«Θα παίξουμε σε ξένη χώρα»

«Θα παίξουμε σε ξένη χώρα»

Σε έντονο κλίμα ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ Ηρακλής, με αφορμή την μη αδειοδότηση του συλλόγου και τον επικείμενο υποβιβασμό στη Football League που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Υπάρχουν πολλά παράπονα από τους ανθρώπους του Ηρακλή γιατί δεν παραβρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, καθώς και αρκετοί βουλευτές της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι βρίσκονται, όπως οι ίδιοι είπαν, στην Αθήνα. Αντίθετα, παραβρέθηκαν, εκτός φυσικά του προέδρου της ΠΑΕ, Γιάννη Τάκη, του ομολόγου του Ερασιτέχνη, Κώστα Γογάκο και αρκετά μέλη από τα Ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου. Το παρών έδωσαν και ο κ. Αλέξης Κεσόπουλος, ο υπεύθυνος των οικονομικών θεμάτων της ΠΑΕ.

Ο Γιάννης Τάκης, επιτέθηκε κατά του Αντώνη Ρέμου, λέγοντας: «Επί δέκα χρόνια σπρώχναμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλάκι και αιτία είναι ο Αντώνης Ρέμος. Εδώ φτάσαμε επειδή το ήθελε ο Ρέμος και ο Μυτηλιναίος», ενώ αποκάλυψε ότι πρόθεση του ίδιου και των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ. είναι να παίξει ο Ηρακλής τη νέα χρονιά σε χώρα του εξωτερικού! «Αν χρειαστεί θα πάμε να παίξουμε σε ξένες χώρες. Δεν είναι καλό, αλλά αν χρειαστεί θα το κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Γογάκου, ο οποίος πήρε πρώτος τον λόγο: «Ο κ. Μπουτάρης έπρεπε να είναι εδώ σήμερα. Ζητάω την συμπαράσταση από όλους τους πολιτικούς στην Μακεδονίας μας και τη Θράκης σε αυτό το δίκαιο αγώνα. Όσοι έχουν στείλει ψήφισμα τους ευχαριστώ και αυτός που απουσιάζει ας αναλάβει τις ευθύνες του.Το 1911 έγινε ένας αγώνας πρωταθλήματος με την εθνική και βγήκε ο κόσμος στους δρόμους με ελληνικές σημαίες, σήμερα βγήκαν για άλλο λόγο. Για δεύτερη φορά ο Ηρακλής είναι το εξιλαστήριο θύμα της Πολιτείας η οποία εφαρμόζοντας το νόμο υποβιβάζει τον Ηρακλή.

Δεν θα περάσει. Ο Ηρακλής είναι ιδέα. Δεν σημαίνει για μας τίποτα μία άλλη κατηγόρια. Εμείς πιστεύουμε στην ιδέα και θα την υπηρετήσουμε στον αιώνα τον άπαντα.
Δεν δέχομαι ως έλληνας πολίτης το αυτοδιοίκητο να είναι πάνω από το Σύνταγμα και τους νόμους. Ζητάω τη παρέμβαση του πρωθυπουργού να συσταθεί μία επιτροπή η οποία θα ανοίξει τους φακέλους και θα εξεταστούν. Ακούμε τόσα και πρέπει να δοθεί λύση στο θέμα της διαφάνειας. Εμείς σαν Ηρακλής θα πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις για το αύριο του Ηρακλή. Σαν οικογένεια να αποφασίσουμε εφόσον δεν πετύχουμε την δικαίωση του αγώνα. Στις 3 Ιουνίου συγκαλείται ΓΣ της ΕΠΟ η οποία πληροφορήθηκα ότι μπορεί να ανατρέψει την απόφαση.

Δέχομαι πολλά μηνύματα. Μας αντιμετωπίζουν ως μία επιχείρηση μη βιώσιμη. Ο Ηρακλής είναι ένα κοινωνικό αγαθό. Μία επιχείρηση μη βιώσιμη μπορεί να πάει σε άλλο κράτος. Δεν μας θέλουν στο σάπιο ελληνικό πρωτάθλημα. Να υπάρξει η βούληση ώστε να αποφασίσουμε τι θέλουμε Υγιές ποδόσφαιρο ή αυτό με τα φαινόμενα διαφθοράς;

Σήμερα έχουμε έκτακτο συμβούλιο για να πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον. Από την πλευρά μου έχω να πω ότι όλη η οικογένεια πρέπει να είναι ενωμένη. Όπως δώσαμε πέρυσι τον αγώνα μας πρέπει και φέτος να τον δώσουμε μέχρι την δικαίωση».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Τάκη:

«Πολύ δύσκολη μέρα και σήμερα και χθες. Το βάρος της ανόητης απόφασης έπεσε στη διοίκηση πρωτοδικείου. Μας φέρανε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Αυτό που μάλλον ήταν λάθος ήταν η υγιής προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι το Μάιο. Ο Ηρακλής δεν μπήκε σε κανένα 'άρμα', σε καμία παρέα, σε καμιά 'ομπρέλα'. Δεν ήταν σε κανένα κύκλωμα. Δεν έδωσε δικαιώματα αγωνιστικά όλη τη χρονιά. Θεωρούμε ότι αυτό ξεκίνησε που πέρυσι με βρώμικο τρόπο ολοκληρώθηκε. Πέρυσι μας πλήγωσε πολύ το πρόστιμο και όλη τη χρονιά με την ΕΠΟ είχαμε προστριβές, ζοριστήκαμε και δεν δημοσιοποιήσαμε τον φάκελο και το πόρισμα. Μας ενοχλεί η επιλεκτική εφαρμογή του νόμου. Δεν είναι σίγουρο το ότι το ποδόσφαιρο είναι βιώσιμο. Τόσο οι ομάδες της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης έχουν προβλήματα οικονομικά.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι επιχειρησιακή διαδικασία. Αν το δούμε έτσι θα ψάξουμε τα πρωταθλήματα γύρω από τη χώρα και θα κάνουμε την κουβέντα. Σε κανένα δεν αρέσει να παίζει σε ξένες χώρες. Αν το φτάσουμε μέχρι εκεί θα δούμε. Στην Ελλάδα του χρέους και των απλήρωτων η ΕΠΟ αποφάσισε να βελτιώσει την κατάσταση. Έχουμε διαλέξει μία τακτική μετριοπάθειας να έχουμε συνεργασία με τους προηγούμενους μέτοχους της ΠΑΕ. Οι 10 προηγούμενοι την έβαζαν την σκόνη κάτω από το χαλί. Η σκόνη έγινε Έβερεστ. Ούτε ο Μυτιληναίος, ούτε ο Σπανουδάκης, ούτε ο Χούλης, ούτε ο Ρέμος ασχολήθηκαν. Πιθανών να ήταν λάθος μας και η μετριοπάθεια να παρεξηγήθηκε. Καταλαβαίνω την πίκρα και την τσατίλα κάθε ανθρώπου που τον έβλεπα στα μάτια. Καταλαβαίνω ότι ήρθε η ώρα να πούμε τι έγινε.

Ο Ηρακλής ήταν ένα σωματείο των απλήρωτων φόρων, ΙΚΑ, ποδοσφαιριστών και οτιδήποτε. Και ο Πολύκαρπος και ο Ρέμος ήξεραν τα προβλήματα και δεν έκαναν τίποτα. Η ιστορία που αντιμετωπίσαμε και το ξέρετε όλοι είναι ότι υπήρχε ένα ψυχολογικός υποβιβασμός πέρυσι. Από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2010 άπαντες ήταν απλήρωτοι το νερό η ΔΕΗ.

Από τον Μάιο και μετά ξεκινήσαμε μία προσπάθεια. Κανένας από εμάς δεν ήταν έμπειρος παράγοντας και ενδεχομένως αυτό το πληρώνει ο σύλλογος. Αυτό που δεν κάναμε ήταν να μην προσπαθήσουμε να παλέψουμε. Αποδείξαμε ότι ο Ηρακλής είναι βιώσιμη επιχείρηση. Αυτή τη χρονιά λειτούργησε, είχαμε καθυστερήσεις αλλά πληρώναμε. Είχαμε εντάσεις αυτό όμως είναι καθημερινότητα σε όλο τον αθλητισμό.

Από τον Ιούλιο του 2010 κάναμε συνάντηση με τον Ρέμο εξηγώντας την κατάσταση, που έκανε ότι δεν ήξερε. Του είπαμε αναλυτικά που και σε τι φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα. Υποσχέθηκε τρία πράγματα. Δεν έκανε σχεδόν τίποτα πλην μερικών δόσεων της εφορίας. Με χίλια ζόρια το μόνο που έκανε ήταν να αδιαφορήσει. Όπως και ο Πολύκαρπος. Βασικό στοιχείο δυσλειτουργίας...

Κάναμε προσπάθειες να συναντηθούμε με τον Μυτιληναίο. Αντιλαμβανόμενοι ένα κλίμα ότι ό,τι και να γίνει θα τον ρίξουμε ακόμα και αν σωθεί αγωνιστικά.
Αλλάζοντας τις μετοχές από φίλους σε φίλους και γνωστό σε γνωστό παίζαμε με τη φωτιά. Μας απάντησε ότι ο Ηρακλής τελείωσε για μένα μην με ξαναενοχλήσετε, το ίδιο πρακτικά είπε και ο Ρέμος.

Την Τετάρτη έπεσε ο Ηρακλής και ψάχναμε να τον βρούμε. Έκλεισε το τηλέφωνο και πήγε διακοπές με τον Πηλαδάκη στη Μύκονο.
Δεν μπορούσαν να μας ρίξουν για πρακτικούς λόγους. Ο λόγος που πέφτουμε είναι πολιτικός. Αν το πρόβλημα είναι οι ζημιές 3,5 εκ ευρώ τότε ο Παναθηναϊκός με τα 51 εκ. η ΑΕΚ με 151 εκ. και με τα 40 ο ΠΑΟΚ τι θα πρέπει να γίνουν; Δεν μας θέλουνε, δεν μας αναγνωρίζουν. Μας είπαν ότι πέφτουμε και δεν ξέρουμε γιατί. Δεν έχει έρθει το σκεπτικό. Αυτή είναι η αντιμετώπιση της Αθήνας, της ΕΠΟ, των προαγωγών του ποδοσφαίρου.
Φτάσαμε εδώ γιατί έτσι ήθελε ο Ρέμος και γιατί πιθανόν έτσι να ήθελε και ο Μυτιληναίος. Δεν μπορώ να βρω ρεαλιστική εξήγηση. Αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε την ευθύνη αυτής της κακής κατάστασης. Έχουμε να κάνουμε 3 πράγματα.
Το ένα να διαπομπεύουμε όποιον παίζει με την ψυχή μας.

Το δεύτερο είναι αφού πάρουμε το σκεπτικό να βρούμε νόμιμο τρόπο για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Ενδεχομένως να υπάρχει κάπου που μπορούμε να προσφύγουμε.

Το τρίτο είναι ότι αφού ζητήσουμε διαχειριστικό έλεγχο να θέσουμε την παραίτησή μας αφού θεωρώ ότι είμαστε υπαίτιοι.
Είναι μία ευκαιρία να φτιάξουμε την ομάδα όπως μας αξίζει Μακριά από τις οφειλές σε παίκτες, μάνατζερ και από την κακή παρέα που κρατάει όμηρο χρόνια τον Ηρακλή.Υπάρχουν πολλά επιμέρους οικονομικά δεδομένα που θα μας κάνουν να αντιληφθούμε κάποια πράγματα. Ο Ρέμος ήθελε να ρίξει τον Ηρακλής και τα κατάφερε για να βάλουμε την πραγματική επικεφαλίδα και να μην μπαίνουμε σε μικρά δεδομένα».

Κεσόπουλος: "Έχουν γίνει χοντρά πράγματα..."

Ο υπεύθυνος επί των οικονομικών της ΠΑΕ Αλέξης Κεσόπουλος είχε πει νωρίτερα: «Φθάσαμε στο χειρότερο σημείο και κάποια πράγματα πρέπει να αναφερθούν πλέον. Έχουμε στα χέρια μας την έκθεση των ορκωτών λογικών που αποδεικνύει ακόμη και υπεξαίρεση τριών εκατομμυρίων ευρώ. Αποτυπώνονται επίσης οι ζημιές όλων των χρήσεων που έδωσαν αρνητική εικόνα για την ομάδα. Έχουν γίνει πολύ χοντρά πράγματα. Κι ενώ βελτιώσαμε τη θέση της ΠΑΕ στο πρώτο εξάμηνο της θητείας μας, αυτό δεν εκτιμήθηκε από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή. Ο κύριος Δημητρίου, όταν πήγε ο οικονομικός υπεύθυνος της ΕΠΟ και του είπε ότι ο Ηρακλής παρουσιάζει καθαρή θέση, αναστατώθηκε. Ο κύριος Δημητρίου προσπάθησε να εκμεταλλευτεί μια θεωρία για να ρίξουν τον Ηρακλή μαζί με τους άλλους δύο. Ο Ηρακλής κατέθεσε έκθεση βιωσιμότητας που είναι σύμφωνη με την έκθεση της ΦΙΦΑ και βασίστηκαν σε μια θεωρία και ρίχνουν τον Ηρακλή. Θα κυνηγήσουμε με οποιοδήποτε μέσο τους υπεύθυνους, βάσει των εκθέσεων των ορκωτών λογιστών και θα κυνηγηθούν όλοι οι προηγούμενοι μεγαλομέτοχοι. Και πιστέψτε με, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι θα γίνει».



Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved