Οι αντίπαλοι στο Champions League

Οι αντίπαλοι στο Champions League

Στις… καθυστερήσεις των περισσότερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, οι ανακατατάξεις που προέκυψαν ευνοούν την ΑΕΚ, εάν βέβαια καταφέρει να πάρει την πρώτη θέση στα play off.

Ας αρχίσουμε από τα δικά μας. Στα μισά της διαδρομής η ΑΕΚ είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της κορυφής. Δεν είναι τόσο οι οκτώ βαθμοί και το προβάδισμα που απέκτησε, όσο η εικόνα που βγάζει στο τερέν. Οργανωμένη, διαβασμένη, χτυπά στις αδυναμίες των αντιπάλων, παίρνει το μάξιμουμ από την εμπειρία των παλιοσειρών (Δέλλας, Γεωργέας), σε κάθε ματς αναδεικνύει διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Το μόνο ζήτημα για τον Χιμένεθ είναι πότε η κόπωση θα χτυπήσει κόκκινο, αν και αυτό απασχολεί εξίσου και τους υπόλοιπους.

Τον ΠΑΟΚ περισσότερο, καθώς μεθαύριο είναι υποχρεωμένος να παίξει τα ρέστα του. Αυτή η αναμέτρηση των «Δικέφαλων» θα είναι καθοριστική. Αλλωστε, με εξαίρεση την χθεσινή κάκιστη εικόνα οι Μακεδόνες είναι σαφώς εξίσου ανταγωνιστικοί για την πρωτιά. Μοναδική περίπτωση να αναδειχθεί μεγάλο φαβορί από την 4η αγωνιστική των πλέι οφ θα είναι η νίκη της ΑΕΚ. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα όλοι θα παραμείνουν στο κόλπο.

Φυσικά και ο Ολυμπιακός Βόλου για όσους αναρωτιούνται. Αλήθεια πόσο δύσκολο είναι με την τραγική αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού, να επιδιώξουν και εν τέλει να (ξανα)νικήσουν, οι «ερυθρόλευκοι» της Μαγνησίας; Κι έπειτα, απόγευμα Κυριακής, οι Βολιώτες περιμένουν πως και πως την ΑΕΚ, την μοναδική ομάδα που δεν θέλουν να πάρει την πρωτιά, διότι σε τέτοια περίπτωση εξασφαλίζουν  100% την συμμετοχή τους στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Οσο για τον Παναθηναϊκό οι μέρες που θα έρθουν αναμένονται ακόμη δυσκολότερες. Τώρα, πλέον, οι «πράσινοι» θα έχουν και το επιπρόσθετο άγχος αν θα καταφέρουν να μείνουν εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά τα 14 τελευταία χρόνια! Δύσκολο σενάριο, αλλά με την αγωνιστική καθίζηση που εμφανίζουν, απολύτως υπαρκτό. Εάν ο Φερέιρα και οι παίκτες του έχουν συνειδητοποιήσει ότι βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού, τότε θα διαχειριστούν το (επόμενο) ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου ως ντέρμπι τίτλου. Σε άλλη περίπτωση, οι Θεσσαλοί δεν θα φοβηθούν καθόλου να πετύχουν το τέσσερα στα τέσσερα - σενάριο επιστημονικής φαντασίας στο ξεκίνημα της σεζόν.

Στην Ευρώπη, εν τω μεταξύ, έχει ενδιαφέρον η κατάταξη των ομάδων, καθώς θα επηρεάσουν την ΑΕΚ πρωτίστως, εάν φυσικά πάρει το δεύτερο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο «Δικέφαλος» μπορεί να βρεθεί στους ισχυρούς του προκριματικού γύρου υπό προϋποθέσεις. Αυτές θα οριστούν από τις θέσεις που θα προκύψουν σε ορισμένα πρωταθλήματα. Στην Τουρκία το καλό νέο θα είναι να πάρει η Φενερμπαχτσέ το πρωτάθλημα με την Τραμπζονσπόρ να μετέχει στον πρώτο προκριματικό γύρο. Οι δύο τους ισοβαθμούν και όλα θα κριθούν την ερχόμενη Κυριακή.  Στο Βέλγιο, όλη η υποστήριξη πηγαίνει στο… τρένο της Σταντάρ. Αύριο, πέφτει η αυλαία με την ομάδα της Λιέγης να δίνει αγώνα τίτλου στην έδρα της Γκενκ. Θέλει μόνο νίκη.

Στην Ελβετία, απομένουν δύο αγωνιστικές. Το νεώτερο που προέκυψε χθες είναι το προβάδισμα των δύο πόντων που απέκτησε η Βασιλεία, συντρίβοντας την Τουν 5-1. Η έτερη διεκδικήτρια, η Ζυρίχη έχασε 3-1 στο τοπικό ντέρμπι από τη Γκρασχόπερς και μάλλον θα μείνει δεύτερη, σενάριο που συμφέρει την ελληνική ομάδα. Με σχεδόν δεδομένο ότι η Οντένσε θα είναι δεύτερη στη Δανία και η Τιμισοάρα στη Ρουμανία, τότε η ΑΕΚ, εάν είναι η δεύτερη εκπρόσωπος της χώρας στη διοργάνωση, θα μπει στο γκρουπ των ισχυρών του τρίτου προκριματικού γύρου. Από εκεί και πέρα, εάν καταφέρει να περάσει όχι μόνο η ΑΕΚ, αλλά ακόμη ο Παναθηναϊκός ή ο ΠΑΟΚ, περιμένουν οι ισχυροί του στην επόμενη καθοριστική φάση των πλέι οφ.

Ο πρώτος σύλλογος, καιρό τώρα γνωστός, είναι η Μπενφίκα, δεύτερη στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας. Προχθές ξεκαθάρισε και η Γερμανία με την αντίστοιχη θέση να πηγαίνει στην Μπάγερν, ομοίως και στην Ισπανία η Βιγιαρεάλ θα καταταχθεί οριστικά τέταρτη. Στη Γαλλία απομένουν δύο αγωνιστικές και όλα θα οριστικοποιηθούν στο φινάλε. Η Λιόν έχει 59 βαθμούς, η Παρί Σεν Ζερμέν 58. Τέλος στην Αγγλία τίθεται εν αμφιβόλω η παρουσία της Αρσεναλ στους ομίλους. Ο «κανονιέρηδες» παρασυρόμενοι από την… κάτω βόλτα που έχουν πάρει τον τελευταίο μήνα, έχασαν 2-1 απ’ την Αστον Βίλα, παρέμειναν στους 67 πόντους και δίνουν το τελευταίο ματς στο «Γκρέιβεν Κότατζ» με τη φορμαρισμένη Φούλαμ. Απειλούνται σοβαρά πλέον από τη Μάντσεστερ Σίτι που έχει 65 βαθμούς και δύο αγώνες. Αύριο στο ριμέικ του τελικού, υποδέχεται τη Στόουκ και αν την νικήσει ξανά τότε ο αγώνας στο «Ρίμποκ» με τη Μπόλτον θα κρίνει την τελική κατάταξη.

Σε κάθε περίπτωση και για κάθε ελληνική ομάδα το σενάριο, μέσα Αυγούστου και πιθανοί αντίπαλοι τέτοιας δυναμικής, αποτελούν εκρηκτικό συνδυασμό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποια φτάσει ως εκεί θα καρπωθεί το ποσόν των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ. Προσθέστε ακόμη και τα έσοδα από τα εισιτήρια των αναμετρήσεων με δύο εμπορικές ομάδες. Επίσης, σίγουρο είναι πως ο αποκλεισμός από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ανοίγουν αυτόματα την πόρτα για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved