«Κλείνουμε όλα τα μέτωπα»

«Κλείνουμε όλα τα μέτωπα»

Εκτενή αναφορά στα νομικά θέματα της ΠΑΕ Άρης έκανε ο Σπύρος Χριστοφορίδης.

Ως ένας εκ των υπευθύνων για τα νομικά θέματα που απασχολούν την ΠΑΕ Άρης, ο Σπύρος Χριστοφορίδης κάνοντας τον απολογισμό της διετούς θητείας, αναφέρθηκε στα θέματα που αφορούν το νομικό κομμάτι μιλώντας στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του Άρη. 

Αναλυτικά η συνέντευξή του στον «ΑΡΗΣ FM»: 

Για τις ανοιχτές υποθέσεις που κληρονόμησε η διοίκηση του Θανάση Αθανσιάδη όταν ανέλαβε την ΠΑΕ είπε: «Υπήρχαν ελάχιστοι φάκελοι στα γραφεία της ΠΑΕ , οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν του συναδέλφου που εκπροσωπούσε τότε την διοίκηση. Ουσιαστικά δεν γνωρίζαμε πόσα δικαστήρια έχουμε αύριο κλπ. Αυτά που παρέλαβα εγώ ήταν ελλιπή και χρειάστηκε να μιλήσω με συναδέλφους από την Αθήνα. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ είχαν χίλια προβλήματα να αντιμετωπίσουν και καθημερινά τους μετέφερα και κάτι καινούριο. 

Αναλάβαμε και μετά από δυο μέρες είχαμε δικαστήριο με τον Ταμβάκη που είχε ήδη γεμίσει το ακίνητο του Ρυσίου με κατασχέσεις και γίνονταν τιτάνιες προσπάθειες από την τότε διοίκηση για να μην χάσει ο Άρης το μοναδικό ακίνητο περιουσιακό του στοιχείο.

Έπειτα από κάποιες ημέρες ακολούθησε η δίκη της Sportvision. Είχαμε κερδίσει μια προσωρινή διαταγή επί διοικήσεως Σκόρδα η οποία ίσχυε μέχρι την ημέρα εκδίκασης της αίτησης αναστολής εκτέλεσης. 

Σε αυτή τη δίκη, το διακύβευμα  ήταν το ποσό των 350.000 ευρώ. Το πραγματικό διακύβευμα στην υπόθεση Sportvision είναι της τάξης των 2.782.000 ευρώ τα οποία ζητούσε η Sportvision για την αγωγή το πρώτο έτος. 

Άλλα 1.710.000 ευρώ ζητούσε για το δεύτερο έτος. Όταν αναλάβαμε επίκεινται άλλες δυο αγωγές για τα 300.000 ευρώ που προέβλεπε η ποινική ρήτρα της σύμβασης που είχε υπογραφεί με την ΠΑΕ ΑΡΗΣ και επιπλέον 130.000 ευρώ για προκαταβολή που είχε πάρει η ΠΑΕ Άρης και δεν επέστρεφε διότι όπως προέκυπτε από την χαμένη για τον Άρη πρώτη δίκη έπρεπε και αυτά να επιστραφούν. Όλα αυτά έπρεπε να κριθούν σε μια δίκη με την ΠΑΕ Άρης όμως να βρίσκεται ακόμα σε διαδικασία ενημέρωσης. 

Εάν ο κ. Κόντης που είχε κληθεί σαν μάρτυρας, δεν έπειθε ότι τα οικονομικά του Άρη, για τα οποία δεν ήταν και ο αρμόδιος, δεν είναι τόσο οικτρά ώστε να μην μπορεί να δώσει 350.000 ευρώ , θα χανόταν η αίτηση αναστολής πιθανότατα. Δεν θα υπήρχε ηδυνατότητα να εισπράξουμε χρήματα ακόμα και τώρα. 

Μπήκαμε σε μια διαδικασία να αποπληρώσουμε σταδιακά ένα ποσό και καταφέραμε να αποδεσμεύσουμε με αυτόν τον τρόπο χρήματα τα οποία ανέρχονται στα 2,5 εκ. ευρώ, άμεσα και πριν πληρωθούν. Αυτή η υπόθεση θα εκδικαστεί το 2012 αν δεν προκύψει πάλι κάποια αναβολή. Είναι προς τιμήν της διοίκησης Αθανασιάδη που δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να κλείσει τα εκκρεμή μέτωπα». 

Για την υπόθεση με τον Διγενή Λακκώματος κατά την οποία είχε έρθει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στον Άρη είπε: «Με την συντηρητική κατάσχεση που είχε κερδίσει στα ασφαλιστικά μέτρα του μονομελούς δικαστηρίου είχε δεσμεύσει σημαντικά ποσά από χορηγούς μας. Αυτό που αναγράφεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αθλητικά Νέα» έχει ως εξής, δηλαδή αυτό που επέλεξε η διοίκηση του κ. Σκόρδα ήταν να διατηρήσει την συντηρητική κατάσχεση του Λακκώματος για να μην εφορμήσουν και σε άλλους χορηγούς οι όποιοι οφειλέτες μας. Δεν θεωρώ ότι ευσταθεί νομικά γιατί οι κατασχέσεις της Sportvision γίνονται για μελλοντικές απαιτήσεις. Δηλαδή σου κατάσχουν ένα ποσό που έχουν να λαμβάνουν από σένα μέχρι να εξοφληθεί. 

Όπως επίσης ήταν υποχρεωμένη και η Superleague που ήταν ο μεγαλύτερός μας χορηγός να κάνει δήλωση και για τις μελλοντικές μας απαιτήσεις . Αν ήταν τόσο απλό να αποφύγουμε τους υπόλοιπους χορηγούς και τις κατασχέσεις τους πρώτον γιατί δεν τους αποφύγαμε και μας δέσμευσε η Sportvision πολλά χρήματα και δεύτερον γιατί τελικά πράγματι η προηγούμενη διοίκηση κατέθεσε αίτηση για τροποποίηση της εγγραφής συντηρητικής κατάσχεσης. 

Στην υπόθεση του Διγενή τα «όπλα» μας δεν είναι πάρα πολλά. Υπάρχει ένα συμφωνητικό το οποίο έχει μια συγκεκριμένη διατύπωση υπογεγραμμένη από τη διοίκηση Σκόρδα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και αισιοδοξούμε ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Δεν μου αρέσει να χάνω, η ίδια νοοτροπία υπάρχει και στους υπόλοιπους ανθρώπους της ΠΑΕ Άρης. 

Ο Άρης λοιπόν υπέγραψε με την Sportvision δύο συμβάσεις, μια για την εκμετάλλευση των διαφημιστικών πινακίδων και μία για την εξεύρεση χορηγών. Τις διαφημιστικές πινακίδες τις εκμεταλλευόταν από την πρώτη στιγμή ενώ χορηγούς δεν βρήκε ποτέ. Καταγγείλαμε την σύμβαση της Sportvision  επικαλούμενοι την μη εξεύρεση χορηγών». 

Για την υπόθεση Ξηροκώστα ανέφερε: «Ήταν μια υπόθεση που ταλάνιζε το σωματείο από το 1995. Ο Ξηροκώστας ζητούσε 1,5 εκ. ευρώ και τελικά του επιδικάστηκαν  350.000 ευρώ , το πρόβλημα όμως με τον Ξηροκώστα ήταν ότι αυτή η απόφαση του έδινε εφαλτήριο να ζητάει χρήματα από τον Άρη για όλη του τη ζωή. Η απόφαση αυτή χάθηκε και στο εφετείο. Όταν εγώ ανέλαβα την υπόθεση , εκκρεμούσε στον Άρειο Πάγο. Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι ο Άρης δεν φέρει ευθύνη και ευελπιστούμε ότι την υπόθεση θα την κερδίσουμε οριστικά». 

Αναφορικά με άλλες υποθέσεις όπως χρήματα για ενοίκια σπιτιών των ποδοσφαιριστών τόνισε: «Δεν ήταν τόσο γελοίες υποθέσεις με την έννοια ότι ήταν υψηλά τα ενοίκια των ποδοσφαιριστών , υπήρχαν φθορές στα ακίνητά τους που δεν προήλθαν απαραίτητα από αυτούς, ποινικές ρήτρες , εκπρόθεσμες ή όχι καταβολές ύψους 50.000 ευρώ περίπου και καταφέραμε να κόψουμε ότι μπορούσαμε από τα δικαστήρια».

Τέλος για το σήμα της ΠΑΕ Άρης, ο Σπύρος Χριστοφορίδης έκλεισε λέγοντας: «Με βάση τον νόμο του 1979 με τον οποίο έχουμε επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ο Ερασιτέχνης δίνει τα δικαιώματα επί του σήματος στην ΠΑΕ λαμβάνοντας ποσοστό των μετοχών και τα έσοδα από τις εισπράξεις του αγώνα. Ο Δημήτρης Σαρρής έκανε λόγο για το σήμα της ΠΑΕ Άρης το οποίο είχε κατοχυρωθεί σε δυο όψεις στην επιτροπή σημάτων του Υπουργείου, ως Άρης ΠΑΕ και ARIS FC. 

Είχε παρέλθει λοιπόν η δεκαετία που είναι το μάξιμουμ του χρόνου που προβλέπεται . Αναγκάστηκα λοιπόν να κυνηγήσω την υπόθεση από την αρχή γιατί υπήρχαν και κάποιοι μικροπωλητές που διαχειρίζονταν το σήμα του ΑΡΗ πουλώντας τα προϊόντα τους χωρίς καμία άδεια και υπήρχε ακόμη και ο κίνδυνος να γίνω και ρεζίλι όταν κατάλαβα ότι κινούμαι στον «αέρα». 

Κάναμε λοιπόν μια διαδικασία η οποία τελείωσε πριν από 15 ημέρες περίπου. Μπορούμε αυτό το σήμα πλέον να το εμπορευόμαστε και να το εκχωρούμε. Η σύμβαση εκχώρησης η οποία έπρεπε να γίνει , την έκανα εγώ όταν μου ζητήθηκε , από την Άρης ΠΑΕ στην Άρης Εμπορική. Αυτά λοιπόν έγιναν, τελείωσαν και οποιοσδήποτε έχει σήμανση license έχει τη νομιμοποίηση από την ΠΑΕ.  Άλλο σήμα έχει κατοχυρώσει ο ΑΣ, η ΚΑΕ και ο Σύνδεσμος του Super 3. Εμείς μιλήσαμε για το σήμα της ΠΑΕ Άρης. Γενικότερα μπορώ να πω ότι όλες οι υποθέσεις της ΠΑΕ  έχουν πλέον μπει σε μια σειρά».



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved