«Πόσα πέναλτι είδατε;»

«Πόσα πέναλτι είδατε;»

Στο μη καταλογισμό πέναλτι στην πτώση του Σισέ από το μαρκάρισμα του Μανωλά στάθηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα που παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την συνέχεια του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για την απόφαση του διαιτητή Τσινιάρη να δείξει «παίζετε» στην ανατροπή του Γάλλου στο 34’ και την χαρακτήρισε καθοριστική για τη διαμόρφωση του αποτελέσματος, ενώ ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη Τύπου κι ενώ είχε σηκωθεί για να αποχωρήσει, επέστρεψε και απευθύνθηκε προς τους παρευρισκόμενους, ρωτώντας για το πόσα πέναλτι είδαν στο σημερινό ματς!

«Όλοι αγαπάτε το ποδόσφαιρο, γνωρίζετε το ποδόσφαιρο. Ο αγώνας ο σημερινός κατά την άποψή σας έπρεπε να έχει ένα πέναλτι; Δύο πέναλτι; Ξέρετε γιατί; Το λέω αυτό γιατί εσείς είδατε το παιχνίδι, θα γράψετε γι' αυτό και έχετε άποψη. Εγώ δεν ξέρω ελληνικά και δεν ξέρω να διαβάζω εφημερίδες», είπε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος προπονητής και πρόσθεσε: «Αλλά ουσιαστικά θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να δω τι θα απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση γράφοντας γι΄αυτό. Υπάρχουν διαιτητές που άκουσα ότι ποτέ δεν σφυρίζουν πέναλτι. Αλλά δύο πέναλτι στην ίδια φάση; Αυτό είναι λίγο δύσκολο να μην το δεις».

Νωρίτερα, ο Φερέιρα είχε δηλώσει σχετικά: «Αυτή η στιγμή ήταν η πιο αποφασιστική στο παιχνίδι, όταν το σκορ ήταν στο 1-1 και έγινε μια φάση που όλοι είδατε. Θα έλεγα ότι ήταν ένα διπλό πέναλτι πάνω στον Σισέ. Ένα πέναλτι μπορεί να μην το δεις, αλλά όταν δεν βλέπεις δύο πέναλτι στην ίδια φάση είναι δύσκολο να το αποδεχθεί κανείς. Ήταν ένας από τους αποφασιστικούς λόγους που δεν κερδίσαμε. Δεύτερη στιγμή ήταν η χαμένη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου και ουσιαστικά ό,τι έγινε στο πρώτο ημίχρονο από την ΑΕΚ με το γρήγορο γκολ, θα μπορούσαμε να το κάνουμε εμείς. Ήμασταν καλύτεροι από την ΑΕΚ, είχαμε περισσότερη επιθετικότητα, περισσότερες ευκαιρίες, αλλά δεν κερδίσαμε».

Ενώ για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού πρόσθεσε: «Κάναμε ένα επιθετικό παιχνίδι με αρκετές ευκαιρίες για να κερδίσουμε, με το να δέχεσαι ένα γκολ στα πρώτα τρία λεπτά έκανε πιο δύσκολο το έργο μας, όμως η ομάδα αντέδρασε σωστά, για να πετύχει τη νίκη. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι στις δηλώσεις που έκαναν μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη είπα ότι πρέπει να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Με περισσότερη φιλοδοξία, περισσότερες θυσίες και περισσότερο ομαδικό πνεύμα, σήμερα δεν έχω να πω κάτι επιλήψιμο για τους παίκτες μου».

Όσο για τη συνέχεια των «πρασίνων» στα πλέι οφ, σχολίασε: «Πρέπει να πούμε ότι υπολείπονται τέσσερις αγώνες ως το τέλος και η πρόκριση είναι στο χέρι μας, από εμάς εξαρτάται. Αυτό που με προβληματίζει είναι η κόπωση που έχουν ορισμένοι παίκτες. Ουσιαστικά υπάρχουν ακόμα κάποια πράγματα που πρέπει να επιλύσουμε, σε αυτό τον αγώνα είχαμε επίσης την κόπωση και όλα αυτά τα πράγματα, εγώ πρέπει να τα αξιολογήσω και να τα επιλύσω αύριο το πρωί γιατί πρέπει να επιλέξω την αποστολή που θα ταξιδέψει σύντομα στο Βόλο. Έχω λίγο χρόνο στη διάθεσή μου και το γεγονός ότι ο αγώνας που έπρεπε να γίνει χθες, έγινε σήμερα, μειώνει το χρόνο και δημιουργεί πίεση και σε εμάς και στις άλλες ομάδες. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός έχει όλες τις δυνατότητες να πάρει την πρώτη θέση σε αυτά τα play off».

Σε ερώτηση για το αν θα προφυλάξει παίκτες με κάρτες στον αγώνα του Βόλου, σχολίασε: «Το θέμα δεν είναι να προφυλάξω κάποιους παίκτες. Απλά πρέπει να δω ποιοι είναι οι πιο ετοιμοπόλεμοι, πιο έτοιμοι για να παίξουν. Ο χρόνος που έχουμε είναι πολύ σύντομος. Αυτό ίσως να μπορεί να γίνει σε ένα πρωτάθλημα, όμως τώρα δεν γίνεται».

Τέλος, πριν σχολιάσει ξανά τη διαιτησία του Τσινιάρη, είχε αναφέρει: «Δε ξέρω ποιος έγραψε ότι βγάλαμε τον Γκαρσία από τη ναφθαλίνη. Δεν ξέρω ποιος το έγραψε, αλλά πιστεύω ότι ήταν ένα αστείο. Όταν κάποιος γράφει τέτοια πράγματα πρέπει να προσέχει. Ο Γκαρσία ήταν τραυματίας, δεν τον είχαμε σε καμία ναφθαλίνη. Έπρεπε να προετοιμαστεί για αρκετό χρονικό διάστημα και είναι λογικό όταν κάποιος επιστρέφει μετά από τόσο καιρό να του λείπει ο ρυθμός. Χρειάζεται χρόνο για να το ξαναβρεί. Η εικόνα της… ναφθαλίνης είναι λανθασμένη, όμως πρέπει να μάθουμε να είμαστε σοβαροί, κανείς δεν μπορεί να παίξει τραυματίας».



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved