Οι ενστάσεις του Παναθηναϊκού

Οι ενστάσεις του Παναθηναϊκού

Βασικές διαφωνίες με την τροπολογία που κατατέθηκε στο υπουργείο και αφορά την «Διπλή Ανάπλαση» έχουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού.

Την Πέμπτη (12/05) κατατέθηκε η σχετική τροπολογία στη Βουλή όμως οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού διαφωνούν με βασικούς της άξονες καθώς υπάρχουν αρκετές διαφορές με το σχέδιο που βγήκε σε δημόσια διαβούλευση κάτι που σημαίνει ότι δε διασφαλίζονται κυρίως τα δικαιώματα του Ερασιτέχνη.

Η πρώτη και βασική διαφωνία, έχει να κάνει με την προτεραιότητα που θα δοθεί στην έκδοση των αδειών και με ποια χρονική σειρά θα γίνει αυτή. Στο σχέδιο που προαναφέρουμε υπήρχε δέσμευση για έκδοση της άδειας των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη πρώτα από κάθε άλλη, ωστόσο τώρα αυτό δεν είναι ξεκάθαρο.

Έτσι, είναι πολύ πιθανό αν πάρει πρώτα τις άδειες η πλευρά Βωβού να κατασκευάσει τα δικά της κτίρια και να μείνει… «ξεκρέμαστος» ο Ερασιτέχνης αφού η εταιρεία του γνωστού εργολάβου δε θα έχει καμία δέσμευση να χρηματοδοτήσει περαιτέρω το έργο, παρά το γεγονός ότι μέσω του Δήμου έχει αναλάβει την ανέγερση και των εγκαταστάσεων του Παναθηναϊκού Α.Ο.

Παράλληλα, αρχικά είχε συμφωνηθεί ότι οι εκτάσεις στις οποίες θα φτιαχτούν κτίρια εμπορικής χρήσης δε θα είναι 7.000 τμ για να μειωθεί ο συντελεστής δόμησης, αλλά θα είναι 3.000 τμ στο γήπεδο και θα παραχωρούνταν στον Παναθηναϊκό άλλες 3.000 τμ στις εγκαταστάσεις της πλευράς Βωβού, κάτι τέτοιο δε ξεκαθαρίζεται στην σχετική τροπολογία.

Ελλοχεύει λοιπόν ο κίνδυνος για τον Παναθηναϊκό να μείνει μόνο με τις εμπορικές χρήσεις του γηπέδου που σίγουρα δε θα τον καλύπτουν, ενώ όπως αναφέραμε υπάρχουν αμφιβολίες και για τις προθέσεις Βωβού σε ό,τι αφορά τα κτίρια και τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενστάσεις των «πρασίνων» ήδη έχουν γίνει θέμα συζήτησης με τους ιθύνοντες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με διάθεση και από τις δύο πλευρές να βρουν κοινό σημείο και να προχωρήσουν με το θέμα της «Διπλής Ανάπλασης».

Αν ωστόσο ως την Τρίτη (17/05) δεν έχουν γίνει αλλαγές και η τροπολογία πάει προς ψήφιση στην Βουλή ως έχει, τότε θεωρείται δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός δε θα δεχθεί να αναλάβει καμία υποχρέωση απέναντι στο έργο της «Διπλής Ανάπλασης» και τα πάντα θα «βαλτώσουν» εκ νέου!



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved