότερα με ένα σουτ του Βιεϊρίνια από το ημικύκλιο, το οποίο απέκρουσε ο Γκσπούρνινγκ, με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Στη εξέλιξη της φάσης ένα σουτ του Αθανασιάδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ.

Στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης ο Αθανασιάδης μεταβίβασε με κεφαλιά στον Σαλπιγγίδης, ο οποίος από κοντά και σχεδόν πεσμένος σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 76' μία εφιαλτική φάση για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πάλευε με νύχια και με δόντια για το δεύτερο γκολ.

Ο Γκσπούρνγκ ήταν πεσμένος στο έδαφος, ο Κουτσιανικούλης γίνεται κάτοχος της μπάλας τρία περίπου μέτρα μακριά από το τέρμα πλάσαρε, ο Τζάγκι έδιωξε λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και ο Βάλλας με προβολή απομάκρυνε απαγορεύοντας στον Σαλιπιγγίδη να σκοράρει.

Στο 79' ήταν η σειρά του Τσουκαλά να αναλαβει δράση σουτάροντας από τα 25 μέτρα, ο Γκσπούρνιγκ με τις γρφιές σε κόρνερ. Το γκολ για τον Δικεφαλο προέκυψε μετά από απίστευτη φάση, όταν ο Μπαλάφας βγήκε από τα δεξιά, έκοψε στην περιοχή, ο Μουσλίμοβιτς με προβολή έστρωσε τη μπάλα στον Σαλπιγγίδη, που έκανε κίνηση από πίσω κι από το ύψος της μικρής περιοχής τίναξε τα δίχτυα γράφοντας το τελικό 2-1.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν μάλιστα κοντά και στο 3-1 με εκφραστή τον Σαλπιγγίδη ο οποίος έπιασε σουτ με πολλά φάλτσα, αναγκάζοντας τον γκολκίπερ της Ξάνθης σε αρκετά δύσκολή απόκρουση με το ένα χέρι.



Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved