Σιόβας: «Σκέφτομαι μόνο την παραμονή»

Σιόβας: «Σκέφτομαι μόνο την παραμονή»

Ο εκ των αρχηγών του Πανιωνίου, Δημήτρης Σιόβας, υποστήριξε ότι στο μυαλό του είναι μόνο το πώς θα μείνει στην κατηγορία η ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Ο ταλαντούχος κεντρικός αμυντικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της «Wind» και υποστήριξε ότι αυτό που τώρα τον απασχολεί είναι να πετύχει τους στόχους του με τους «κυανέρυθρους» και δεν επηρεάζεται από τις… «σειρήνες» που μπορεί να ηχούν γύρω του. Παράλληλα, ο Δημήτρης Σιόβας μίλησε για το όνειρό του να παίξει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Δημήτρη, τι είναι αυτό που αλλάζει στον Πανιώνιο όπως φαίνεται από την έλευση του νέου προπονητή και τη πρόσφατη νίκη της ομάδας στη Θεσσαλονίκη;

«Φαίνεται ξεκάθαρα πως γίνεται μια νέα και μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους μας. Είναι σαφές στην παρούσα φάση πως θέλουμε να κρατήσουμε την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα και το σημαντικότερο είναι πως εμείς το πιστεύουμε γιατί όντως γίνονται πράγματα που θα μας βοηθήσουν. Ο νέος προπονητής είναι πάνω από όλα γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας και της νοοτροπίας δείχνοντας ότι ξέρει τι θέλει και τι πρέπει να κάνει για να μας οδηγήσει στο στόχο μας δουλεύοντας σε σωστές βάσεις για ένα καλύτερο αύριο. Είναι απαιτητικός κι αυτό το  δείχνει στην καθημερινότητα της ομάδας όπου προπάντων δείχνει με τον τρόπο του πως πιστεύει σε εμάς και τις ικανότητές μας. Ο Πανιώνιος έχει δυνατότητες κι αυτό όλοι μας το έχουμε στο μυαλό μας. Γίνεται μια μεγαλύτερη προσπάθεια στον τρόπο δουλειάς στα παιχνίδια αλλά κυρίως στις προπονήσεις. Έχει περάσει το μήνυμα πως μόνον με την σκληρή δουλειά και την αυτοπεποίθηση θα τα καταφέρουμε. Εμείς πιστεύουμε στο νέο προπονητή και είμαστε βέβαιο πως θα βοηθήσει σε έναν μεγάλο βαθμό, αλλά ασφαλώς οφείλουμε κι εμείς οι παίκτες να  κάνουμε το κάτι παραπάνω. Εκτιμώ ότι από εδώ και πέρα που δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες, θα το κάνουμε προκειμένου η ομάδα να μείνει όρθια και να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα όπως αυτά έχουν προκύψει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα..»

Πως κρίνεις την εικόνα του Ελληνικού πρωταθλήματος και τι είναι αυτό που σε γενικές γραμμές σου έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση;

«Μιλάμε ασφαλώς και το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όσο εγώ τουλάχιστον μπορώ να θυμάμαι ως παίκτης και ως άνθρωπος που βλέπει ποδόσφαιρο. Βλέπουμε τις μικρές διαφορές που υπάρχουν σε όλες τις ομάδες. Το κάθε ματς είναι μια ξεχωριστή ιστορία με ευκαιρίες για όλους να φτάσουν στη νίκη. Βλέπετε πως όλοι μπορούν να κερδίσουν ή να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη νίκη απέναντι σε όλους. Ακόμα και η πιο μικρή, θεωρητικά, ομάδα είναι σε θέση να κερδίσει την πιο μεγάλη. Έχει γίνει αρκετές φορές και θα γίνει κι άλλες στην πορεία. Αυτό  αποτυπώνεται και στο βαθμολογικό πίνακα όπου η έξοδος στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τον υποβιβασμό κρίνονται και φαίνεται πως θα κριθούν μέσα σε μια διαφορά ελάχιστων βαθμών! Θα γίνει μεγάλη μάχη από όλες τις ομάδες ως το τέλος. Σ' αυτή την προσπάθεια καλείται να πάρει μέρος κι ο Πανιώνιος με ένα δύσκολο έργο αλλά πιστεύω πως η δυσκολία είναι η ίδια για όλες τις ομάδες και ίσως από εδώ και πέρα να βλέπουμε ανατροπές των δεδομένων από αγωνιστική σε αγωνιστική. Είναι πολύ ρευστά τα πράγματα και η κάθε νίκη αποκτά τεράστια  αξία για όποιον την κατακτά. Αυτό το έχουμε καταλάβει και πλέον πορευόμαστε με βάση τη συγκεκριμένη λογική μιας και τα περιθώρια έχουν στενέψει. Το κάθε παιχνίδι είναι μια δοκιμασία και μια πρόκληση που θα κληθούμε να ανταποκριθούμε με στόχο την νίκη..»

Ως ένας από τους ανερχόμενους νέους παίκτες του Ελληνικού ποδοσφαίρου, τι είναι αυτό που εσένα προσωπικά σε βοηθάει και σε βοήθησε να καθιερωθείς πλέον στην βασική ενδεκάδα της ομάδας σου;

«Με βοήθησε πάρα πολύ η εμπιστοσύνη που έδειξαν, ειδικά τη φετινή σεζόν, στο πρόσωπό μου. Παίρνοντας συνεχόμενα παιχνίδια στα πόδια σου αποκτάς την απαραίτητη αυτοπεποίθηση και σιγουριά για να δείξεις τα στοιχεία που διαθέτεις. Φέτος παίζω σε μια δύσκολη και απαιτητική θέση όπου όμως με την σκληρή δουλειά και τη μεγάλη προσπάθεια κατάφερα να προσαρμοστώ πραγματοποιώντας τις εμφανίσεις που βοηθάνε την ομάδα και πάνω από όλα με κάνουν να νιώθω ικανοποιημένος από τον εαυτό μου. Οι συνεχείς αγώνες είναι το σημαντικότερο  στοιχείο έτσι ώστε να βγάλεις στο γήπεδο και στις δύσκολες καταστάσεις τον καλό σου εαυτό. Σε ένα μεγάλο βαθμό νιώθω πως έχει καταφέρει θετικά πράγματα. Όμως στο ποδόσφαιρο η προσπάθεια δεν σταματάει ποτέ, όταν ένας παίκτης έχει απαιτήσεις από τον εαυτό του και φιλοδοξίες για τον ίδιο και την ομάδα που αγωνίζεται..»

Φαίνεται πάντως πως υπάρχει γενικότερα μια στροφή των ομάδων σε νέους Έλληνες παίκτες με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Αισθάνεσαι πως είμαστε σε μια εποχή που μπορεί να φέρει πολλά νέα πρόσωπα στο ποδόσφαιρο της χώρας μας;

«Ο Πανιώνιος παραδοσιακά έχει δείξει πως εμπιστεύεται τον Έλληνα ποδοσφαιριστή, ειδικά στις νέες ηλικίες και νομίζω πως έχει κερδίσει πολλά από αυτή την νοοτροπία. Όλες πάντως οι ομάδες στρέφουν πλέον περισσότερο την προσοχή τους σε νέους παίκτες δίνοντας ευκαιρίες που είτε άμεσα είτε και σε βάθος χρόνου θα έχουν μόνο θετικά αποτελέσματα. Αυτό είναι καλό για όλους μας στην Ελλάδα. Για εμάς τους παίκτες που παίρνουμε ευκαιρίες και μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, αλλά και για τους φιλάθλους που  θέλουν να βλέπουν νέα πρόσωπα με προοπτική και ικανότητες στο γήπεδο. Για παράδειγμα, βλέπετε πως ακόμα και ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό, όπως ο Ολυμπιακός κινούνται με βάση τη συγκεκριμένη φιλοσοφία επενδύοντας σε νέους παίκτες σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από άλλες χρονιές. Αυτό θα δείτε ότι θα έχει μόνον θετικές επιπτώσεις στο ποδόσφαιρο της χώρας μας. Μου αρέσει να βλέπω νέους Έλληνες παίκτες να παίρνουν ευκαιρίες και να μπορούν να δείξουν στο γήπεδο το τι μπορούν να κάνουν. Σ' αυτόν τον τομέα εκτιμώ πως υπάρχει μια  καλή προοπτική με πολλαπλά οφέλη για όλους..»

Ποιες οι προσδοκίες σου για τη φετινή χρονιά αλλά και για το μέλλον της καριέρας σου;

«Σε πρώτη φάση ΘΕΛΩ να πετύχει ο Πανιώνιος το στόχο του και να μείνει στην μεγάλη επαγγελματική κατηγορία. Είναι χρέος μας να σωθεί η ομάδα και από την πλευρά μου είμαι έτοιμος να δώσω όλες μου τις δυνάμεις γι' αυτό. Να πάρουμε από εδώ και πέρα τους βαθμούς σε κάθε αγώνα για να ανέβουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Βλέπετε πως με τις συνεχόμενες νίκες μπορεί η ομάδα να διεκδικήσεις και υψηλότερες θέσεις στην βαθμολογία μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, αρκεί ασφαλώς να τις πραγματοποιήσει. Τώρα σκέφτομαι μόνο αυτό το πράγμα σε  συνδυασμό ασφαλώς με τις καλές εμφανίσεις που πρέπει να κάνω σε κάθε παιχνίδι. Να ξεπεράσει η ομάδα μου τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται και μετά θα δούμε ως που μπορούμε να φτάσουμε. Από κει και πέρα μόνον με την σκληρή δουλειά θα είμαι σε θέση να ψάξω καλύτερα πράγματα στην καριέρα μου ακόμα και ένα μεγαλύτερο βήμα στο μέλλον έχοντας υλοποιήσει τους στόχους μου ως ποδοσφαιριστής και ως μέλος της ομάδας που αγωνίζομαι. Θέλω να παίξω στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και βέβαια με τη συνεχή βελτίωση να είμαι πάντα στα υπόψη  του Ομοσπονδιακού προπονητή για την εθνική μας. Ολοκλήρωσα τη θητεία μου στην εθνική ελπίδων όπου φτάσαμε πρόσφατα ως τους «16» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Πριν λίγο καιρό είχα κληθεί και στην εθνική ανδρών. Με τις καλές εμφανίσεις πιστεύω αυτό να γίνει κι άλλες φορές έτσι ώστε να φοράω συνεχώς τη φανέλα με το εθνόσημο που είναι τιμή και περηφάνια για κάθε ποδοσφαιριστή. Για την ώρα κοιτάζω το αύριο και το κάθε παιχνίδι που έρχεται έτσι ώστε να δίνω τα πάντα στο γήπεδο..»



Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved