«Λουκέτο» στο ΟΑΚΑ

«Λουκέτο» στο ΟΑΚΑ

Με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε η ΑΕΚ από την ΕΠΟ για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (09/05) η Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ εξέδωσε την απόφασή της για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο. Βαριά ήταν λοιπόν η «καμπάνα» για τον Δικέφαλου που θα αναγκαστεί να δώσει τρεις αγώνες εντός έδρας χωρίς τη συμπαράσταση των φιλάθλων του. Επίσης, οι «κιτρινόμαυροι» τιμωρήθηκαν και με χρηματικό πρόστιμο ύψους 292.000 ευρώ.

Όσο για την ομάδα του Περιστερίου, η ποινή είναι δυο αγώνες κεκλεισμών  των θυρών και πρόστιμο 60.000 ευρώ. Επίσης, ο τεχνικός του Ατρομήτου, Γιώργος Δώνης, με αφορμή τα όσα είπε μετά την λήξη του αγώνα, υποχρεούται να τα ανακαλέσει εντός 15 ημερών.

Αναλυτικά η απόφαση της ΕΠΟ για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρει: «Με την υπ΄αριθμ.219/09-05-2011 απόφασή της συνεκδικάζει τις με αριθμ. 1, 2, και 3 υποθέσεις του εκθέματος της δικασίμου 30/04/2011. Απορρίπτει τα κριθέντα ως απορριπτέα. Κηρύσσει τους εγκαλούμενους α) ποδοσφαιρική ομάδα με την επωνυμία ΑΠΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 1923, β) ποδοσφαιρική ομάδα με την επωνυμία Α.Ε.Κ και γ) τον Γεώργιο Δώνη, προπονητή της πρώτης, πειθαρχικά ελεγκτέους και επιβάλλει:

1) Στην πρώτη, ΠΑΕ ΑΠΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, 1923 α) χρηματική ποινή εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ και β) τη διεξαγωγή δυο (2) αγώνων της χωρίς θεατές.

2) Στην δεύτερη, ΠΑΕ Α.Ε.Κ, α) χρηματική ποινή διακοσίων ενενήντα δυο χιλιάδων πεντακοσίων (292.500) ευρώ, β) τη διεξαγωγή τριών (3) αγώνων της χωρίς θεατές και γ) απαγόρευση μετακίνησης οπαδών της για το υπόλοιπο της αγωνιστικής, (τρέχουσας) ποδοσφαιρικής περιόδου (2010-2011).

3) στον Γεώργιο Δώνη την ποινή της επίπληξης με υποχρέωση ανάκλησης των δυσφημιστικών δηλώσεων του, που στο αιτιολογικό αναφέρονται, με δημοσίευση εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης, σε μία από τις αθλητικές και μία από τις πολιτικές εφημερίδες που αναφέρονται στο συνημμένο στο με αριθμό 14799/03.05.2011 έγγραφο της Ε.Π.Ο κατηγορητήριο του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα. Σε περίπτωση μη ανάκλησης, εντός της ως άνω προθεσμίας, θα ακολουθήσει η διαδικασία που στο άρθρο 25 παρ. 1, εδ. α΄ του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο ορίζεται. (Τελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας της 30.04.2011)».

Η ΑΕΚ καλείται πλέον να παίξει χωρίς φιλάθλους τα δύο εναπομείναντα εντός έδρας ματς των πλέι οφ (Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ) ενώ θα χρωστάει άλλη μία αγωνιστική που θα την εκτίσει στο νέο πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου. Να τονίσουμε ότι εκτός από το βαρύ πρόστιμο των 292.500 ευρώ η ΑΕΚ τιμωρήθηκε και με απαγόρευση μετακίνησης οπαδών της για το υπόλοιπο της αγωνιστικής, (τρέχουσας) ποδοσφαιρικής περιόδου. Αυτά όλα δείχνουν ότι τιμωρήθηκε για «ευρείας κλίμακας» επεισόδια, όπως ήταν η δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ εναντίον της.

Ο Ατρόμητος, έχει ολοκληρώσει τις φετινές του αγωνιστικές υποχρεώσεις και έτσι την ποινή των δύο παιχνιδιών κεκλεισμένων των θυρών θα την κουβαλήσει τη σεζόν 2011-12.

Τέλος, οι ομάδες είναι βέβαιο ότι θα καταθέσουν έφεση προκειμένου να μειωθεί η ποινή.



Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved