«Θα φτάσουμε όσο ψηλά γίνεται»

«Θα φτάσουμε όσο ψηλά γίνεται»

Την πρόθεση του Ηρακλή να «κυνηγήσει» το θέμα της αδειοδότησης, φτάνοντας ακόμα και μέχρι τον Πρωθυπουργό, αν χρειαστεί, δημοσιοποίησε ο Αλέξης Κεσόπουλος.

Ο οικονομικός υπεύθυνος της ΠΑΕ Ηρακλής σε δηλώσεις του στον Sentra FM 103,3 μίλησε για τον φάκελο του Ηρακλή και τόνισε πως κανείς στην διοίκηση δεν περίμενε τέτοια απόφαση.

Στηλίτευσε την συμπεριφορά του εισηγητή της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ κ. Δημητρίου και είπε πως κάποιοι κάνουν πόλεμο στον Ηρακλή από πέρυσι, παρόλο που από τη μελέτη βιωσιμότητας που έχει γίνει αποδεικνύεται ότι ο «Γηραιός» παρουσιάζει οικονομική βελτίωση.

Μίλησε επίσης για τις ευθύνες της ΠΑΕ Ηρακλής που πάντως έχουν «κληρονομηθεί» από προηγούμενες διοικήσεις, ενώ τέλος επισήμανε πως αποτελεί πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία μια ομάδα να πέφτει για μια… θεωρία.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Κεσσόπουλος:

Για το πώς ξημέρωσε η «επόμενη ημέρα»:

«Δεν ξημέρωσε καλά, δεν ξεκίνησε καλά η ημέρα. Δεν το περιμέναμε με τίποτα. Τα πρακτικά και μόνο μπορεί να δικαιώσουν τον Ηρακλή για τον τρόπο που λήφθηκε η απόφαση. Δεν έχουμε ενημερωθεί ακόμα. Το θέμα είναι η αρνητική θέση της ΠΑΕ. Αυτό είναι κάτι που δεν παλεύεται.

Για την συμπεριφορά του εισηγητή της Επιτροπής Αδειοδότησης κ. Δημητρίου:

«Αυτό που μας εξοργίζει είναι πως διαχώρισε τη θέση του ο Αρεοπαγίτης δικαστικός κ. Γυφτάκης κι αυτό λέει κάτι. Γιατί σε όλη την ακροαματική διαδικασία ήταν ο μόνος που ρωτούσε και τον κ. Δημητρίου, τον οποίο τελικά και απέβαλε από την αίθουσα.  Ο κ. Δημητρίου ήταν εριστικός και ειρωνικός μαζί μας εξ αρχής. Χρησιμοποιούσε θέματα που δεν υπήρχαν στην εξέταση πχ. πήρε παίκτες του Ηρακλή και του είπαν ότι έχουν πρόβλημα με την ομάδα, ενώ σε εμάς δεν είπαν ότι έχουν. Αναφέρθηκε στο θέμα με τους τοκογλύφους που δεν έχει αφενός να κάνει με την αδειοδότηση, αφετέρου είναι θέμα που το «κληρονομήσαμε» από την προηγούμενη διοίκηση. Ο άνθρωπος αυτός ήταν μέλος της διοίκησης. Συν τοις άλλοις, όταν εξεταζόταν μάρτυρας ο κ. Δημητρίου αναφερόταν σε άλλες ομάδες, έλεγε τι γίνεται, ωρυόταν και δεν άφηνε τον μάρτυρα να μιλήσει στις ερωτήσεις που του απηύθυνε  πρόεδρος. Με αποτέλεσμα ο κ. Γυφτάκης τελικά να τον αποβάλλει από την αίθουσα. Εγώ δεν γράφω τα χαρτιά. Ο οικονομικός υπεύθυνος  ήταν ειλικρινής, ήταν ξεκάθαρος. Ο κ. Δημητρίου ποια αρμοδιότητα έχει; Πώς βγάζει το σκεπτικό; Ποια ήταν η εξιδείκευσή του; Γιατί ο πρόεδρος που είναι και δικαστής παρ’ Αρείω Πάγω εξέτασε και διάβασε την περυσινή μας έκθεση και έβγαλε νόημα και άρχισε να κάνει ερωτήσεις στον κ. Δημητρίου αν έκανε τις κινήσεις που έπρεπε να κάνει και απ’ τις οποίες αυτός έκανε ελάχιστες.

Για την «αρνητική θέση» του Ηρακλή:

Το σκεπτικό που λέμε είναι ότι πιστεύουμε πως θα αφορά την αρνητική θέση του Ηρακλή. Εμείς κάναμε ό,τι χρειαζόταν για να είμαστε έτοιμοι μέσα στα χρονικά πλαίσια που μας επιτρεπόταν ώστε να μην έχουμε αρνητική θέση. Αλλά θέλω να σταθώ και να δώσουμε βάση στο νόημα του κανονισμού που θα ισχύει από του χρόνου και θέλει να είναι ισοσκελισμένα τα έσοδα και τα έξοδα. Να μην υπερβαίνουν δηλαδή τα έξοδα τα έσοδα. Αυτό αποδείξαμε με τη μελέτη βιωσιμότητας που κάναμε. Ακόμα και στην Πρωτοβάθμια ο οικονομικός διευθυντής της ΕΠΟ εισηγήθηκε πως δεν πρέπει να ανησυχούμε για τον Ηρακλή. Το θέμα είναι ότι στις 19 Απριλίου μας ανακοινώθηκε ότι μας έλειπαν κάποια χαρτιά, τα προσκομίσαμε στις 20, αλλά η απόφαση βγήκε στις 19 και έτσι δεν τα συμπεριέλαβε.

Για το αν κάποιος κάνει πόλεμο στον «Γηραιό»:

«Δεν ξέρω αν έχει κανείς προηγούμενα μαζί μας. Πέρυσι άρχισε ο πόλεμος κατά του Ηρακλή. Οπου μας συμφέρει κρατάμε το απόρρητο για τις άλλες ομάδες και όπου δεν μας συμφέρει δεν το κρατάμε. Συγκρινόμαστε με ίσα μέτρα και σταθμά ή υπάρχει ξεχωριστή διαδικασία για τον Ηρακλή;».

Για τις ευθύνες της διοίκησης του Ηρακλή:

«Σαφώς έχουμε κι εμείς την ευθύνη μας. Εχουμε ευθύνη για το ότι δεν τελείωσε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Όμως, ο μεγαλομέτοχος Αντώνης Ρέμος δεν είχε άδεια μεγαλομετόχου μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου . Του τη βγάλαμε εμείς. Από τις 6 Δεκεμβρίου και μετά μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε νόμιμη διαδικασία . Εγινε στις 30/12. Πήραμε την απόφαση και στη γενική συνέλευση και κινήσαμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Μέχρι τότε ήταν δεμένα τα χέρια μας.  Το ουσιαστικό και πάλι, παρόλο που δεν κάλυψε ο Ηρακλής την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι πως μας βγαίνει μια αρνητική θέση 14 εκατομμυρίων. Δεν μπορούσαμε να τα καλύψουμε ούτε να καταθέσουμε 6 εκατομμύρια ευρώ. Άλλες ομάδες χρησιμοποιούν διάφορα τερτίπια. Ο οικονομικός υπεύθυνος της ΕΠΟ λέει ότι κανένας σχεδόν δεν έχει θετική θέση. Κι όμως περνάνε την αδειοδότηση. Ο Ηρακλής γιατί όχι;  Όταν ο πρόεδρος, ο Αρεοπαγίτης άκουσε τη θέση του οικονομικού υπευθύνου είπε «σημειώστε το αυτό».

Για το αν ο Ηρακλής προτίθεται να «κυνηγήσει» το θέμα:

Θα κυνηγήσουμε το θέμα, θα το φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, επειδή ίσως ο Πρωθυπουργός αποφασίσει για τα play off, θα ζητήσουμε κι εμείς να αποφασίσει αν είναι σωστή η πτώση του Ηρακλή. Για τις αντιδράσεις του κόσμου τι να πω; Αφού δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη. Δεν βλέπετε πώς λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο; Είναι κάποια πράγματα ακραία, εννοείται, αλλά για το πώς σκέφτεται ο καθένας τι να πω; Όταν δεν υπάρχει δικαιοσύνη, όταν βλέπεις ένα πρωτάθλημα γεμάτο βρωμιά και στημένα παιχνίδια. Παρεμπιπτόντως ο Ηρακλής περιόρισε τη βία κι αυτό φαίνεται και στα πρόστιμα. Όταν αυτή η ομάδα δείχνει και βελτίωση οικονομική, και κρίνεται ότι δεν πρέπει να συμμετάσχει και ότι δεν είναι βιώσιμος, δεν ξέρω τι να πω.

Για το αν θεωρεί ότι δεν έπρεπε να είναι ο Ηρακλής η πρώτη ομάδα που θα την «πληρώσει»:

Δεν  λέω ότι δεν πρέπει να ξεκινήσει η εξυγίανση από τον Ηρακλή. Αλλά λέω πως όταν ο Ηρακλής για πρώτη φορά με την έκθεση βιωσιμότητας που κατέθεσε μπαίνει στα πρότυπα της ΦΙΦΑ και έχει βελτίωση στο πρώτο εξάμηνο, πώς είναι δυνατόν να είναι αυτός που πρέπει να πέσει;

Για το ότι ο Ηρακλής δεν πέφτει για χρέη:

«Αυτό που γίνεται είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Να πέσει κάποια ομάδα για μια θεωρία. Γιατί δεν μιλάμε για χρέη. Πληρώνουμε εφορία, ΙΚΑ και παίκτες και με όποιους παίκτες είχαμε θέματα τα έχουμε ρυθμίσει. Οι συσσωρευμένες ζημιές της δεκαετίας, είναι ξεκάθαρη θεωρία. Γι’ αυτή τη θεωρία πάνε να ρίξουν τον Ηρακλή. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε…».



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved