«Θα διακοπεί η χρηματοδότηση»

«Θα διακοπεί η χρηματοδότηση»

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την κατά μέτωπο αντιμετώπιση της βίας, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Γιώργος Νικητιάδης.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού μιλώντας στον αέρα του «ΑΘΗΝΑ 9,84» αναφέρθηκε στο πολύκροτο θέμα της βίας και της πρόληψής της, στη σκέψη για επαναφορά του ιδιώνυμου στα γήπεδα, αλλά και το νέο νομοσχέδιο σχετικά με τις αρμοδιότητες των ανδρών σεκιούριτι στα γήπεδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Γιώργου Νικητιάδη:

«Έχουμε δώσει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, απειλώντας ότι θα διακοπεί ολοσχερώς η χρηματοδότηση στο ποδόσφαιρο. Και όταν λέμε ολοσχερώς, εννοούμε από κάθε πηγή, ακόμα και από εταιρίες που ελέγχονται από το κράτος και οι οποίες χρηματοδοτούν ποδοσφαιρικές ομάδες. Νομίζω ότι το μήνυμα ελήφθη, γιατί δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ήδη η Σούπερ Λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία δίνει κατευθύνσεις προς τους διαιτητές» ήταν τα λόγια του σχετικά με τη βία.

Για την επαναφορά του ιδιώνυμου στα γήπεδα, τόνισε: «Το ιδιώνυμο είναι έκφραση σχετική. Πιστεύω ότι θα πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές και να βρούμε τρόπο, όταν κάποιος καταδικάζεται να οδηγείται στη φυλακή, έστω και για λίγο διάστημα»

Σχετικά με το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούνται και στην χώρα μας σκυλιά και έφιππη αστυνομία στην προσπάθεια για πρόληψη της βίας ο υφυπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Ανατριχιάζω μόνο με την ιδέα, να βάζω ένα σκυλί να ορμήσει σε έναν άνθρωπο. Το θεωρώ φασισμό, σκληρότητα, βαρβαρότητα, θα εξαντλήσω όλα τα μέσα, θα αφήσω να πέσει πάνω μου το σκυλί, προκειμένου να μη φτάσουμε στο σημείο να βάζουμε σκυλιά να ορμάνε σε ανθρώπους».

Όσον αφορά στο τι θα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο, σχετικά με τις αρμοδιότητες των ανδρών σεκιούριτι στα γήπεδα, ο κ.Νικητιάδης υπογράμμισε: «Δεν θα μπορούν να είναι άνθρωποι των οργανωμένων οπαδών και των ποδοσφαιριστών. Θα πρέπει η εταιρεία να υποβάλλει, 48 ώρες πριν, τον κατάλογο με τα στελέχη της, που πράγματι είναι υπάλληλοι και δουλεύουν για την εταιρεία σεκιούριτι. Θα ελέγχεται από την αστυνομία και μόνο σε αυτούς θα επιτρέπεται να εισέρχονται. Δηλαδή, παίρνουμε μέτρα. Μπαίνουν σε πολύ μεγάλο βάθος όλα αυτά, για πρώτη φορά. Θα ελέγχονται οι σύνδεσμοι. Θα ξέρουμε ποιοι είναι, με όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο. Θα πρέπει να εγκριθούν από την ποδοσφαιρική ομάδα που υποτίθεται ότι υποστηρίζουν και θα αναλαμβάνει η ποδοσφαιρική ομάδα την ευθύνη. Θα κοιτάξουμε τα ποινικά μητρώα. Θα ξέρουμε ποιοι συμμετέχουν σε αυτά. Θα αναλαμβάνει την ευθύνη της μετακίνησης, αν θα γίνεται μετακίνηση στην ποδοσφαιρική ομάδα και όχι άντε ένας σύνδεσμος και κάνει ό,τι θέλει στο δρόμο και κάνει γης μαδιάμ μια πόλη. Δηλαδή, είναι πολύ σημαντικά τα μέτρα. Θα τα δείτε το επόμενο διάστημα. Ασφαλώς, είναι σκληρά. Ασφαλώς, σε καμία περίπτωση, δεν θα θέλαμε να κάνουμε αυτό που έγινε στην Αγγλία. Δεν μπορώ να το διανοηθώ. Δεν θα ήθελα να είμαι στην πολιτική. Δεν θα ήθελα να είμαι σε μια χώρα, που βάζει ένα σκύλο να ορμήσει σε έναν άνθρωπο. Ανατριχιάζω και μόνο που το ακούω. Ακόμη και ο έφιππος, που ορμάει με εκείνο το άλογο που δεν βλέπει και δεν καταλαβαίνει, και δεν ξέρεις τι μπορεί να προσκαλέσει σε έναν άνθρωπο, όσο εγκληματίας κι αν είναι αυτός ο άνθρωπος. Είναι όλα ζητήματα μεγάλα. Πιστεύω, ότι είμαστε σε μια σωστή κατεύθυνση...».



Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved