«Πόθος μας ο Μήτρογλου»

«Πόθος μας ο Μήτρογλου»

Το… μπαλάκι στην Αστυνομία για τη βία στα γήπεδα, έριξε ο Γεράσιμος Βεντούρης, σε δηλώσεις που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος, μίλησε στο «NovaΣΠΟΡ FM» για τη θέση της Super League για τα επεισόδια, υποστηρίζοντας πως «η Αστυνομία δεν κάνει τη δουλειά της. Βέβαια, όλοι οι φορείς που εμπλέκονται φέρουν ευθύνη...». Επίσης, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την παραμονή του Τάκη Λεμονή στον πάγκο της ομάδας ενώ παραδέχτηκε πως ο Μήτρογλου αποτελεί μεγάλο μεταγραφικό πόθο για την ομάδα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γεράσιμου Βεντούρη στο «NovaΣπορ FΜ 94,6»:

Για την αδειοδότηση: «Το να πεις ότι τελειώσανε ευχάριστα ναι ισχύει αλλά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο έγινε όλο αυτό και έπεσε τόση λάσπη. Ήμασταν σίγουροι ότι θα δικαιοθούμε και δεν καταλαβαίνω τι ήταν όλο αυτό για τα πλαστά έγγραφα».

Για τα επεισόδια, την αστυνομία και τους συλλόγους: «Η θέση της Σούπερ Λιγκ ότι αυτά τα χρήματα δίνονται στην αστυνομία για να προστατεύει τις ομάδες και δεν κάνει τη δουλειά της κάτι που θέλει πολύ συζήτηση. Το θέμα της βίας είναι ότι γίνονται διάφορες προσπάθειες αλλά δεν γίνονται προς τον σωστό δρόμο. Όλοι είναι εμπλεκόμενοι. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν έχει ευθύνη. Και η αστυνομία, και οι σύλλογοι και το κράτος φταίνε. Οι σύλλογοι έχουν δίκιο αλλά η αστυνομία δεν κάνει τίποτα. Το κράτος δεν κάνει κάτι μόνο ρίχνει ευθύνες και ποινές.  Η ιδιωτική αστυνομία δεν κάνει τίποτα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί την πληρώνουμε.  Δεν μπορεί να προσφέρει κάτι.

Για τις προτάσεις του αναφορικά με την βία: «Αν υπάρχει σωστό νομικό πλαίσιο και αν γίνει σωματική έρευνα πριν την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα. Να τους πιάνει και να τους παραδίδει στην αστυνομία η ιδιωτική ασφάλεια του γηπέδου. Πιστεύω τα εμπλεκόμενα μέρη κράτος, σωματεία, αστυνομία είναι στην ίδια μοίρα. Είναι ένα σαπούνι στο πάτωμα και σκέφτεται το ποιος θα σκύψει να το πάρει. Οι συζητήσεις που γίνονται συνέχεια είναι για δημιουργία εντυπώσεων. Έχουν ευθύνη τα σωματεία και οι σύνδεσμοι αλλά εκείνοι έχουν την δική τους φωνή. Δεν συμφωνούν πάντα με τα σωματεία. Δεν είναι λύση μόνο οι ποινές».

Για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς και το αν έχει ξεξινήσει: «Φυσικά έχει ξεκινήσει. Επειδή έχω εμπειρία από πιο παλιά, είναι ότι απλά πρέπει να βάλεις κάποιους στόχους οι οποίοι δεν μπορείς να ξέρεις αν θα γίνουν πράξη. Μέχρι να τους υλοποιήσεις μπορεί να έχουν αλλάξει. Στο τέλος είναι διαφορετικά. Να υπάρχει όμως ένας μπούσουλας. Αυτό είναι υποχρεωτικό».

Για τον Λεμονή: «Εξέφρασε μία ανησυχία αλλά είναι φυσιολογική. Είχαμε 3 ώρες συνάντηση χθες  χωρίς να υπάρξει πρόβλημα. Η αδειοδότηση μας έφερε πίσω. Δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε τίποτα. Κακώς για μας. Μας πήγε τρεις βδομάδες πίσω. Τα είπαμε με τον Τάκη. Δεν νομίζω να υπάρχει κανένα πρόβλημα με την παραμονή του».

Για τα συμβόλαια: «Οι προτάσεις ανανεώσεων έχουν και μέχρι αύριο ίσως τελειώσουμε. Οι μεταγραφές θα εξαρτηθούν από παίκτες που ίσως φάγουνε. Υπάρχουν πολλά σενάρια. Αλλού ξεκινάς αλλού καταλήγεις. Και αύριο θα συζητήσουμε με τον προπονητή για τους παίκτες και θα δούμε».

Για τους τρεις παίκτες που θέλουν να ανανεώσουν: «Και με τους τρεις υπάρχει καλό κλίμα. Ο Γιόνσον θα μου απαντήσει μέχρι αύριο μου είπε. Θα μου έκανε εντύπωση να μην υπήρχε ενδιαφέρον από άλλες ομάδες. Θεωρώ ότι κάναμε καλή πρόταση και από εκεί και πέρα περιμένουμε.  Δεν μπορώ να του μιλήσω με το πιστόλι στον κρόταφο για να τον πείσω να μείνει».

Για τον Κοντοέ: « Δεν είχε γίνει συζήτηση ανανέωσης συμβολαίου πριν από τώρα. Δεν υπήρχε περίπτωση  να παραχωρηθεί ο Κοντοές τον  Γενάρη. Έπρεπε να έχουν συζητήσει με την διοίκηση πιο νωρίς. Δυστυχώς η προτεραιότητά μας ήταν η παραμονή. Δεν θέλαμε να φτάσουμε σε αδιέξοδο».

Για την επόμενη χρονιά: «Μας βρήκε με πολλούς παίκτες αυτή η χρονιά. Δυστυχώς τα έσοδα πήγανε στο να απαλλαγεί ο Πανιώνιος από αυτόν τον βρόχο. Δηλαδή σε κάποιες υποχρεώσεις του 1,2 εκατ. ευρώ. Αυτό δεν θα υπάρχει φέτος. Άμα τελειώσουμε με τις ανανεώσεις θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις και να πάρουμε κάποιους παίκτες».

Για το αν υπάρχει πρόταση για κάποιον παίκτη του Πανιωνίου: «Ύπήρξε μια παράταση για τον Τσότσαλιτς αλλά τίποτα παραπάνω».

Για τον Μήτρογλου και αν θα μπορέσει να έρθει πάλι στον Πανιώνιο: « Δεν το ξέρω αυτό. Είναι μεγάλος μας πόθος και έχω μιλήσει με τον Μαρινάκη για αυτό όμως είναι καθαρά θέμα του Ολυμπιακού. Δεν θέλει να πάρει απόφαση τώρα. Δεν είναι θέμα μας τι γίνεται. Θα ήθελα να του πω κάτι μέσα από το ραδιόφωνο πάντως σαν συμβουλή μου προς εκείνον: Πρέπει να προσέξει λίγο την ζωή του. Τo έχει ρίξει έξω. Είναι πολύ μεγάλο ταλέντο. Πρέπει να προσέξει τον εαυτό του».

Για το αν υπάρχει επιχειρηματίας που να ενδιαφέρεται: «Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις. Δεν ξέρω που θα καταλήξουν. Μόλις έληξε το θέμα της αδειοδότησης υπάρχουν επαφές. Ζητάνε στοιχεία. Προχωράμε με βάση ότι δεν θα υπάρξει επενδυτής και βλέπουμε».

Γιατί να επενδύσει κάποιος στο ποδόσφαιρο: «Άλλος το κάνει για την προβολή, άλλος γιατί του αρέσει. Δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση. Το ελληνικό ποδόσφαιρο περνάει μια κρίση. Μια κρίση ταυτότητας. Υπάρχει βία, να πηγαίνει ομάδα στον τελικό και οι οπαδοί της να χλευάζουν τον ελληνικό ύμνο. Πέραν από αυτά ότι ο Πανιώνιος είναι ο πιο εκπληκτικός σύλλογος που υπάρχει. Τα νούμερα που λέω σε όποιον ενδιαφέρεται δεν τα πιστεύουν Είναι καθαρό μαγαζί. Ο κ. Τσακίρης φρόντισε να είναι έτσι ο Πανιώνιος. Όταν υπήρξαν φήμες για την αδειοδότηση απορούσα για ποιο λόγο. Αυτές οι φορολογικές ενημερότητες που μιλάγανε δεν υπάρχουν. Η διαχείριση Τσακίρη ήταν πεντακάθαρη. Η ΠΑΕ Πανιώνιος είναι από τις πιο υγιές ».

Θεωρείται ότι έχετε ευθύνες και σεις για το τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν φταίει. Δεν μπορώ να σας πω ότι έχω ασχοληθεί σοβαρά με τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο όσο καιρό είμαι στον Πανιώνιο. Τώρα έχουν καταλάβει ότι όλοι ότι έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Πρέπει να καθίσουμε και να συζητήσουμε σοβαρά το όλο θέμα. Έχω βγάλει και εγώ ανακοινώσεις, Έχουνε ένα όριο όμως. Η λεγόμενη «παράγκα» είναι υπαρκτή. Πολλά χρόνια τώρα. Πάντα υπάρχει μία τάση να χαλιναγωγήσει την διαιτησία. Δεν θέλουν την ισότητα . Εύνοια θέλουνε».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved