Δίπλα στον Ηρακλή

Δίπλα στον Ηρακλή

Τα περισσότερα πολιτικά πρόσωπα της πόλης αποδέχτηκαν το κάλεσμα του Ερασιτέχνη Ηρακλή και της ΠΑΕ και βρέθηκαν στη συνάντηση που έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Φυσικά, υπήρξαν και σημαντικές απουσίες καθώς από το σύνολο των 23 βουλευτών το «παρών» έδωσαν εννέα, αλλά οι υπόλοιποι έστειλαν επιστολές συμπαράστασης. Πλέον, είναι ξεκάθαρο ότι ο Ηρακλής στον αγώνα που δίνει για τη δικαίωση του και για την ανατροπή στην απόφαση της ΕΠΟ έχει συμμάχους, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να τον βοηθήσουν.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Κωνσταντίνος Γωγάκος ήταν αυτός που πήρε πρώτος το μικρόφωνο και ανέφερε τα εξής: «Και φέτος όπως και πέρσι μας σταυρώσανε από την ΕΠΟ. Όπως ο Χριστός δεν μπόρεσε να πάει τον σταυρό του στον Γολγοθά, τον βοήθησε ο Σίμων ο Κυρηναίος. Εσείς είστε ο Σίμων ο Κυρηναίος. Ο Ηρακλής έχει στοχοποιηθεί. Τον στοχεύει η ΕΠΟ που για τους λόγους της δεν μας θέλει στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής δεν μας έχει έρθει το σκεπτικό της απόφασης.

Στείλαμε μια επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και ζητάμε να ζητήσει από την ΕΠΟ όλους τους φάκελους, να ελεγχθούν και το πόρισμά της να κοινοποιηθεί στον ελληνικό λαό πριν αρχίσει τα παιχνίδια για το UEFA. Δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτή η ρήτρα εμπιστευτικότητας είναι πάνω από τους Νόμους και το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ως Έλληνας Πολίτης αυτό δεν το δέχομαι. Σαν σύλλογος θα ασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα. Πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα νομικά περιθώρια. Μπορούμε να πάμε και στα πολιτικά δικαστήρια. Κανείς Έλληνας πολίτης δεν πρέπει να εμποδίζεται από τον δικαστή του. Νομίζω ότι ο Ηρακλής είναι άδικο να πέσει για τη θεωρία της καθαρής θέσης. Και το 1980 εμείς πληρώσαμε τη λεγόμενη κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και τώρα πάλι εμείς πληρώνουμε τις επιταγές του ΔΝΤ της ΟΥΕΦΑ. Δεν ξέρω αν οι άλλες 15 ΠΑΕ και θέλω να το γνωρίζω σαν Έλληνας πολίτης, αν οι φάκελοί τους ήταν πιο καλοί από τον δικό μας. Αισθάνομαι ότι υπάρχει ανισότητα και παραβιάζεται η αρχή της ισονομίας. Ο,τι κερδίζω στον αγωνιστικό χώρο με κόπο και ιδρώτα το χάνω από μια επιτροπή της ΕΠΟ. Ζητάμε τη συμπαράστασή σας και για έναν ακόμη λόγο. Στις 3 Ιουνίου θα γίνει η γενική συνέλευση της ΕΠΟ και υπάρχει η δυνατότητα να ανακληθεί και εκεί η απόφαση. Θα συστήσουμε και μία συντονιστική επιτροπή που θα αναλάβει τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

Την Τρίτη υπάρχει συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους και εδώ θα ήθελα και τη συμπαράσταση του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να δικαιωθούμε γιατί αισθανόμαστε αδικημένοι. Δεν θεωρώ ότι ο Ηρακλής με την ιστορία του και με αυτά που έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό αντιμετωπίζεται σαν επιχείρηση. Έστω και την ύστατη ώρα πρέπει να δοθεί λύση και να δικαιωθούμε. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννης Τάκης υποστήριξε πως: «Δεν ζητάμε να γίνει κάτι παράτυπο ή να δικαιωθεί ο Ηρακλής γιατί είναι το πιο ιστορικό σωματείο. Ζητάμε να γίνει το αυτονόητο. Είναι μια διαδικασία που -όποτε βολεύει το κράτος- το ποδόσφαιρο είναι κοινωνικό αγαθό και όποτε βολεύει την ΕΠΟ υπάρχει αυτοδιοίκητο και οι ομάδες είναι επιχειρήσεις. Ο Ηρακλής φέτος είναι η ομάδα που είχε 89% μείωση σε οποιοδήποτε πρόστιμο βίας ή οποιασδήποτε άσχημης πλευράς του ποδοσφαίρου. Αυτό δείχνει ότι οι φίλαθλοι του Ηρακλή αγαπάνε το ποδόσφαιρο και δεν πάνε για να κάνουν ζημιές.

Επίσης σημαντικό είναι ότι σε αυτό το 11μηνο έχουμε πληρώσει περισσότερο από 1,5 εκ. στο Κράτος είτε για φόρους είτε για ΙΚΑ σε μια εποχή που το Κράτος προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του. Είναι στοχευμένη μια προσπάθεια που άρχισε πέρσι και συνεχίστηκε και φέτος με πιο ύπουλο τρόπο. Είμαστε υποχρεωμένοι πια να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση όχι μόνο ως σωματείο αλλά τη σχέση του Ηρακλή με το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μπορούμε να κάνουμε προσφυγή στην ΟΥΕΦΑ γιατί θεωρούμε ότι δεν αξιολογηθήκαμε με τα κριτήρια των υπολοίπων ομάδων και έχουμε τα στοιχεία για να το αποδείξουμε. Και θα το κάνουμε μόλις πάρουμε το σκεπτικό. Το θέμα πλέον αρχίζει να γίνεται ηθικό. Ότι ο Ηρακλής ενοχλεί.

Και φέτος να ξεπεράσουμε το πρόβλημα του χρόνου θα ανακαλύψουνε ακόμη κάτι. Η λογική του ανοίγματος των φακέλων είναι επιχείρημα. Δεν θέλουμε να κάνουμε κακό σε άλλη ομάδα. Άντε και υποβιβάστηκε ο Ηρακλής. Λύθηκε ξαφνικά το οικονομικό πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Φέτος (σ.σ. απευθυνόμενος στους πολιτικούς) δεν σας ενοχλήσαμε νωρίτερα. Είχαμε όμως την εντύπωση ότι λειτουργούσαμε σε συντεταγμένες διαδικασίες. Στις 17 Μαΐου υπάρχει το διαιτητικό δικαστήριο και θα εξετάσουμε αν μπορούμε να πάμε εκεί».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved