Ομάδα του… Βόλου

Ομάδα του… Βόλου

Ένας τραγικός Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-1 στο Βόλο από τον Ολυμπιακό και έδωσε συνέχεια στην κατρακύλα του. Οφσάιντ το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.

Για τρίτη σερί αγωνιστική, όσες έχουν παιχτεί ως τώρα στα play off, έμεινε χωρίς νίκη η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα κάνοντας άθλια εμφάνιση στο Πανθεσσαλικό, χωρίς ουσία, νεύρο και διάθεση να κυνηγήσει το παιχνίδι. Με… Μπαρτσελόνα έμοιαζε ο Ολυμπιακός Βόλου που «πάτησε» τους «πράσινους», κάνοντας ανατροπή και πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της ιστορίας του στα play off.

Η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη πήρε την 3η της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια φέτος σε βάρος του Παναθηναϊκού, αν και το δεύτερο γκολ που πέτυχε με τον Μαρτίν δεν έπρεπε να μετρήσει αφού ο σκόρερ ήταν οφσάιντ, και έφτασε τους τρεις βαθμούς που ήταν οι πρώτοι της στα Play Off.

Τέσσερις βαθμούς μακριά από την κορυφή έμεινε ο Παναθηναϊκός, αφού έχει 4 έναντι 8 της πρώτης ΑΕΚ και 6 του δεύτερου ΠΑΟΚ, με το επόμενο παιχνίδι να είναι και πάλι με τον Ολυμπιακό Βόλου, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη (18/05).

Με το συνηθισμένο του σχήμα παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς ο Μάκης Κατσαβάκης με εξαίρεση τον νεαρό Μητρόπουλο που χρησιμοποίησε στον άξονα της μεσαίας γραμμής, βασίστηκε σε παίκτες που έχουν πρωταγωνιστήσει στην φετινή εξαιρετική πορεία της ομάδας της Μαγνησίας.

Στον αντίποδα, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε να χρησιμοποιήσει ένα άκρως επιθετικό σχήμα, με τους Λέτο, Νίνη, Κλέιτον και Λουίς Γκαρσία να κινούνται στο χώρο πίσω από τον Τζιμπρίλ Σισέ, ελπίζοντας σε ένα γρήγορο γκολ που θα έλυνε τα πόδια των παικτών του.

τον Φερέιρα δεν επιβεβαίωσε. Οι «πράσινοι» έμοιαζαν… να έχουν πέσει σε λήθαργο και απέναντί τους ο Ολυμπιακός Βόλου έμοιαζε… με Μπαρτσελόνα αφού είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, άλλαζε την μπάλα ανενόχλητος και δημιουργούσε με αρκετά μεγάλη συχνότητα «καθαρές» ευκαιρίες για να σκοράρει.

Οι μεγαλύτερες από αυτές ήταν τα δυο δοκάρια της ομάδας του Κατσαβάκη, με το πρώτο να έρχεται στο 22’ μετά τη σέντρα του Ζαραδούκα και την κεφαλιά του Μαρτίν που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα και το δεύτερο σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπρέσκα που είδε όμως τον «κεραυνό» που εξαπέλυσε να σταματά ξανά στο οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα.

Κι εκεί που το παιχνίδι έδειχνε να έχει γείρει εντελώς προς την πλευρά του Ολυμπιακού Βόλου, ο Παναθηναϊκός πέτυχε γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, χάρη στην επιμονή του Λέτο στο 33’ που έκλεψε την μπάλα από τον Μπρέσκα και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Γιακούποβιτς για να δώσει προβάδισμα στο «τριφύλλι».

Μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο ρυθμός είχε πέσει, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τον Ολυμπιακό Βόλου στο γκολ των «πρασίνων» που έδειχναν ότι έστω και… με «αίμα» είχαν καταφέρει να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Κάτι τέτοιο δε συνέβη όμως, αφού οι γηπεδούχοι μπήκαν πάρα πολύ δυνατά και στην επανάληψη.

Έτσι στο 52’, και αφού ο Βόλος φαινόταν να είναι ξεκάθαρα πολύ καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο, το παιχνίδι ήρθε στα ίσα όταν μετά τη σέντρα από τον Μπρέσκα, ο Σολάκης κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά που πρώτα βρήκε στο δοκάρι του Τζόρβα και στη συνέχεια πέρασε ξεκάθαρα τη γραμμή.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού Βόλου συνεχίστηκε, με τον Παναθηναϊκό να είναι τραγικός και να δείχνει εξαιρετικά «λίγος» - παρά τις προσπάθειες του Φερέιρα να διορθώσει τα πράγματα με την είσοδο του Καραγκούνη – με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κάνουν την πλήρη ανατροπή και να προηγηθούν. Το φάουλ του Μπρέσκα στο 64’ βρήκε το κεφάλι του Μαρτίν, ο οποίος ήταν σε προφανή θέση οφσάιντ, με  την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το προβάδισμα των γηπεδούχων.

Ο Φερέιρα προσπάθησε να αλλάξει κι άλλο την – τραγική – κατάσταση της ομάδας του, βάζοντας στο παιχνίδι τους Γκοβού και Πετρόπουλο, όμως ούτε αυτό είχε αποτέλεσμα, αφού ναι μεν οι «πράσινοι» ήθελαν να πιέσουν, ωστόσο δεν το έκαναν με ορθολογικό τρόπο και φάνηκε εν τέλει ότι δεν… μπορούσαν να το καταφέρουν.

Ούτε και η μετατόπιση του Μπουμσόνγκ στην επίθεση για να εκμεταλλευτεί κάποια «γιόμα» είχε αποτέλεσμα, με τον Ολυμπιακό Βόλου να παίζει πολύ έξυπνα και να συντηρεί το προβάδισμά του ως το φινάλε, παίρνοντας ακόμα μια πολύ μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού που δείχνει να έχει μπει σε ένα κυκεώνα αγωνιστικών και γενικότερων προβλημάτων.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης όπως σας το πρόσφερε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.



Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved