Στον αστερισμό του σεντονιού!

Στον αστερισμό του σεντονιού!

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση από τον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ επικράτησε άνετα με 3-0 περνώντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

«Χτυπώντας» από στημένες φάσεις η ΑΕΚ πέτυχε εύκολα τρία γκολ απέναντι στον ΠΑΟΚ, που δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός σε κανένα σημείο του αγώνα. Σκόρερ για τους «κιτρινόμαυρους» οι Δέλλας και Ντιόπ. Πλέον η ΑΕΚ είναι ξανά μόνη πρώτη στα play off έχοντας συγκεντρώσει 8 βαθμούς.

Σε δυο αλλαγές προχώρησε ο Μανόλο Χιμένεθ συγκριτικά με το αρχικό σχήμα που παρέταξε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Έχοντας διατηρήσει σταθερό το 4-4-2 με ρόμβο, αντί του Λαγού στην μεσαία γραμμή προτίμησε τον Μάκο και έδωσε φανέλα βασικού στον Σκόκο, ως παρτενέρ του Μπαχά.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μάκης Χάβος απέκλεισε από την αποστολή τον Βιεϊρίνια παρατάσσοντας τους Θεσσαλονικείς με 3-6-1. Οι Κοντρέρας, Σνάουτσνερ και Τσιρίλο αγωνίστηκαν στην άμυνα έχοντας μπροστά τους τον Βιτόλο και από κει και πέρα τους Γκαρσία, Τσουκαλά και τους Σαλπιγγίδη, Φωτάκη, Έτο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μουσλίμοβιτς.

Με την επανεμφάνισή του στο αρχικό σχήμα, ο Νάτσο Σκόκο μόλις στο 2ο λεπτό δέχτηκε τη μπάλα από τον Μπαχά και μπαίνοντας στην περιοχή, έκανε το σουτ που χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Χαλκιά και κατέληξε άουτ. Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε λίγα λεπτά αργότερα αλλά το σουτ του Μουσλίμοβιτς από πλάγια δεξιά πέρασε παράλληλα προς την εστία του Σάχα.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν εκμεταλλευόμενος το πολυπρόσωπο κέντρο του δεν άφηνε διαδρόμους στους γηπεδούχους που διατηρούσαν ωστόσο τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας. Η ελαφρά υπεροχή της ΑΕΚ απέδωσε καρπούς στο 20’ όταν ο Σκόκο, εκτέλεσε από αριστερά φάουλ και ο Μπαχά με κεφαλιά τροφοδότησε τον Δέλλα που με τον ίδιο τρόπο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά.

Μετά το άνοιγμα του σκορ οι «κιτρινόμαυροι» ενέτειναν την πίεσή τους και ο Μανωλάς με κεφαλιά στο 24’ έφτασε κοντά στο 2-0. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του προσπαθούσε κυρίως από την αριστερή πτέρυγα να αναπτυχθεί με τον Σαλπιγγίδη, που όμως βρισκόταν συχνά ανάμεσα σε Γεωργέα και Μάκο, χωρίς να μπορεί να γίνει «απειλητικός».

Με τους φιλοξενούμενος να έχουν πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, η ΑΕΚ ανέβαζε την πίεσή της και κάτω από τη μεσαία γραμμή με συνέπεια να δυσκολεύει αρκετά τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ. Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι πως οι Γεωργέας και Καράμπελας αρκετά συχνά προωθούνταν δίνοντας επιπλέον λύσεις στους συμπαίκτες τους, στον δημιουργικό τομέα.

Στα τελευταία λεπτά, ο Μάκης Χαβος πέρασε στο δεξί άκρο τον Σαλπιγγίδη, χωρίς όμως ιδιαίτερα αποτελέσματα, ενώ η ΑΕΚ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως βρήκε κάποιες φορές ανοργάνωτη την άμυνα του ΠΑΟΚ. Έτσι, το 1-0 έμεινε ως την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου 45λέπτου, η ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει για δεύτερη φορά στο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 46’ ο Σκόκο εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Ντιόπ νίκησε την άμυνα του ΠΑΟΚ και τον Χαλκιά στέλνοντας με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα.

Με τους γηπεδούχους να έχουν πλέον σαφές προβάδισμα έδειχνε ότι δύσκολα θα άλλαζε η εικόνα του αγώνα. Ωστόσο ίσως τα πράγματα να εξελίσσονταν διαφορετικά αν ο Φωτάκης κατάφερνε να νικήσει στο τετ α τετ τον Σάχα στο 55’.

Με την ασφάλεια του 2-0 οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στον ΠΑΟΚ που όμως δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις έξω από την περιοχή του Σάχα. Έτσι, στο 68’ η ΑΕΚ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 ξανά από στημένη φάση.

Ο Γκερέιρο ήταν αυτός που λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή εκτέλεσε το φάουλ, με τον Δέλλα να πιάνει την κεφαλιά τροφοδοτώντας τον Ντιόπ που αμαρκάριστος από την μικρή περιοχή δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύστοχα.

Πλέον τα τελευταία λεπτά ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, αν και το παιχνίδι «άνοιξε» με τον ρυθμό να ανεβαίνει κάποιες φορές εκατέρωθεν. Μάλιστα στο 80’ οι Λαγός και Μίτσελ έχασαν την ευκαιρία να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ΑΕΚ.

Το σφύριγμα της λήξης λοιπόν βρήκε τους γηπεδούχους νικητές με 3-0 και μόνους πρώτους στη βαθμολογία των play off με 8 βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ να μένει στους 6.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ.



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved