«Είναι τεράστια ευτυχία»

«Είναι τεράστια ευτυχία»

Ο Όσκαρ Ουάϊλντ επέμενε πως «δεν θα υπήρχε νόημα να υπάρχουν όνειρα, αν δεν μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα», όπως αναφέρει το «ThePlayer.gr».

Προφανώς και πολλές μα πολλές φορές έχει αποδειχθεί πως τα όνειρα όντως μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Οι παίκτες της ΑΕΚ όμως, έρχονται να αποδείξουν πως η πραγματικότητα είναι καμιά φορά πολύ πιο γλυκιά ακόμα και από τα όνειρα. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει χωρίς κανέναν απολύτως δισταγμό ο Σεμπάστιαν Σάχα. 

Ο Αργεντινός τερματοφύλακας κρατάει σφικτά στην αγκαλιά του το κύπελλο και ανοίγει την καρδιά του στο ThePlayer. «Είχαμε ονειρευτεί την στιγμή που θα σηκώναμε το κύπελλο, αλλά όταν συνέβη ήταν ακόμα καλύτερο απ’ ότι είχαμε ονειρευτεί» παραδέχεται και δεν ξεχνά πως το ξόρκι που έψαχνε για το χαμένο κύπελλο του 2009. Παρόλα αυτά είναι έτοιμος να… ανταλλάξει το κύπελλο αλλά και να στείλει το δικό του μήνυμα σ’ εκείνους που έκαναν επεισόδια στον τελικό. Ενώ βάζει και…πλώρη για το Τσάμπιονς Λιγκ. 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σάχα στο «ThePlayer»:

Πόσο γλυκιά είναι η κατάκτηση του κυπέλλου; 

«Όλοι οι παίκτες που έρχονται από λατινική Αμερική στην Ευρώπη, θέλουν να κερδίσουν έναν τίτλο. Είναι τεράστια χαρά, είναι τεράστια ευτυχία. Είναι μια στιγμή πολύ διαφορετική. Πρέπει να το ζήσουμε και να το απολαύσουμε στο μάξιμουμ».

Πολλές φορές μέσα στην σεζόν ονειρευτήκατε την στιγμή που σηκώσατε την κούπα. Όταν έφτασε η στιγμή αυτή, ήταν έτσι ακριβώς όπως την ονειρευτήκατε;

«Σίγουρα όσο περνούσε ο καιρός και προχωρούσαμε στον θεσμό, είχαμε αρχίσει να το ονειρευόμαστε. Όταν όμως ήρθε η στιγμή, ξεπέρασε και τα όνειρα μου. Ο τρόπος που νιώσαμε, ο τρόπος που το πανηγυρίσαμε, όλη η ατμόσφαιρα, ήταν πολύ καλύτερα ακόμα και από αυτά που είχαμε ονειρευτεί». 

Ήταν και λίγο απωθημένο αυτό το κύπελλο, μετά τον τρόπο που χάθηκε το κύπελλο το 2009;

«Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να ξαναζήσω ότι έζησα στον τελικό του 2009. Ήταν μια προσωπική ρεβάνς να πάρω το κύπελλο. Και το έλεγα και πριν από τον τελικό, πως αυτό το κύπελλο δεν υπήρχε περίπτωση να χαθεί». 

Το έχεις τώρα αγκαλιά το κύπελλο. Με τι θα το αντάλλαζες;

«Μόνο με το πρωτάθλημα. Μείναμε νωρίς πίσω και δεν καταφέραμε να το διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος. Και επομένως το κύπελλο ήταν ο μοναδικός μας στόχος»…

Για να φτάσετε στο κύπελλο, αποκλείσατε και τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Ήταν σαν να κατακτήσατε ένα μικρό πρωτάθλημα; 

«Σίγουρα ο δρόμος μέχρι τον τελικό δεν ήταν καθόλου εύκολος. Παίξαμε με πολύ μεγάλες ομάδες και τις αποκλείσαμε. Και ο Ατρόμητος δεν ήταν μικρή δυναμικότητας ομάδα. Σίγουρα δίνει μεγαλύτερη αξία στο κύπελλο ο τρόπος που ήρθε. Ειδικά μετά από μια δύσκολη σεζόν».

Η σχέση σας με τον κόσμο πέρασε φέτος από πολλά στάδια. Ήταν αυτό το κύπελλο το δώρο σας στον κόσμο; 

«Ήταν μια δύσκολη σεζόν κατά την οποία δεν καταφέραμε να δώσουμε στον κόσμο όσες χαρές θα έπρεπε. Αυτό το κύπελλο, ήταν ένας τρόπος από την πλευρά μας για να ανταποδώσουμε την βοήθεια και την στήριξη του κόσμου. Σίγουρα ήταν ένα δώρο για τον κόσμο».

Σκέφτεσαι την συμμετοχή σου με την ΑΕΚ την επόμενη σεζόν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ;

«Είναι ένα από τα όνειρα μου που θέλω να εκπληρώσω στην ΑΕΚ. Του χρόνου είναι τη τελευταία χρονιά του συμβολαίου μου με την ΑΕΚ και δεν μπορώ να πω σίγουρα τι θα γίνει μετά. Και θα ήθελα να την συνδυάσω με μια συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ»

Έχουν δει τα μάτια σου πολλά όλα αυτά τα χρόνια στην ΑΕΚ, θα σκεφτόσουν τον εαυτό σου μακριά από την ΑΕΚ από το καλοκαίρι;

«Αν ήταν δική μου απόφαση και αποκλειστικά στο χέρι μου, η επιλογή μου θα ήταν να μείνω στην ΑΕΚ. Είμαι πολύ καλά με την ομάδα, αισθάνομαι καλά με τον κόσμο, νιώθει καλά η οικογένεια μου από την πρώτη στιγμή. Αν προκύψει κάτι που ο σύλλογος θα κρίνει ότι είναι ικανοποιητικό, αυτό μπορεί να αλλάξει. Αλλά δεν είναι η προτεραιότητα μου να φύγω από την ΑΕΚ».

Πριν λίγο καιρό αντιμετώπισες ως αντίπαλο στον Ολυμπιακό τον πρώην συμπαίκτη σου, τον Τζιμπούρ. Εσύ θα μπορούσες να ήσουν στην θέση του; Να πήγαινες δηλαδή σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό;

«Δεν το βλέπω σαν ενδεχόμενο να γίνει κάτι. Θα μου ήταν πολύ δύσκολο. Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια τι γίνεται στην ζωή και πάντα αφήνεις μια μικρή πιθανότητα. Αλλά δεν το βλέπω καθόλου».

Οι δυο κολλητοί σου φίλοι είναι ο Σκόκο και ο Μπλάνκο. Το συμβόλαιο του Μπλάνκο τελειώνει και μάλλον θα φύγει, ενώ για τον Σκόκο ακούγονται πολλά. Εσύ θα έλεγες στους δυο κολλητούς σου;

«Ο Σκόκο είναι πολύ καλός μου φίλος. Κάνουμε παρέα και περνάμε πολλές ώρες μαζί. Αυτό που θα του έλεγα είναι ότι πρέπει να μείνει στην ομάδα γιατί έχει να δώσει πολλά στην ΑΕΚ. Το συμβόλαιο του Μπλάνκο τελειώνει και μάλλον θα φύγει. Μπορεί τελικά να μείνω και μόνος μου. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και όλο και κάποιος άλλος Αργεντινός θα έρθει στην ομάδα».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο σου όνειρο;

«Να κατακτήσω ένα πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Αγαπώ πολύ την Ελλάδα, θα ήθελα να συνεχίσω να παίζω στην Ελλάδα και η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, είναι ένα όνειρο».

Ανησυχείς μήπως του χρόνου δεν είναι ανταγωνιστική η ΑΕΚ για να κυνηγήσει το πρωτάθλημα;

«Ο σύλλογος έχει πολλά προβλήματα να λύσει. Και είναι δύσκολο για τους παίκτες να αγωνίζονται με την αβεβαιότητα. Ακούμε και διαβάζουμε για προβλήματα που υπάρχουν και για εκείνα που θα έρθουν. Όμως η διοίκηση κάνει ότι μπορεί για να λύσει τα προβλήματα. Και μπορεί να το πετύχει και να είναι η ομάδα ανταγωνιστική. Άλλωστε και φέτος είχαμε πολλά προβλήματα και μέσα από αυτά τα προβλήματα καταφέραμε να βγούμε κατακτώντας ένα κύπελλο. Επομένως αν λυθούν κάποια πράγματα νομίζω πως η ΑΕΚ του χρόνου μπορεί να είναι ανταγωνιστική και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα».

Πως βλέπεις την προοπτική εφαρμογής ενός μοντέλου λαϊκής βάσης στην ΑΕΚ;

«Είναι σημαντικό να αντιγράφουμε θετικά παραδείγματα από το εξωτερικό. Δεν είναι μόνο η Μπαρτσελόνα που έχει εφαρμόσει ένα τέτοιο μοντέλο, υπάρχει και η Ντόρτμουντ η οποία πριν από τρια χρόνια ήταν στα όρια της πτώχευσης και τώρα κατέκτησε το πρωτάθλημα. Αν έχει τον κόσμο η ΑΕΚ που μπορεί να στηρίξει την ομάδα, θα ήταν πολύ καλό να γίνει. Διότι η ΑΕΚ δείχνει να έχει ένα μικρό μειονέκτημα όσον αφορά τις οικονομικές δυνατότητες σε σχέση με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και αυτό είναι άδικο για την ομάδα και για την ιστορία της».

Περισσότερα στo… «theplayer.gr»



Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved