Η λίστα των «άσων»

Η λίστα των «άσων»

Η αποχώρηση του Αντώνη Νικοπολίδη από την ενεργό δράση, αλλά και το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις με τον Ούρκο Πάρντο, οδηγούν τον Ολυμπιακό στην αναζήτηση δύο ισάξιων τερματοφυλάκων.

Τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά, σημασία όμως έχει το τι θα αποφασίσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε με τους συνεργάτες του καθώς και ποιο είναι το πλάνο που έχει σχεδιάσει ο Βάσκος τεχνικός στο μυαλό του.

Μανουέλ Αλμούνια

Πρώτο «καυτό» όνομα στη λίστα είναι αυτό του Μανουέλ Αλμούνια, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Άρσεναλ και ο τεχνικός του Ολυμπιακού θα τον ήθελε σαν πρώτη επιλογή για το τέρμα της ομάδας. Η περίπτωση του δεν θεωρείται όμως εύκολη καθώς ο Αλμούνια έχει αρκετά υψηλό κασέ (1,5 εκ ευρώ το χρόνο).

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πάντως έχει δείξει ότι δεν χαλάει «χατίρι» στο Βάσκο τεχνικό και εάν ο Βαλβέρδε επιμείνει, τότε τίποτα δεν είναι απίθανο. Ακόμη, υπάρχει και η παρουσία του Εδουάρδο Μαθία ο οποίος, εάν οι δύο πλευρές μπουν σε διαπραγματεύσεις, θα προσπαθήσει να «ρίξει» τις απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή.

Μιχάλης Σηφάκης

Ο τερματοφύλακας του Άρη, με πέρασμα το παρελθόν από τους «ερυθρόλευκους», είναι μια ακόμη περίπτωση από αυτές που συζητιούνται στην Πλατεία Αλεξάνδρας.

«Αγκάθι» στη συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί το γεγονός ότι ο Σηφάκης δεσμεύεται με συμβόλαιο από τους Θεσσαλονικείς και η περίπτωση του μόνο ως εύκολη δεν χαρακτηρίζεται καθώς στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι σε ενδεχόμενη κρούση για τον παίκτη, οι «κίτρινοι» θα ζητήσουν τουλάχιστον 1,5 εκ ευρώ, ποσό απαγορευτικό για Έλληνα τερματοφύλακα.

Μόγια

Τελευταίο χρονικά όνομα που προστέθηκε στη λίστα των υποψηφίων στόχων είναι και αυτό του Μόγια, που αγωνίζεται στη Βαλένθια. Κάτι η ισπανική καταγωγή, κάτι οι σχέσεις του Μαθία με τις «νυχτερίδες», κάτι το συμβόλαιο του παίκτη (700.000 το χρόνο), κάνουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την περίπτωση του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Βαλένθια ζήτησε από τον Μόγια να βρει ομάδα και έτσι το συμβόλαιο με το οποίο δεσμεύεται ο παίκτης, μπορεί να «σπάσει» με λιγότερο από 1 εκ. ευρώ.

Ελευθερόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Οτσόα, Καμενί

Και οι τέσσερις έχουν κινήσει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού με τις πολύ καλές τους εμφανίσεις. Οι δύο Έλληνες τερματοφύλακες ενδιαφέρουν τους «ερυθρολεύκους» καθώς γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα και τι σημαίνει ο Ολυμπιακός, με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να έχει φορέσει στο παρελθόν τα «ερυθρόλευκα».

Από εκεί και πέρα, οι περιπτώσεις των Οτσόα και Καμενί, προκρίνονται για διαφορετικούς λόγους. Ο Οτσόα γιατί με τις εμφανίσεις του έχει δείξει ότι μπορεί να αποτελέσει ένα τερματοφύλακα- εγγύηση κάτω από τα δοκάρια, ενώ η περίπτωση του Καμενί μόνο ως εύκολη δεν χαρακτηρίζεται καθώς οι μεταγραφικές φήμες εμπλέκουν μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους στο ενδιαφέρον για την απόκτηση του.

Θετικό στοιχείο πάντως είναι η συνεργασία του ποδοσφαιριστή με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, τον καιρό που ο Βάσκος τεχνικός προπονούσε την Εσπανιόλ.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved