Ο Ορφανός δείχνει το δρόμο...

Ο Ορφανός δείχνει το δρόμο...

Στη σημερινή (7/5) συνάντηση που είχαν οι διοικούντες της ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης με τα πολιτικά πρόσωπα της πόλης ακούστηκαν ενδιαφέροντα πράγματα.

Ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, έδειξε το δρόμο στον Ηρακλή, τονίζοντας πως τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν άρδην και να πάρει το πιστοποιητικό συμμετοχής.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Ορφανός επισήμανε ότι: «Κατά τη δική μου οπτική, το να λοιδορηθούμε γιατί θέλουμε να υποστηρίξουμε τον Ηρακλή, είναι τίτλος τιμής. Μου δίνει εύσημο ότι συμπαρίσταμαι στην πιο ιστορική ομάδα της χώρας. Είναι τιμή μας που είμαστε εδώ να συμμετάσχουμε στον αγώνα που κάνετε. Η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι αυτονόητη.

Παιχνίδια στημένα, βία, ατιμωρησία, απονομή δικαιοσύνης με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Παράγοντες που θεωρούν ότι είναι αυτονόητο η δική τους ομάδα να πάει καλά και όλοι οι άλλοι στο βάραθρο. Κι έχουμε τώρα απόφαση να υποβιβαστεί ο Ηρακλής. Ο Ηρακλής που πολέμησε για αυτή τη χώρα και στάθηκε πάντα μπροστά. Για αυτό και δεν μας τιμούν οι πράξεις εκείνων που σηκώνουν σημαίες ξένων συμφερόντων. Όσοι λοιπόν το έκαναν, έστω και σε μια στιγμή οργής, ας κάνουν πίσω. Δεν μπορεί, επίσης, η εικόνα του Ηρακλή να είναι τα επεισόδια».

Στη συνέχεια, ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού πέρασε και σε λεπτομέρειες, εκφράζοντας την πεποίθηση του πως μπορεί να αλλάξει η απόφαση. Πιο συγκεκριμένα, είπε: «Η σχέση Πολιτείας και ΕΠΟ, η έννοια του αυτοδιοίκητου. Η ΕΠΟ ξεπερνά τα συμφωνημένα. Ο Νόμος του 2006 μετά από τις συζητήσεις με τον κ. Μπλάτερ λέει ότι η ΕΠΟ σε θέματα ασφαλείας έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Στα θέματα Οικονομίας όμως λέει ότι είναι θέμα του κράτους. Ο νόμος λέει ότι οι επιτροπές πρέπει να έχουν τακτικούς δικαστές. Να ένα χτύπημα στη ρίζα του θέματος. Η σύνθεση των επιτροπών. Δεύτερο σημείο είναι το θέμα της βιωσιμότητας. Από πού έχει αρμοδιότητα η ΕΠΟ να βάζει αυτό το κριτήριο από τη στιγμή που αυτό είναι θέμα του Υπουργείου Ανάπτυξης; Κι αν δεν έχεις κριτήρια βιωσιμότητας γιατί αντέχεις στη Β’;

Γίνεσαι ερασιτέχνης. Τρίτον, επί της διαδικασίας. Μπορούμε να ανοίξουμε τους φακέλους. Η ελληνική Πολιτεία έχει τη δυνατότητα να ελέγξει όλες τις πράξεις που κάνει η ΕΠΟ. Άλλο η διαιτησία, άλλο τι ώρα βάζω ένα παιχνίδι. Αλλά σε θέματα τήρησης των νόμων δεν μπορεί να παρέμβει το κράτος; Η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ μεγάλες ομάδες έχουν χρέη. Και τους παρακαλάει η ΟΥΕΦΑ με το financial fair play. Fair, σας παρακαλώ δηλαδή. Δεν σας το επιβάλλω. Ναι, να τους ελέγξει, αλλά δεν μπορεί να μπει σε επόμενο επίπεδο. Έχουμε βάλει έναν κεχαγιά πάνω από το κράτος;

Το 2005 η ΕΠΟ αποφάσισε να προτείνει ότι ένα από τα άρθρα που πρέπει να αλλάξει ήταν η μη προσφυγή στα τακτικά δικαστήρια. Όλα έγιναν δεκτά εκτός από αυτό που είναι αντισυνταγματικό. Είναι αυτονόητο ότι η Βουλή μπορεί να πάρει τους φακέλους. Επίσης, να ζητήσουμε από τα τηλέφωνα των τριών της επιτροπής τη μέρα που πήρανε την απόφαση να δούμε ποιοι τους τηλεφωνήσανε και σε ποιους τηλεφώνησαν. Με εισαγγελική παρέμβαση να έχουμε άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Για την εμπιστευτικότητα...

Άλλοθι; Δεν θα ξέρουμε τι στοιχεία υπάρχουν; Δεν θα τα δώσουν οι ομάδες που θα τηρήσουν την εμπιστευτικότητα. Θα πρέπει να τα δώσει η ΕΠΟ. Δεν θέλω να πω άλλα πράγματα τώρα. Υπάρχει φως. Μπορεί να ανατρέψουμε όλους τους σχεδιασμούς αλλά αξίζει τον κόπο».



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved