«Ψυχή και σώμα στον Εργοτέλη»

«Ψυχή και σώμα στον Εργοτέλη»

Πιστός «στρατιώτης» του Εργοτέλη είναι ο Νίκος Καραγεωργίου, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου «Alpha radio 106,2» και την εκπομπή του Νίκου Γυρνά.

Ο Έλληνας τεχνικός, στις δηλώσεις του, που σας μετέφερε απ' ευθείας το Onsports, υποστήριξε πως θα ήθελε να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του, αλλά αυτή την στιγμή είναι προσηλωμένος στην ομάδα της Κρήτης. Παράλληλα, μίλησε για την εξαιρετική σχέση που έχει με τον Απόστολο Παπουτσάκη, αλλά και τα πεντέμισι χρόνια που είναι «κάτοικος» Ηρακλείου.

«Έχει δημιουργηθεί μια σχέση, και με την προηγούμενη διοίκηση, που επιτρέπει με περισσότερη ευκολία να συνεχίζεται μια συνεργασία, η οποία είναι πετυχημένη και από τις δύο πλευρές».

Για το αν ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα η ανακοίνωση της συμφωνίας, τόνισε: «Ήταν δεδομένο. Οι περιπέτειες του προέδρου με την υγεία του, δεν μας επέτρεψε να βγει η ανακοίνωση και να επισημοποιηθεί. Ήταν μια τυπική διαδικασία».

Σχετικά με το ρόλο που είχε σήμερα, ως... πρόεδρος και αν θα ήθελε να συνεχίσει: «Το ρόλο αυτό τον έχω από την πρώτη μέρα. Όλα τα χρόνια κάπως έτσι λειτουργούσαμε. Σήμερα ξεκινήσαμε, δεν είναι θέμα βιασύνης, αλλά είχα απέναντί μου κάθε μέρα τους παίκτες και θα έπρεπε κι αυτούς να τους έχω ενημερώσει για τις σκέψεις μου και το μέλλον και δεν ήθελα να το παρατείνω άλλο. Έτσι ήθελα να τους ενημερώσω. Σήμερα από το πρωί ήμασταν σε διαδικασία, σε μία μέρα, για να κάνουν τα πλάνα τους».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα συμβόλαια που λήγουν: «Σήμερα είδαμε όλους αυτούς που τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι, εκτός του Ολίσε (σ.σ. δανεικός από Πανθρακικό). Ήδη συμφωνήσαμε προφορικά, οι τέσσερις θα υπογράψουν, Τζούνιορ, Μπέτο, Χίμπλινγκερ και Σασιασβίλι, θα αποχωρήσουν οι Ορφανός, Ρουμπάκης, Δασκαλάκης και μέχρι το βράδυ θα έχουμε ολοκληρώσει τις συζητήσεις με τον Αλεξόπουλο. Κάναμε μια πρόταση και με τον Βερπακόφσκις. Έχω την εντύπωση πως θα μείνει».

Για τη μείωση αποδοχών που υπήρξε, τόνισε: «Αυτές τις συζητήσεις που κάναμε κινηθήκαμε σε αυτή τη διαδικασία. Αποδέχθηκαν τις προτάσεις που κάναμε. Απλά να έχει τη δυνατότητα ο Εργοτέλης να ανταποκρίνεται στις δυσκολίες».

Μιλώντας για τον προγραμματισμό, είπε: «Όλα παίζουν ένα ρόλο. Είναι η πιο δύσκολη μέρα, γιατί όταν κάνουμε πρόταση και τους δείχνουμε ότι τους θέλουμε στην ομάδα, υπάρχουν άλλοι παίκτες, που δεν βρίσκονται στα πλάνα. Κάθε φορά φτάνει αυτή η στιγμή. Επειδή κι εγώ υπήρξα ποδοσφαιριστής και είναι δύσκολο. Νέα δεδομένα, πρέπει να ψάξεις για ομάδα. όμως είμαστε επαγγελματίες και θέλοντας και μη, φτάνουμε σε αυτή τη στιγμή».

Για το αν υπάρχουν αντικαταστάτες για τους έμπειρους παίκτες που έφυγαν, τόνισε: «Έρχονται παιδιά από πίσω. Λειτουργεί καλά οι ακαδημίες. Δύσκολο ένας νεαρός παίκτης να αναπληρώσει τις εμπειρίες ενός 30χρονου. Θα ενισχύσουμε την ομάδα, μέσα από κάποιες παρακολουθήσεις παικτών, να κοιτάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα να ενισχυθεί η ομάδα, εκεί που διαπιστώσαμε πως δεν πήγαμε καλά και ελπίζω να περιορίσουμε στο ελάχιστο.

Θέλουμε έναν τερματοφύλακα, να καλύψει το κενό του Σήφη, έναν αμυντικό για το κέντρο της άμυνας και δύο πλάγιους, αν φύγει ο Βερπακόφσκις, και έναν, αν τελικά μείνει. Ο Λεάλ για οικογενειακούς λόγους ζήτησε να φύγει, πριν από δύο μέρες μου μίλησε. Θα είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα η φυγή του από τον Εργοτέλη, αν γίνει. Προσπαθούμε να τον πείσουμε, αλλά αν ένας παίκτης θέλει να φύγει. Θέλουμε ένα παιδί που να είναι εδώ σώμα και ψυχή. Βέβαια, είναι δύσκολη περίπτωση και θα δούμε τι θα κάνουμε».

Για τα παιχνίδια που του έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη του, είπε: «Το παιχνίδι που είναι στη μνήμη μου είναι το τελευταίο παιχνίδι με την Ξάνθη το 2008, όπου κερδίσαμε και σε ένα άλλο παιχνίδι Ατρόμητος-Πανιώνιος και η ομάδα έμεινε στην κατηγορία. Ήταν το παιχνίδι που είχαμε τη συγκέντρωση στο ματς και τα αφτιά σε άλλο γήπεδο.

Για το αν μπήκε από τότε η σκέψη για το βήμα παραπάνω, υποστήριξε: «Όταν μια ομάδα είναι δομημένη έτσι, πάντα βάζει στόχο για παραπάνω. Πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο, αλλά κάθε χρονιά κάτι καλό μας συμβαίνει.

Σε ερώτηση για το που θα μπορούσε φέτος να φτάσει η ομάδα, είπε: «Είχαμε το στοιχείο της αντεπίθεσης, θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε. Αυτό μας έλειψε και δεν καταφέραμε να αποσπάσουμε κάτι. Ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια, όπου προσπαθείς να «κλέψεις» το ματς. Υπήρχαν καλύτερες ομάδες από εμάς και μας κερδίζανε. Δεν πήραμε βαθμούς από αυτά τα παιχνίδια.

Εκεί κινούμαστε. Ενώ βάλαμε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και να γίνουμε κυρίαρχοι, μας έλειψε αυτό. Τα τελευταία χρόνια είχαμε τους Κουτσιανικούλη και Τσεσνάουσκις, αλλά φέτος δεν το είχαμε και χάσαμε κάποια παιχνίδια.

Για το γεγονός ότι «καθάρισε» τα εντός έδρας παιχνίδια, είπε: «Όλα αυτά, όταν κάνεις τον προγραμματισμό μπαίνουν στο τραπέζι. Εκεί μπαίνει και το οικονομικό. Μπαίνεις σε κάποια καλούπια. Κάποια θα κερδίσεις, κάποια θα χάσεις. Για αυτό το κάνουμε απ[ό την αρχή για να κινηθούμε και οικονομικά. Κάπου θα χάσουμε, αλλού κερδίσουμε για να φέρουμε σε ζυγαριά. Εμείς κάπου πετύχαμε, κάπου κερδίσαμε, αλλά δεν μπορείς να κερδίσεις παντού. Το γεγονός ότι κερδίσαμε τις ομάδες, γίναμε πιο έμπειροι και πιο σοβαροί. Δεν πετάξαμε βαθμούς στην έδρα μας. Ελπίζω φέτος να προσθέσουμε αυτό που Για αυτό θα μείνει και ο βασικός κορμός.

Μέσα στην έδρα μας παίξαμε κάποια παιχνίδια και από πλευράς βαθμών και απόδοσης, ήταν ωραία παιχνίδια. Να σας θυμήσω με την Καβάλα και τον Πανιώνιο, όπως και με τον Ολυμπιακό Βόλου, που χάσαμε αλλά πήγαμε καλά. Σε πολλά από αυτά. Στα ματς που κερδίσαμε εκτός έδρας πήγαμε πάρα πολύ καλά. Αλλιώς δεν θα τα καταφέρναμε. Κερδίσαμε στο Βόλο, Πανιώνιο, στην Ξάνθη. Δεν ήμασταν καλά στην Τρίπολη. Πήγαμε και χάσαμε 3-0 και ήταν μέτρια ομάδα. και μας στοίχησε.

Για το αν ήταν δίκαιο που έπεσαν Πανσερραϊκός, Λάρισα και Αστέρας Τρίπολης, τόνισε: «Πιστεύω πως ναι. Στον πρώτο γύρο ο Πανιώνιος ήταν κακός, αλλά στο δεύτερο ήταν πάρα πολύ καλός. Βελτιώθηκε πάρα πολύ και έσωσε την πατρίδα. Κατά γενική ομολογία δεν έπαιξαν καλά και αυτό φάνηκε».

Για την απόδοση που έχουν τα νέα παιδιά της ομάδας, ο Έλληνας τεχνικός είπε: «Είναι ενθαρρυντική και για αυτό τους φέραμε αυτή τη στιγμή στην ομάδα. τα φιλικά αυτά δεν είναι πολύ δυνατά, αλλά κάποια πράγματα φαίνονται. Δεν μπορούμε να δώσουμε δυνατά φιλικά στο νησί. Όλα τα παιδιά έχουν μια ικανότητα. Πρέπει να βελτιώσουν πολλά. Αλλά όποιος δουλεύει θα φανεί. Αυτή την χρονιά 2-3 παιδιά θα πρέπει να παίρνουν θέση.

Για παράδειγμα ο Σαρρής πρέπει να χτυπάει πόρτα, ο Χαντί, ο Καρέλης και υπάρχουν και κάποιοι άλλοι νεότεροι. Είναι τεράστια επιτυχία για μας να μπουν αυτά τα παιδιά. Αλλά αυτό οφείλεται σε αυτούς. Αν μπουν θα ολοκληρώσουν ένα στόχο της διοίκησης. Έχουμε και την άλλη εβδομάδα. Τα απιδιά αυτά και άλλα από τη Νέων θα πάμε στην Ολλανδία (20-22 Μαϊου), όπου θα δώσουμε φιλικά και να δούμε πόσο θα ανταποκριθούμε».

Για το αν η προετοιμασία θα αποτελέσει κριτήρια, τόνισε: «Για αυτό το κάνουμε αυτό. Για να δούμε αν μπορούν. Είναι ο καιρός για αυτά τα παιδιά που ανέφερα. Έχω την εντύπωση πως πέρασαν ένα μεταβατικό στάδιο και πρέπει του χρόνου να χτυπούν την πόρτα με αξιώσεις. Είναι μέσα στο πλάνο μας και το οικονομικό. Δεν στοιχίζουν γιατί έρχονται από την Ακαδημία. Είναι στο χέρι τους. Στα πόδια τους, στο μυαλό τους».

Για το αν θα έχει και παίκτες της Κ17 στην προετοιμασία, είπε: «Ναι. Θα μπουν κι άλλα παιδιά στην προετοιμασία. Κατά την διάρκεια της σεζόν, ανάλογα με την πρόοδο θα προωθηθούν στην επαγγελματική ομάδα. θα προπονούνται μαζί μας για να προχωρήσουν. Ας μην βιαστούμε να πούμε ότι είναι 17-18 ετών και δεν παίζουν. Ένα παιδί μπορεί να είναι έτοιμο σωματικά αλλά να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην τακτική. Δεν μας βιάζει κανένας. Τους δίνουμε την δυνατότητα να στελεχώσουν».

Για την προετοιμασία, που πιθανότατα θα γίνει στην Ολλανδία, τόνισε: «Δεν το έχουμε κλείσει, αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο. Όλα βαίνουν καλώς. Ξεκινάει την 1η Ιουλίου η προετοιμασία και το βασικό στάδιο στις 25 στο Ηράκλειο. Στην Ολλανδία πάμε για 5 φιλικά παιχνίδια με καλούς αντιπάλους. Να γυρίσουμε να παίξουμε εδώ ένα ακόμα δυνατό φιλικό. Δεν έχουμε τη δυνατότητα για πολλά δυνατά φιλικά. Θεωρώ ότι χρειάζονται 10-12 φιλικά παιχνίδια για να μπορέσουν όλα τα παιδιά να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους».

Για το αν ο Εργοτέλης και η Ξάνθη έχουν κοινά σημεία, απάντησε: «Έχουν πολλά κοινά σημεία. Και η Ξάνθη έτσι είχε ξεκινήσει την πορεία της. Κάθε χρόνο πρόσθετε και κάτι στο οργανωτικό κομμάτι. Ίσως να το έκανε με περισσότερα βήματα με το κέντρο. Αλλά και εδώ έτσι βαδίζουμε. Βρήκαμε εδώ μια ερασιτεχνική ομάδα και με τα χρόνια έχουμε οργανώσει το σύλλογο και αρχίζουμε και δουλεύουμε επαγγελματικά.

Όνειρο είναι ένα προπονητικό, ένα γήπεδο, αλλά είναι δύσκολη η οικονομική συγκυρία, αλλά κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό. Περνάει μια περιπέτεια η Ελλάδα. Παρόλα αυτά υπάρχει το Παγκρήτιο, υπάρχουν εγκαταστάσεις που παραχωρεί ο Δήμος επί πληρωμή. Όταν κάνουμε τα δικά μας, ίσως κάνουμε το βήμα παραπάνω».

Αν θυμάται ως ποδοσφαιριστής κάποιο παιχνίδι: «Τα παιχνίδια που έχω δώσει με την Εθνική είναι χαραγμένα στη μνήμη μου. Είναι σημαντικό να σε επιλέγουν και τα ευρωπαϊκά που έχω παίξει με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Εδικά το ματς με τη Νάπολι του Μαραντόνα, αλλά βλέποντας και τα μεγαθήρια, Καρέρα, Αλεμάο, τα έχω κρατημένα σε βίντεο. Δεν αφήνω να πάει πίσω η μνήμη μου, γιατί στενοχωριέμαι και δεν θέλω».

Μιλώντας για τον Μαραντόνα, τόνισε: «Αν δεν ήταν ο Μαραντόνα θα την είχαμε αποκλείσει. Ήταν μεγάλος ποδοσφαιριστής, όπως βλέπουμε έναν ακόμα πιο μεγάλο ποδοσφαιριστή τώρα, που θεωρώ ότι θα τον ξεπεράσει, γιατί είναι πιο νέος και μιλάω για τον Μέσι. Αν συνεχίσει με αυτό τον τρόπο, γιατί πετυχαίνει 50 γκολ τη σεζόν και είναι γκολ-τίτλοι. Είμαστε τυχεροί που βλέπουμε αυτό τον παίκτη. Αν ήμασταν στη Βαρκελώνη, θα είχα διαρκείας».

Αναφερόμενος στον τελικό Κυπέλλου και τα επεισόδια που έγιναν, είπε: «Δεν το συζητάω πως όλοι μας αγανακτούμε. Εμείς που ζούμε και οι φίλαθλοι, βλέποντας αυτά αγανακτούμε. Όταν μπήκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι υπόλοιποι 25.000 τους γιούχαραν. Το ίδιο και στο Ολυμπιακό στάδιο.

Μπήκαν 1000 και οι υπόλοιποι τους γιούχαραν. Θα σταθώ στο καλό κομμάτι. Η ΕΠΟ πήρε κάποιες δίκαιες αποφάσεις. Από την στιγμή που μπήκαν οι κανόνες, έτσι πρέπει να συνεχίσουν. Όπως για παράδειγμα με τον Ηρακλή. Τώρα μια δεύτερη μεγάλη, η άνοδος μιας δεύτερη από τη Football League. Μακάρι να συνεχίσουν να παίρνουν ανάλογες εξετάσεις».

Για τις σχέσεις του με τον Απόστολο Παπουτσάκη, τόνισε: «Η σχέση μου με τον πρόεδρο. Δεν είμαι Κρητικός. Είμαι από τη Βόρεια Ελλάδα. Εδώ όλα αυτά τα χρόνια βρήκα την συμπαράσταση από όλο τον κόσμο του Εργοτέλη και της Κρήτης και είναι από τα μέρη που έχω αγαπήσει. Τους ανθρώπους που έλαβαν το λιθαράκι, Σουλτάτο και Τζώρτζογλου είμαι φίλος και έδωσε το κάτι παραπάνω ο πρόεδρος.

Μας έχει καταβάλει η περιπέτεια που περνάει. Είναι ένας σημαντικός άνθρωπος, όχι μόνο για τον Εργοτέλη, την Κρήτη, την Ελλάδα. Πρέπει όλοι να είμαστε δίπλα του. Οι σχέσεις μου είναι πολύ καλές, είτε παραμείνω, είτε φύγω από τον Εργοτέλη, που θα έρθει και αυτή η στιγμή και θα συνεχίσω να είμαι φίλος».

Στην ανακοίνωση της συμφωνίας υπάρχει μια δήλωση του Δημήτρη Παπουτσάκη, που υποστηρίζει ότι θέλει να υλοποιηθεί το όραμα του Εργοτέλη με τον Καραγεωργίου στον πάγκο της ομάδας. Σε ερώτηση για το αν είναι και δικό του όραμα, είπε: «Δεν είναι διαφορετικό από τη διοίκηση. Όμως, είμαι ρεαλιστής γιατί αν κάνουμε το βήμα παραπάνω, να το κάνουμε και να παραμείνουμε εκεί και να δίνουμε εκεί τις μάχες μας. Να μην κάνουμε καλά μια χρονιά και μετά να παλεύομε για την παραμονή».

Ενώ για το αν χρωστάει... κάτι η ιστορία, είπε: «Τα όνειρα και τις φιλοδοξίες δεν μπορεί να τα κόψει κανείς. Θα ήθελα να κάνω κάτι μεγαλύτερο, αλλά αυτή τη στιγμή έχω δεθεί με την ομάδα, είμαι σώμα και ψυχή. Αν έρθει καλώς, αν όχι δεν με πειράζει. Έχω δεθεί με το σύλλογο.

Κλείνοντας με μια δική του αποφώνηση, είπε: «Πρέπει όλος ο φίλαθλος κόσμος της Κρήτης και του Ηρακλείου να σταθεί και να βοηθήσει το όραμα του Παπουτσάκη. Τον ενδιαφέρει το καλό όλο της Κρήτης. Αν σταθούν δίπλα του, όχι μόνο οικονομικά, θα φέρει αυτό το σύλλογο να κοιτάζει πολύ-πολύ ψηλά».



Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved