Διώξεις σε Τάκη και Γωγάκο!

Διώξεις σε Τάκη και Γωγάκο!

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Ανδρέας Φάκος άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά του προέδρου της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννη Τάκη και του προέδρου του Ερασιτέχνη, Κωνσταντίνου Γωγάκου.

Ο λόγος που προέβη ο κ. Φάκος στη συγκεκριμένη ενέργεια είναι για τις δηλώσεις που έκαναν αμφότεροι ύστερα από την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής αν μην χορηγήσει την άδεια συμμετοχής στους κυανόλευκους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Εγκαλούνται πειθαρχικώς, διότι στη Θεσσαλονίκη και στις παρακάτω ημεροχρονολογίες οι μεν Ιωάννης ΤΑΚΗΣ και Κων/ νος ΓΩΓΑΚΟΣ με τις αναφερόμενες ως άνω ιδιότητες, η δε Π.Α.Ε. «Ηρακλής», δια του νομίμου εκπροσώπου αυτής, τέλεσαν πράξεις που δυσφημούν με δημόσιες δυσμενείς κρίσεις τα θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά όργανα, την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το άθλημα του ποδοσφαίρου γενικότερα, προβαίνοντας δημόσια με ανακοινώσεις και δηλώσεις προς δημοσιογράφους του αθλητικού τύπου και των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης (ραδιοφωνικών σταθμών κ.λ.π.) μεταξύ των οποίων: «Φώς» - «Εξέδρα των σπόρ» - «Derby News» - «Τα Νέα» - «Καθημερινή» - Ρ/Σ «Sport fm» κ.λ.π. και προκαλώντας έτσι στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς τα θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά όργανα, την Ε.Π.Ο. και κατ’ επέκταση προς το ποδόσφαιρο, με περαιτέρω ενδεχόμενο τη διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής διαφόρων αθλητικών συναντήσεων, την πυροδότηση της έντασης και αντιπαράθεσης μεταξύ των φιλάθλων, καθώς και την απροθυμία παρακολούθησης των ποδοσφαιρικών αγώνων και προσέλευσης στα γήπεδα.

Ειδικότερα, με αφορμή την απόρριψη της έφεσης από την Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο. (που δημοσιεύτηκε την 4η Μαΐου 2011 και αφορούσε το ένδικο μέσο της Π.Α.Ε. «Ηρακλής» κατά της πρωτόδικης απορριπτικής απόφασης) έλαβαν χώρα τα εξής:

Α) Η Π.Α.Ε. «Ηρακλής» την 04-05-2011 εξέδωσε «ανακοίνωση» στην οποία διέλαβε ότι: «Οι κύκλοι της διαπλοκής και της ανικανότητας, που έφτασαν στο αηδιαστικό σήμερα τα ελληνικό ποδόσφαιρο, έφτασαν μέχρι το σημείο να ολοκληρώσουν την κακόγουστη φάρσα τους εις βάρος του ιστορικότερου συλλόγου, μετασχηματίζοντας τη γελοία φάρσα σε πρωτοφανές έγκλημα. Οι διαπλεκόμενοι των κασετών, των στημένων αγώνων, οι ανεχόμενοι τη βία και οι με κάθε τρόπο προαγωγοί της, οδηγούν στην έκρηξη τον κάθε νοήμονα Έλληνα φίλαθλο και πολίτη, όταν ανακηρύσσουν, με πλεόνασμα ξεδιαντροπιάς, ως το «απόλυτο κακό του χώρου» τον Ηρακλή. Αυτό ακριβώς έκριναν ως έγκλημα οι Επιτροπές της Ε.Π.Ο. και γι’ αυτό εδώ και δύο χρόνια απεργάζονταν το έγκλημα εις βάρος του Ηρακλή, του κόσμου και της ιστορίας του. Την αθλιότητά τους τη γνωρίσαμε εμείς και το φίλαθλο πανελλήνιο. Καιρός ίσως να γνωρίσουν τα επίχειρα των κατάπτυστων αποφάσεών τους».

Β) Ο Ιωάννης ΤΑΚΗΣ, πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Α.Ε. «Ηρακλής», σε συνέντευξη τύπου στις 05-05-2011, που έδωσε η Διοίκηση (της Π.Α.Ε.) προς δημοσιογράφους διαφόρων έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, δήλωσε τα εξής: «Στις 2. 20’ μ. μ. την ημέρα της απόφασης (εννοεί εκείνη που εξέδωσε – δημοσίευσε η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο. στις 04-05-2011) μιλήσαμε με βουλευτή της Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο και μας είπε ότι όλα είναι εντάξει. Λίγο αργότερα όμως δύο «τυπάκια» αποφάσισαν να μας ρίξουν (εννοεί τα 2 μέλη του παραπάνω δικαιοδοτικού οργάνου – Επιτροπής Εφέσεων, που πλειοψήφισαν να μην αδειοδοτηθεί η Π.Α.Ε. Ηρακλής). Δεν καταλαβαίνετε ότι είναι μια συμμορία;». Εξάλλου ο ίδιος (Ιωάννης ΤΑΚΗΣ) σε συνέντευξή του της 04-05-2011 έκανε λόγο για: «Πρωτάθλημα της ξεφτίλας και του στησίματος».

Γ) Ο Κων/ νος ΓΩΓΑΚΟΣ, πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηρακλή, σε συνέντευξη τύπου την 05-05-2011 δήλωσε προς τους δημοσιογράφους των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης τα εξής: «Δύο φορές έχω πάει στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και μου θυμίζει νυχτερινό κέντρο με μπράβους».

Οι παραπάνω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων: 14 §§ 3 και 4 στοιχ. ζ’ και 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. της 05-06-2010 (που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση της §12 άρθρου 29 του Ν. 3479/ 2006) σε συνδ. προς άρθρα 35 § 1 Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου Επαγγελμ. Πρωταθλ. (Κ.Α.Π.) και 46 § 2 Δικον. Κανονισμού ΕΠΟ».



Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved