Δούλεψαν για τον ΠΑΟΚ

Δούλεψαν για τον ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1 στο ΟΑΚΑ, στρώνοντας… χαλί στον ΠΑΟΚ έτσι ώστε να καταλάβει την πρώτη θέση στα play off.

Αν και η Ένωση ήταν αυτή που προηγήθηκε με τον Λεονάρντο, το αυτογκόλ του Μπλάνκο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με τους «κιτρίνομαυρους» να είναι στη δεύτερη θέση της σχετικής βαθμολογίας με πέντε βαθμούς και τους «πράσινους» να μένουν στους τέσσερις βαθμούς και την τρίτη θέση.

Διατηρήθηκε η παράδοση που θέλει τον Παναθηναϊκό να μην χάνει από την ΑΕΚ στα play off, με το «τριφύλλι» να διαμαρτύρεται για πέναλτι στον Σισέ στο πρώτο μέρος και το «δικέφαλο» να πέφτει αισθητά μετά την ισοφάριση. Αρκετές αντιδράσεις από τους φιλάθλους μετά το τέλος του παιχνιδιού προς όλους τους μετόχους για την άσχημη εικόνα της ομάδας φέτος.

Για άλλη μια φορά ο Παναθηναϊκός ήταν κακός και δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο ΟΑΚΑ, δείχνοντας ότι με τέτοιες εμφανίσεις δε θα μπορέσει να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, με την κρίση που περνούν οι «πράσινοι» να κλιμακώνεται έχοντας τόσο κακή αγωνιστική εικόνα.

Αλλαγές και οι δύο

Αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της Τούμπας είχε ο Παναθηναϊκός αφού ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε να ξεκινήσει με το, σταθερό πάντως, 4-3-3 και τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια. Οι Καντέ, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ και Βύντρα ήταν οι τέσσερις της άμυνας από αριστερά προς τα δεξιά ενώ οι τρεις της μεσαίας γραμμής ήταν οι Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο και Νίνης. Στην «γραμμή κρούσης», θέση στα αριστερά πήρε ο Χριστοδουλόπουλος, στα δεξιά ο Λουίς Γκαρσία και στην κορυφή ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Για την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ διατήρησε το 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή, κάνοντας ωστόσο αρκετές αλλαγές με τη σειρά του σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σάχα, με τους Καράμπελα, Δέλλα, Μανωλά και Γεωργέα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Ρόλο καθαρού αμυντικού μέσου πήρε ο Ντιόπ με τον Λαγό στα αριστερά του και τον Μίτσελ δεξιά, την ώρα που ο Καφές ήταν ακριβώς πίσω από το επιθετικό δίδυμο τον Μπλάνκο και Λεονάρντο.

Γκολ νωρίς και… αυτογκόλ νωρίς

Η Ένωση δε θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ξεκίνημα στο ΟΑΚΑ, καθώς μόλις στο 2’ άνοιξε το σκορ μετά από σέντρα του Καράμπελα, ωραία προσποίηση του Μπλάνκο και όμορφο τελείωμα από τον Λεονάρντο. Ο Παναθηναϊκός όπως είναι φυσικό αιφνιδιάστηκε ωστόσο έδειξε διάθεση να αντιδράσει και άρχισε να πιέζει με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών παιχνιδιού.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 11’ με τον Γκαρσία να μην προλαβαίνει να σπρώξει την μπάλα σε κενή εστία ενώ στο 14’ μια εξαιρετική ενέργεια του Νίνη δεν κατέληξε στα δίχτυα αφού ο Σάχα ήταν σε ετοιμότητα όπως και στη φάση του 24’ όταν απέκρουσε το απευθείας κόρνερ του Γκαρσία. Αυτή ήταν και… η προειδοποίηση των «πρασίνων» που με μια σειρά από κόρνερ, τρία τον αριθμό, έκλεισαν την ΑΕΚ στα καρέ της και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Ο Γκαρσία ήταν αυτός που εκτέλεσε στο πρώτο δοκάρι στο ίδιο λεπτό, ο Μπλάνκο έκανε προσπάθεια να διώξει και άθελά του σκόραρε σε βάρος της ομάδας του για να φέρει το ματς του ΟΑΚΑ στα ίσα. Το παιχνίδι από εκείνο το σημείο και έπειτα έδειξε αρκετά ισορροπημένο, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί μια ελαφρά υπεροχή και την ΑΕΚ να ψάχνει τις αντεπιθέσεις.

Οι «πράσινοι» στο 34’ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Μανωλά πάνω στο Σισέ, όμως ο Τσινιάρης έδειξε «παίζεται», με τις δυο ομάδες στη συνέχεια να μη δημιουργούν κάποια σοβαρή ευκαιρία ως το σφύριγμα της λήξης για το πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό καθώς στο 47’ ο Ζιλμπέρτο με μια βραζιλιάνικη ενέργεια «άδειασε» δύο παίκτες της ΑΕΚ και σέντραρε για τον Σισέ που από το ύψος της μικρής περιοχής με καρφωτή κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σάχα.

Αυτή ωστόσο ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος μέχρι περίπου τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά και το θέαμα ήταν κάκιστο στο ΟΑΚΑ, με τους παίκτες των δύο ομάδων να προσπαθούν κυρίως με μακρινά σουτ να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Η πρώτη κίνηση του Χιμένεθ, με την είσοδο του Μπαχά αντί του Μπλάνκο έδειξε να έχει κάποια αποτελέσματα αφού οι «κιτρινόμαυροι» έγιναν πιο κινητικοί, χωρίς ωστόσο να φτάσουν στην μεγάλη φάση.

«Σούπα» στο δεύτερο ημίχρονο

Στον αντίποδα ο Φερέιρα θέλησε να αλλάξει τα πράγματα με τον Κλέιτον να παίρνει τη θέση του Λουίς Γκαρσία. Οι «πράσινοι» απέκτησαν μεγαλύτερη κινητικότητα, ο Σισέ έγινε αποδέκτης αρκετών πασών από τους συμαίκτες του, είτε όμως νικήθηκε από το Σάχα είτε οι πάσες δεν έγιναν στο σωστό χρόνο, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να έχει μεν την κατοχή αλλά να μην απειλεί ουσιαστικά την εστία του Σάχα.

Ο Πορτογάλος έβαλε στο ματς και τον Πετρόπουλο για να εκμεταλλευτεί κάποια σέντρα ή κάποια στημένη φάση, με τον Χιμένεθ να χρησιμοποιεί τον Μάκο για να θωρακίσει την μεσαία του γραμμή. Σε μια από τις στημένες φάσεις που ακολούθησαν, στο 84’, ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με τον Βύντρα να κάνει την προβολή εξ επαφής σε φάουλ του Κατσουράνη και τον Σάχα να αποκρούει ενστικτωδώς στην καλύτερη φάση του δεύτερου μέρους για τους «πράσινους».

Το σφύριγμα της λήξης ακολούθησαν και τα σφυρίγματα των οπαδών του Παναθηναϊκού, που εμφανίστηκαν απογοητευμένοι από το 1-1 και την απομάκρυνση από τα προκριματικά του Champions League αλλά κυρίως από το κακό αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας και το αδιέξοδο που φαίνεται να συνεχίζεται στα διοικητικά.

Για το pregame  του αγώνα πατήστε ΕΔΩ.

Για να θυμηθείτε live την εξέλιξη της αναμέτρησης από ΕΔΩ.



Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved