Κατεδαφίζουν την «Λεωφόρο»

Κατεδαφίζουν την «Λεωφόρο»

Την κατεδάφιση του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή την Πέμπτη (12/5), για τη διπλή ανάπλαση του Βοτανικού και των περιχώρων του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης».


Αυτή είναι η προϋπόθεση για να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού, ενώ σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του Νομοσχεδίου, απαιτείται να γίνουν και οι ακόλουθες αλλαγές:      

• Καταργείται πλήρως το δημοτικό πολυλειτουργικό κτίριο του δήμου Αθηναίων

• Καταργείται πλήρως το κτίριο καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού

• Μειώνονται οι εμπορικές χρήσεις του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου

• Ενσωματώνονται στο κτίριο του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου, οι εμπορικές χρήσεις αυτού που είχαν σχεδιαστεί εκτός του κελύφους του γηπέδου

• Αυξάνονται σε ποσοστό 50% περίπου, οι αθλητικές χρήσεις του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, με ταυτόχρονο περιορισμό κατά το ήμισυ της κάλυψης της εγκατάστασης

• Μειώνονται οι θέσεις στάθμευσης των αθλητικών εγκαταστάσεων

• Μειώνεται η συνολική δόμηση του προγράμματος στην περιοχή του Βοτανικού, κατά 66 περίπου στρέμματα, ενώ και η νέα δόμηση θα είναι σαφώς μικρότερη της αρχικής, που είχε υλοποιηθεί πριν από την κατεδάφιση των εργοστασίων της ΕΤΜΑ

• Αυξάνονται στην περιοχή του Βοτανικού, οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου, κατά 30 περίπου στρέμματα. Συνολικά, οι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου και στις δύο περιοχές του προγράμματος ανάπλασης, ανέρχονται πλέον σε περίπου 100 στρέμματα.

Όπως και να έχει πάντως το πράγμα, νέο γήπεδο είναι αδύνατο να κατασκευαστεί, από την στιγμή κατά την οποία η θέση τόσο του Ερασιτέχνη, όσο και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι συγκεκριμένη και αδιαπραγμάτευτη, η οποία είναι κάθετη στην κατεδάφιση του γηπέδου «Απόστολος Νικολαϊδης».

Παράλληλα, δεν μπορεί να τεθεί ούτε ως σκέψη η έναρξη των εργασιών για την ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων στις οποίες θα περιλαμβάνεται και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, αφού ο Δήμος Αθηναίων, δεν έχει υπογράψει νέα σύμβαση με τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ.

Επιπροσθέτως, δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για να χρηματοδοτηθεί το συγκεκριμένο έργο το οποίο όπως φαίνεται, θα μείνει για τους φίλους του Παναθηναϊκού, ένα άπιαστο όνειρο.



Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved