«Ο Ηρακλής αφορά την Ελλάδα»

«Ο Ηρακλής αφορά την Ελλάδα»

Ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας άφησε σαφείς αιχμές για τον τρόπο που η ΕΠΟ παίρνει τις αποφάσεις της, ενώ τόνισε πως το πρόβλημα του Ηρακλή είναι πρόβλημα ολόκληρής της Ελλάδας.

Ο κ. Γκιουλέκας στην τοποθέτηση του, ανέφερε: «Δεν αντιμετωπίζουμε ένα θέμα ως Θεσσαλονικείς. Ο Ηρακλής αφορά όλη την Ελλάδα. Θεωρώ απαράδεκτο -και το λέω και ως δικηγόρος- το να καταδικάζεται στην εσχάτη των ποινών μια ομάδα χωρίς να υπάρχει το σκεπτικό. Δηλαδή θα το μάθει μετά; Είναι δυνατόν; Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να εξαντλείται η αυστηρότητα για δεύτερη φορά στον Ηρακλή όταν για πολύ βαρύτερα παραπτώματα, παραλείψεις, βλέπουμε να εξαντλείται η επιείκεια. Δεν μπορεί μια επιτροπή να φθάνει σε μια τέτοια απόφαση και να παραγράφει την ιστορία. Σε ό,τι αφορά στις σκοπιανές σημαίες, τα καταδικάζουμε όλοι».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θωμάς Ρομπόπουλος, επισήμανε: «Πέρσι καλέστηκα από τον Ηρακλή να δώσουμε έναν αγώνα. Τον δώσαμε και τον πετύχαμε. Φέτος έπρεπε να έχουμε προλάβει τις εξελίξεις και όχι να μας προλάβουν οι εξελίξεις. Είναι αμαρτία να μην υπάρχει ισονομία ή ισοπολιτεία. Ναι, όλοι μαζί για να μείνει ο Ηρακλής στην Α΄ Εθνική».

Καλαφάτης: «Συμπαρίσταμαι 100%»
Ο Σταύρος Καλαφάτης, υποστήριξε ότι... «Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το δράμα των ανθρώπων του Ηρακλή και συμπαρίσταμαι 100% γιατί γνωρίζω το σημαίνει πόνος του οπαδού και αγάπη για την ομάδα. Δεν παίζει ρόλο το πόσο δυνατά φωνάζει κανείς σήμερα αλλά το πόσο τεκμηριωμένα μιλά. Δεν πρέπει να συνοδεύεται από παράνομη πράξη βίας. Είναι σημαντικό το μήνυμα που θα περάσει στην κοινωνία. Το επιχείρημα «ασκώ πολιτική δύναμη» ουσιαστικά αποδυναμώνεται από το αυτοδιοίκητο.

Πρέπει να μιλήσουμε ρεαλιστικά. Αν δεν ξέρουμε τα πραγματικά περιστατικά και τι συνέβη δεν μπορούμε να έχουμε ισχυρό λόγο. Αν δεν ξέρουμε πού εδράζει το δίκιο ο Ηρακλής μπορεί να κινδυνεύσουμε από ένα μεγάλο κομμάτι που δεν είναι Ηρακλής που είναι στην Αθήνα από μιντιακό σύστημα, κινδυνεύουμε να λοιδορηθούμε ότι «έλα, μαζεύτηκαν τώρα ψηφοθηρικά για να μην τους τη πέσουνε οι Ηρακλειδείς».

Τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Ζιώγας, δήλωσε: «Δύο μέλη του ΚΚΕ είμαστε εδώ και εκπροσωπούμε το κόμμα. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, το ΚΚΕ έβγαλε ανακοίνωση. Θέλουμε να εξάρουμε την τεράστια προσφορά του Ηρακλή σε όλη τη χώρα κυρίως στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης Εγώ παρότι Πειραιώτης γνώριζα τον Ηρακλή από μικρός. Αυτή την ιστορία είμαστε υποχρεωμένοι να τη σεβαστούμε. Σε ό,τι αφορά στην ΠΑΕ και το κατάπτυστο βρώμικο οικοδόμημα που είναι το ποδόσφαιρο:

Καταθέσαμε ερώτηση που αφορούσε στημένα παιχνίδια, βία, τζόγο. Ο Ηρακλής πληρώνει με τον υποβιβασμό για μια πολιτική δήθεν εξυγίανσης. Κέρδη και εξυγίανση όμως δεν πάνε μαζί. Ο αδύναμος είναι αυτός που την πληρώνει. Αποδείχτηκε ότι σε αυτό το οικοδόμημα που ζούμε και βρωμάει οι αποφάσεις παίρνονται στο παρασκήνιο και όχι στο προσκήνιο.

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι αυτοί οι οποίοι δημιούργησαν και συντηρούν το σάπιο οικοδόμημα μπορούν να το εξυγιάνουν. Για αυτό και το ΚΚΕ το 1978 είχε ψηφίσει κατά της δημιουργίας των ΠΑΕ. Όταν βγαίνουν και μιλάνε για εξυγίανση μου θυμίζει πόρνους που εξυμνούν την παρθενία. Η απαίτηση των καιρών είναι το ποδόσφαιρο να δομηθεί σε άλλες βάσεις».



Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved