Αβάσιμα σενάρια

Αβάσιμα σενάρια

Δύσκολα θα επιβεβαιωθεί το σενάριο που θέλει την ΑΕΚ να ενδιαφέρεται για τον Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς σε περίπτωση αποχώρησης του Μανόλο Χιμένεθ.

Πληροφορίες από την Κροατία αναφέρουν ότι ο «Βάχα» δύσκολα θα μπει άμεσα σε διαδικασία να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, από τη στιγμή που δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στις σχέσεις του με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Η διαμάχη του με τον πρόεδρο της ομάδας, Μίρκο Μπάρισιτς, συνεχίζεται και ο Βόσνιος φέρεται να αξιώνει περίπου 1 εκατ. ευρώ από την ομάδα της Κροατίας έτσι ώστε να τελειώσει οριστικά το μεταξύ τους θέμα. Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι ο Χαλίλχοτζιτς φέρεται να έχει αρκετές προτάσεις, με την ΑΕΚ να είναι ενδιαφερόμενη σύμφωνα με δημοσιεύματα, δύσκολα θα εργαστεί σύντομα σε μια νέα ομάδα.

Ο Βόσνιος προπονητής σύμφωνα με κροατικές πηγές, επικαλείται προβλήματα υγείας που δεν του επιτρέπουν να έχει την καθημερινή τριβή των… πάγκων και να εργάζεται σε ομάδα που υπάρχει αρκετή πίεση. Σύμφωνα μάλιστα με όσα φέρεται να λέει ο ίδιος, θα παραμείνει για λίγο καιρό εκτός προπονητικής για να ξεπεράσει τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν.

Αυτό ίσως τον οδηγήσει και στο να αποδεχθεί κάποια από τις άλλες προτάσεις που έχει και είναι από ομοσπονδίες χωρών έτσι ώστε να αναλάβει την Εθνική τους ομάδα. Ο ίδιος έχει ήδη επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον της Αλγερίας ενώ υπάρχουν και άλλες χώρες που δεν έχει κατονομάσει ο 58χρονος τεχνικός.

Ένας ακόμα ανασταλτικός παράγοντας για να συνεργαστεί ο Χαλίλχοτζιτς με την ΑΕΚ, σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Χιμένεθ, είναι και το αρκετά υψηλό κασέ που έχει ο Βόσνιος προπονητής. Οι 900.000 ευρώ το χρόνο που έπαιρνε, καθαρά, από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ ο Χαλίλχοτζιτς δεν μπορούν να συγκριθούν με τις 700.000 ευρώ του Χιμένεθ, υπολογίζοντας ότι σε αυτά τα χρήματα θα πρέπει να προστεθούν και τα μπόνους επίτευξης στόχων που πάντα υπάρχουν στα συμβόλαια των προπονητών.

Μάλιστα ο Χαλίλχοτζιτς υποστηρίζει στο περιβάλλον του ότι κάποιες από τις ομοσπονδίες που προαναφέραμε, του έχουν προσφέρει συμβόλαιο που αγγίζει το αστρονομικό για προπονητή ποσό των 3,1 εκατ. ευρώ το χρόνο, ωστόσο και πάλι δε δείχνει διάθεση να προβεί σε κάποια συμφωνία. Επιθυμία του Βόσνιου προπονητή είναι να επιστρέψει στη Γαλλία και να βρει εκεί την επόμενη ομάδας την οποία θα εργαστεί. Άλλωστε εκεί είναι και η μόνιμη κατοικία του Χαλίλχοτζιτς και εκεί θέλει να επιστρέψει.

Όπως γίνεται αντιληπτό, τα σενάρια που θέλουν την ΑΕΚ να τον έχει στη λίστα της, δύσκολα θα επιβεβαιωθούν. Κύριος λόγος, είναι ότι στην Ένωση αποτελεί προτεραιότητα η παραμονή του Μανόλο Χιμένεθ στην ομάδα, έτσι ώστε ο Ισπανός να δημιουργήσει το «δικέφαλο» της νέας περιόδου πάνω στα δικά του στάνταρ. Ακόμα όμως και να μη συμβεί αυτό, η περίπτωση του Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς είναι εξαιρετικά δύσκολη και… «αλμυρή» για την Ένωση που θα πρέπει να στραφεί σε πιο προσιτές λύσεις αν βρεθεί σε αναζήτηση προπονητή.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved