Κατίδης: «Είμαι ακόμα στην αρχή»

Κατίδης: «Είμαι ακόμα στην αρχή»

Δουλειά, υπομονή και πίστη είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γιώργου Κατίδη.

Ο 18χρονος μέσος του Άρη, φιλοξενήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Superleague, μιλώντας για την συμμετοχή του ως βασικός στο σχήμα του Άρη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και για την δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια και εκφράζοντας την εκτίμησή του.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Την Κυριακή αγωνίστηκες για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα της ομάδα σου. Πως αισθάνθηκες όταν έμαθες ότι θα βρίσκεσαι στην βασική ενδεκάδα;

Πολύ χαρούμενος. Όταν το άκουσα η καρδιά μου είναι αλήθεια ότι χτύπησε πολύ δυνατά. Ωστόσο με βοήθησε το γεγονός ότι και την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στον Παναθηναϊκό είχα αγωνιστεί σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Τώρα όμως η καρδιά μου χτύπησε πιο δυνατά γιατί κάθε Αρειανός θα ήθελε να ζήσει την ατμόσφαιρα του Κλ. Βικελίδης μέσα από τον αγωνιστικό χώρο.

Είχες άγχος μέχρι την έναρξη του αγώνα;

Θα πω ψέματα αν πω όχι. Είχα, αλλά είναι αυτό το οποίο λέμε ότι είναι δημιουργικό στην προσπάθεια να αποδώσεις.

Θεωρείς δικαίωση των κόπων σου τη συμμετοχή στην πρώτη ομάδα;

Νομίζω ότι είναι η αρχή ακόμα. Φυσικά και νιώθω χαρούμενος, αλλά το ζήτημα είναι να υπάρχει συνέχεια και να πετύχω πολλά περισσότερα. Ακόμα βρίσκομαι στο ξεκίνημα…

Ποιο ήταν το κύριο χαρακτηριστικό που αποκόμισες αγωνιζόμενος στα πρωταθλήματα υποδομής;

Πρώτιστα η πειθαρχία τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου. Η συνδρομή είναι μεγάλη ώστε να είσαι  απόλυτα έτοιμος σε όλους τους τομείς όταν κληθείς να αγωνιστείς στην πρώτη ομάδα.

Βλέπουμε ότι σιγά σιγά οι ελληνικές ομάδες εμπιστεύονται παιδιά από τις ακαδημίες τους. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί;

Είναι η μεγαλύτερη χαρά για ένα έλληνα παίκτη  να παίζει στην πρώτη ομάδα. Το ζήτημα όμως είναι να υπάρχει κι η ανάλογη συνέχεια και βέβαια να υπάρχει πάντα και η ανάλογη αμφίδρομη πίστη.

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι ενεργά με το ποδόσφαιρο; Ηταν κάτι που ήθελες από μικρός ή προέκυψε στην πορεία;

Αρχικά έκανα στίβο και παράλληλα έπαιζα και ποδόσφαιρο. Για να είμαι ακριβής από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου έπαιζα ποδόσφαιρο.

Ποια θεωρείς ότι είναι τα 3 πράγματα που πρέπει να…προσέξεις από εδώ και πέρα ώστε να καταξιωθείς στην ομάδα σου;

Δουλειά, υπομονή, πίστη.

Η ομάδα Κ20 της ΠΑΕ ΑΡΗΣ βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας τρεις βαθμούς περισσότερους από την αντίστοιχη του ΠΑΟΚ. Η προσοχή και η στήριξη που έχουν δώσει οι ιθύνοντες της ομάδας στα πρωταθλήματα υποδομής αλλά και η εμπιστοσύνη τους στα νέα παιδιά θεωρείς ότι είναι 2 βασικά συστατικά της καλής πορείας;

Εννοείται. Πρέπει να σημειώσω την πολύ μεγάλη προσπάθεια από όλους όσους βρίσκονται στα τμήματα υποδομής, τους προπονητές φυσικά στην Κ20 και την Κ17, όλο το τιμ και πάνω από όλα τον κ. Γιώρη που έχει την εποπτεία των τμημάτων και είναι συνεχώς δίπλα σε όλα τα παιδιά.

Ποια η σχέση σου με τους υπόλοιπους παίκτες; Σε συμβουλεύουν;

Είμαστε πολύ δεμένοι μέσα στην ομάδα κι αυτό συμβαίνει ακόμα και με τους νέους παίκτες που έρχονται κάθε φορά στον σύλλογο. Το κλίμα είναι καλό, ελπίζω να το μεταφέρουμε και μέσα στο γήπεδο και να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε..



Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved