«Κουρασμένοι πνευματικά»

«Κουρασμένοι πνευματικά»

Για σωματική αλλά και πνευματική κούραση του Παναθηναϊκού έκανε λόγο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός στάθηκε στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επικρατεί στο «τριφύλλι» και υποστήριξε ότι η ομάδα του έχει επηρεαστεί από τα όσα γίνονται, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δείξει τις πραγματικές τις ικανότητες στον αγωνιστικό χώρο έτσι ώστε να πάρει τα αποτελέσματα που χρειάζεται.

«Έχουμε ακόμα τρεις αγώνες. Μαθηματικά μπορούμε να βγούμε πρώτοι στα play off. Ο δρόμος της ομάδας και του συλλόγου ήταν δύσκολος τους τελευταίους μήνες, δε θα επαναλάβω πράγματα που όλοι γνωρίζουν. Αυτά επηρέασαν στο να βγάλουμε από τους παίκτες τη διάθεση αλλά και να τους αφαιρέσουμε την κούραση που έχουν», ήταν τα πρώτα λόγια του 64χρονου προπονητή.

Ο Φερέιρα δήλωσε ακόμα πως: «Δε θέλω να αναφερθώ σε αυτά που γράφονται. Ήθελα να μιλήσω για τη δουλειά που κάνουμε εμείς μέσα στην ομάδα, μια ομάδα ενός συλλόγου όπως ο Παναθηναϊκός που είχε υποχρεώσεις στο Champions League και έδινε δύσκολα παιχνίδια στη διάρκεια της χρονιάς. Χάσαμε όμως αυτά που πρέπει να έχει η ομάδα στο μυαλό της για να πάρει τα θετικά αποτελέσματα. Η ομάδα έχει σημαντική κόπωση, αλλά έχει και έμπειρους παίκτες. Αυτό έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Έχουμε πολλούς διεθνείς και μετά το ματς με τον Ολυμπιακό και τα όσα ακολούθησαν, όλοι γνωρίζετε ότι χάθηκε η αυτοπεποίθηση μας. Θα ήθελα να πω αυτό που πρέπει να υπάρξει είναι σταθερότητα, αντίδραση και απάντηση, όπως μία ομάδα του βεληνεκούς του Παναθηναϊκού πρέπει να έχει».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, πρόσθεσε επίσης ότι: «Όλα αυτά δεν είναι ένας πίνακας που δεν ξέραμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε ακόμα τρία ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να δώσουν μάχη μέχρις εσχάτων για να νικήσουμε τους τρεις αγώνες γιατί παίζουμε όχι μόνο για το πρεστίζ του συλλόγου, αλλά διακυβεύεται το όνομα όλων όσων είμαστε στον Παναθηναϊκό. Υπόσχομαι ότι μέχρι την τελευταία μέρα των play off θα συνεχίσω τη δουλειά με τους παίκτες ώστε να δώσουμε όσα περισσότερα μπορούμε, ώστε η ομάδα να πάρει αποτελέσματα όπως αυτά που έχουμε αποδείξει ότι μπορεί να πάρει. Καλώ τους φιλάθλους να μας υποστηρίξουν στα επόμενα ματς. Οι φίλαθλοι έχουν δει το δρόμο που βαδίζουμε και είναι σαφές ότι πρέπει να νικήσουμε τα τρία ματς. Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν οι φίλαθλοι μας και να μας στηρίξουν».

Όσο για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει ηττηθεί τρεις φορές φέτος από τον Ολυμπιακό Βόλου, ανέφερε: «Ο Ολυμπιακός Βόλου σήμερα νίκησε δίκαια. Όμως είχε χρονικό διάστημα να προετοιμαστεί για τα play off. Αναφέρατε ότι έχασε ο Παναθηναϊκός τρεις φορές με μένα στον πάγκο, αυτό συμβαίνει κατά καιρούς. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι η ομάδα που μας κέρδισε. Ο κακός μας δαίμονας. σήμερα ήταν καλύτερος, πιο δυνατός. Αυτό που θέλω είναι να πάμε καλά μέχρι το τέλος και με το κεφάλι ψηλά, έχοντας κάνει το καθήκον μας. Δεν θέλω να μιλήσω για το δρόμο που κάναμε. Αυτά έχουν ειπωθεί. Πάντα κάτι υπήρχε για να μην έχουμε ηρεμία, να μην προετοιμαστούμε όπως θέλουμε».

Τέλος, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επισήμανε: «Επαναλαμβάνω. Είμαι μαχητής, ένας άνθρωπος ο οποίος θέλει να δίνει μάχη και να νικάει. Εγώ δεν θέλω να χάνω. Είμαι άνθρωπος των έργων και θα λέω στους ποδοσφαιριστές μου να λέω τι πρεπει να κάνουν για να νικήσουν. Εγώ είμαι μαχητής και θα συνεχίσω τη μάχη».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved