«Δεν το περίμενα»

«Δεν το περίμενα»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Βασίλης Χατζηπαναγής, παραδέχεται ότι δεν περίμενε ο Ηρακλής να υποβιβαστεί μετά από 31 χρόνια, ενώ παράλληλα παραμένει αισιόδοξος στέλνοντας μηνύματα συμπαράστασης στον κόσμο της ομάδας.

Ο άνθρωπος που πέρασε και συνέδεσε το όνομά του με τον «Γηραιό» μιλάει για τον Ηρακλή και τον υποβιβασμό του στη Β’ Εθνική, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να βοηθήσει την ομάδα εάν και εφόσον του ζητηθεί.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής»:

-Βασίλη περίμενες ότι ο Ηρακλής θα φτάσει στο σημείο να πέσει κατηγορία, για λόγους τυπικούς και οικονομικούς;

Κανείς δεν μπορούσε να το περιμένει. Ούτε κι εγώ. Δεν ξέρω τι έλειπε από το φάκελο του Ηρακλή, δεν ξέρω γιατί η επιτροπή πήρε αυτήν την απόφαση, δεν ξέρω ποιοι φταίνε. Είναι δυνατόν να είναι ο Ηρακλής η μοναδική ομάδα που δεν έπρεπε να πάρει την άδεια;

-Συμφωνείς ότι πρέπει να πάψουν να είναι οι φάκελοι των ΠΑΕ εμπιστευτικοί, για να ξέρουμε ότι όλα γίνονται με διαφάνεια;

Ε, βέβαια. Μυστικά του κράτους είναι οι φάκελοι των ομάδων; Απ’ ότι έχω ακούσει από εσάς τους δημοσιογράφους, είναι υποχρεωτικό να υπογράφουν οι ομάδες αυτή τη ρήτρα εμπιστευτικότητας των φακέλων και να δεσμεύονται ότι δεν θα τους δώσουν ποτέ στη δημοσιότητα. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Λένε τώρα ότι όλοι οι φάκελοι θα πάνω στη Βουλή. Μακάρι να γίνει αυτό. Για να μάθει ο κόσμος ποιοι έπρεπε να πάρουν άδεια και ποιοι την πήραν με χατίρια.

-Αν όντως υστερεί ο φάκελος θα δεχτείς τον υποβιβασμό;

Φυσικά. Αν η διοίκηση δεν έκανε αυτό που έπρεπε, θα δεχτούμε την τιμωρία. Αλλά να τιμωρηθούν και οι άλλοι, αν και οι δικοί τους φάκελοι δεν είναι εντάξει. Αυτό είναι το μεγάλο παράπονο των οπαδών του Ηρακλή. Ότι την πληρώνει μόνο η δική τους ομάδα. Και ότι κανείς δεν σέβεται την ιστορία του Ηρακλή.

-Ποιος έχει δίκιο; Ο Ρέμος ή η διοίκηση Τάκη; Τι έχεις να πεις;

Δεν είναι αυτό το θέμα. Όλοι είναι Ηρακλειδείς και όλοι έκαναν σίγουρα πολλά λάθη. Δεν βρέθηκε ο Ηρακλής σε αυτή τη θέση από τη μια στιγμή στην άλλη. Λάθη γίνονται εδώ και πολλά χρόνια. Πιστεύω από τότε που αποχώρησε ο Μυτιληναίος. Από τότε άρχισαν όλα τα μεγάλα προβλήματα. Αλλά δεν έχει σημασία ποιος φταίει λιγότερο και ποιος περισσότερο. Εκείνο που πρέπει να δούμε είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να δικαιωθεί ο Ηρακλής ή αν δεν δικαιωθεί , πώς θα επανέλθει στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και πώς θα νοικοκυρευτεί για να μην κινδυνεύσει ποτέ ξανά.

-Πως πρέπει να αντιδράσει ο κόσμος του Ηρακλή;

Πρέπει να μείνουν ψύχραιμοι οι φίλοι του Ηρακλή και να μην απομακρυνθούν από το γήπεδο. Τους χρειάζεται η ομάδα. Και να ξέρουν ότι ο Ηρακλής θα βρει το δίκιο του μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να βοηθήσει και ο κόσμος ώστε να βρεθούν άνθρωποι ικανοί για να διοικήσουν την ΠΑΕ και να βάλουν ένα νοικοκυριό. Επειδή όμως λεφτάδες δεν υπάρχουν στον Ηρακλή, πρέπει να στηρίξουν οι φίλαθλοι με τη συμμετοχή τους. Τώρα είναι που ο Ηρακλής θέλει όλους τους οπαδούς κοντά του. Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές κανείς δεν πρέπει να λείπει.

-Εσείς το 1980 τα καταφέρατε μια χαρά. Ο Ηρακλής επανήλθε πανεύκολα στην Α’ Εθνική.

Ναι αλλά είχαμε πολύ καλή ομάδα και δεν διασπαστήκαμε. Ήταν επόμενο να ανέβουμε, αν και ταλαιπωρηθήκαμε πολύ στα γήπεδα της Β’ Εθνικής που ήταν σχεδόν όλα με χώμα. Άλλου είδους ποδόσφαιρο παιζόταν τότε πάνω στα χώματα, που πριν από τον αγώνα περνούσε το όχημα της Πυροσβεστικής και το έβρεχε για να μαλακώσει.

-Αν ζητηθεί και η δική σου βοήθεια, είσαι πρόθυμος να τη δώσεις;

Στον Ηρακλή δεν θα πω ποτέ όχι. Είμαι άσχετος με τα διοικητικά αλλά αν μπορώ να προσφέρω, ευχαρίστως θα το κάνω. Θα ήμουν ο τελευταίος που θα αρνιόταν βοήθεια. Πονάω με αυτό που γίνεται σήμερα. Πονάω περισσότερο από τότε. Τότε ήξερα ότι θα μπω στο γήπεδο μαζί με τα άλλα παιδιά και θα ανεβάσουμε πάλι την ομάδα. Σήμερα είμαστε απλώς απ’ έξω και ευχόμαστε να πηγαίνει η ομάδα καλά…



Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved