Ρεβάνς και κορυφή

Ρεβάνς και κορυφή

Επικρατώντας του Ολυμπιακού Βόλου με 1-0 στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ πήρε ρεβάνς για την ήττα στην κανονική περίοδο και ανέβηκε στη πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λεονάρντο στο 38’ η ΑΕΚ έκαμψε την αντίσταση του Ολυμπιακού Βόλου με 1-0 και ξεκίνησε «με το δεξί» τις υποχρεώσεις της στα play off.

Για τους γηπεδούχους λοιπόν ο Μανόλο Χιμένεθ προτίμησε, όπως αναμενόταν, το 4-4-2 με ρόμβο έχοντας τον Ντιόπ μπροστά από τα δυο σέντερ μπακ και τον Λυμπερόπουλο σε ρόλο επιτελικού χαφ πίσω από τους Μπαχά και Λεονάρντο.

Στην αντίπερα όχθη ο Μάκης Κατσαβάκης επέλεξε το 4-2-3-1 με τους Αλβάρεζ και Μητρόπουλο ως αμυντικούς χαφ και την τριάδα των Μπρέσκα, Ακόστα και Μόνχε πίσω από τον Μάρτιν.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον Ντιόπ να «δεσπόζει» στη μεσαία γραμμή δεχόμενος βοήθειες από τον Μάκο και τον Λυμπερόπουλο να «μοιράζει» τη μπάλα στα πλάγια προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Λεονάρντο και Λαγού. Μάλιστα η Ένωση είχε δυο καλές στιγμές στο 11’ και το 14’ αλλά τα σουτ των Μάκου και Λυμπερόπουλου πέρασαν άουτ.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου από την πλευρά τους, στο πρώτο 15λεπτο του ματς περίμεναν την ΑΕΚ πίσω από τη σέντρα προσπαθώντας να «χτυπήσουν» με αντεπιθέσεις. Ωστόσο όσες φορές οι Μόνχε και Μπρέσκα επιχείρησαν να «πλαγιοκοπήσουν» την άμυνα της ΑΕΚ, τα μπακ του Δικέφαλου αποσόβησαν τον «κίνδυνο».

Η πίεση των «κιτρινόμαυρων» λοιπόν έδωσε την ευκαιρία στον Λυμπερόπουλο να ανοίξει το σκορ στο 26’, αλλά το σουτ που επιχείρησε αμαρκάριστος από το ύψος της περιοχής κατέληξε άουτ. Όμως αυτή ήταν και η τελευταία φάση του «Λύμπε» στο ματς καθώς στο 33’ αποχώρησε τραυματίας με τον Γκερέιρο να τον αντικαθιστά.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Μεσσήνιος, το έκανε στο 38’ ο Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος μπήκε από αριστερά στην περιοχή και ανατράπηκε από το Σέλεσι, με τον διαιτητή Θάνο να υποδεικνύει το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λατινοαμερικάνος που δεν αστόχησε ανοίγοντας το σκορ για την ΑΕΚ.

Η πίεση του Δικεφάλου αυξήθηκε λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου με τον Μπαχά να στέλνει τη μπάλα άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής και το 1-0 να μένει τελικά μέχρι την ανάπαυλα.

Αυτό όμως που αξίζει να σημειωθεί είναι ό,τι έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου. Η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ που κατέκτησε το πρωτάθλημα έδωσε το παρόν στο ΟΑΚΑ και αποθεώθηκε από τους φιλάθλους κάνοντας τον γύρο του θριάμβου με το τρόπαιο ανά χείρας. Μάλιστα αυτός που είχε την τιμητική του ήταν ο αρχηγός της ομάδας, Χριστόφορος Μπακαούκας, που άκουσε ουκ ολίγες φορές το όνομά του να γίνεται σύνθημα στα χείλη του κόσμου.

Με την ΑΕΚ να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο ξεκίνησε και το δεύτερο 45λεπτο, χωρίς όμως να έχει τον ρυθμό του πρώτου μέρους. Η υπεροχή του Δικεφάλου ήταν φανερή αλλά οι παίκτες του Χιμένεθ δυσκολεύονταν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Γιακούποβιτς.

Οι φιλοξενούμενοι διαπιστώνοντας πως η ΑΕΚ δεν μπορούσε να απειλήσει ανέβασαν την απόδοσή τους κερδίζοντας μέτρα στο χώρο του κέντρου. Επίσης, πρέπει να επισημανθεί πως  ομάδα του Βόλου έφτασε πρώτη με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ στην επανάληψη αλλά το λάθος κοντρόλ του Μάρτιν στο 56’ δεν του επέτρεψε να κατεβάσει τη μπάλα και να σουτάρει ενώ βρισκόταν απέναντι στον Σάχα.

Στο 20λεπτο που ακολούθησε το ματς χαρακτηρίστηκε από αλλεπάλληλα λάθη στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό Βόλου να απειλήσει από τα πλάγια με τους Μπρέσκα και Ακόστα. Όμως η άμυνα του Δικεφάλου όποτε χρειάστηκε είχε καίριες επεμβάσεις. Μάλιστα στο 72’ οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το 2-0 αλλά η προβολή του Μπαχά από τη μικρή περιοχή μετά από σέντρα του Γκερέιρο κατέληξε άουτ.

Όσο το παιχνίδι πλησίαζε στο τέλος του γινόταν πιο «ανοιχτό» καθώς αμφότεροι οι αντίπαλοι έφταναν εύκολα έξω από τη περιοχή του Σάχα και του Γιακούποβιτς. Σε μια από αυτές τις «επισκέψεις» λοιπόν ο Μπαχά στο 85’ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι χάνοντας την ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη. Μάλιστα στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μαροκινός αντικαταστάθηκε από τον Μπλάνκο.

Έτσι, χωρίς να συμβεί τίποτα αξιόλογο στα τελευταία λεπτά το 1-0 ήταν και το τελικό σκορ. Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Παναθηναϊκού στην Τούμπα κι έφτασε τους 4 βαθμούς ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση. Στον αντίποδα η ομάδα του Βόλου έμεινε χωρίς βαθμό και απομακρύνθηκε αρκετά από τους υπόλοιπους τρεις.

Θυμηθείτε την αναμέτρηση λεπτό προς λεπτό πατώντας ΕΔΩ



Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved