«Η διοίκηση ένοιωθε ασφάλεια»

«Η διοίκηση ένοιωθε ασφάλεια»

«Ολοι μιλάνε για την ομάδα, αλλά κανείς δεν αναφέρει τη λέξη ποδοσφαιριστής. Εμείς υπάρχουμε;» αναρωτήθηκε ο Πέτρος Κανακούδης  για τον υποβιβασμό του Ηρακλή.

«Αυτοί οι κύριοι που πήραν αυτή την απόφαση, μπορεί θεωρητικά και με τα χαρτιά να βλέπουν ότι ο Ηρακλής δεν αξίζει να βρίσκεται στην κατηγορία, αλλά τον ιδρώτα τον δικό μου και των συμπαικτών μου δεν τον σκέφτηκαν καθόλου; Αν ήταν έτσι, τότε να έμεναν οι ομάδες που είναι σωστές σε όλα και να μένουν αυτές στην κατηγορία. Πού όμως κρίνεται το ποδόσφαιρο, δεν κρίνεται μέσα στα γήπεδα;», είπε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις του στον Sentra FM 103,3 για τον υποβιβασμό του «Γηραιού» ο 27χρονος αμυντικός τόνισε ακόμα πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του ένοιωσαν πολύ άσχημα επειδή όλο αυτό το διάστημα η διοίκηση έβγαζε προς τα έξω μια ασφάλεια και μια σιγουριά ότι ο Ηρακλής θα πάρει τελικά την αδειοδότηση.

Μίλησε για τους παίκτες του Ηρακλή που βρίσκονται πια «στον αέρα» μετά τις τελευταίες εξελίξεις και για το  κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της οργής του κόσμου του «Γηραιού».

Ο Κανακούδης είπε επίσης πως ζηλεύει το ξένο ποδόσφαιρο για την ατμόσφαιρα, γιατί εκεί ο  κόσμος πηγαίνει στο γήπεδο με το κοστούμι και όχι με την κουκούλα, ενώ τέλος  επισήμανε πως αν είναι για το καλό του ποδοσφαίρου τότε αν χρειαστεί ας πέσουν και ομάδες, με την προϋπόθεση αυτό να ισχύει για όλους και όχι μόνο για έναν σύλλογο.

Αναλυτικά ο Πέτρος Κανακούδης είπε:

Για τα συναισθήματά του μετά την απόφαση:

«Είμαι στο δρόμο για την προπόνηση. Δεν ισχύει ότι οι πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές. Οι πρωταγωνιστές στο χώρο απ’ ό,τι φαίνεται είναι άλλοι. Στην Ελλάδα το κομμάτι ποδοσφαιριστής είναι το τελευταίο. Δεν υπάρχουμε πουθενά. Ακούω εδώ και δύο ημέρες που βγήκε αυτή η απόφαση που είναι κατάφωρα άδικη μια ομάδα αγωνιστικά να έχει σωθεί και να πέφτει για κάποιο φάκελο που μπορεί να είναι ελλιπής στα χαρτιά. Εδώ και 2 μέρες κανένας δεν ενδιαφερθεί να πει τη λέξη ποδοσφαιριστής. Ολοι λένε για την ομάδα, αλλά οι ποδοσφαιριστές; Εμείς υπάρχουμε; Κάποιων τα συμβόλαια λήγουν. Αυτοί που πήραν την απόφαση έχουν εγγυηθεί ότι οι παίκτες θα εξασφαλίσουν τα χρήματά τους; Ολοι λένε η ομάδα. Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι που βιώνουμε μια δυσάρεστη κατάσταση που είναι και άδικη. Αλλά οι παίκτες;».

Για το πώς έχει «εισπράξει»  την όλη ατμόσφαιρα:

«Αυτό που είχα καταλάβει από την πλευρά της διοίκησης ήταν πως ένοιωθε μεγάλη ασφάλεια και σιγουριά ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και πως τα πράγματα θα είναι πιο ήρεμα από πέρυσι. Υπήρχε τέτοια αύρα γύρω από την ομάδα και μαθαίνοντας αυτή την απόφαση, καταλαβαίνετε πώς νοιώσαμε».

Για το πώς είναι η κατάσταση στη πόλη της Θεσσαλονίκης:

«Στην πόλη υπάρχει τρομοκρατία. Ο κόσμος είναι οργισμένος. Κι όταν είσαι εν βρασμώ ψυχής μπορείς να κάνεις τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Βγήκε ο κόσμος στους δρόμους και εγώ είμαι εναντίον στο να γίνονται τέτοιες καταστάσεις, αλλά ο κόσμος πάνω στο θυμό του έχει δημιουργήσει δυσάρεστες καταστάσεις. Η αστυνομία είναι στο πόδι, προσωπικά ζω πρωτόγνωρες καταστάσεις».

Για το τι συζητά ο ίδιος και οι συμπαίκτες του για την κατάσταση που έχει προκύψει;

«Εμείς είμαστε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Όλα είναι πλέον στον αέρα. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που λήγουν τα συμβόλαιά τους. Υπάρχουν άλλοι που ήταν σε συζητήσεις με την ομάδα. Μπορεί να φαίνεται πως αυτοί που λήγουν τα συμβόλαιά τους είναι οι τυχεροί, αλλά αν δεν βρεθεί ομάδα; ΄Η τα παιδιά που έχουν συμβόλαιο; Τους υποχρεώνεις να παίξουν στην Β΄ Εθνική;  ΄Η  μπορεί και να πάει η ομάδα στη Δ΄ Εθνική, να φύγει σε άλλη χώρα, όπως ακούμε. Γελοιότητες. Αστεία πράγματα. Δεν γίνεται να φέρεσαι έτσι σε μια ομάδα σαν τον Ηρακλή, ομάδα με ιστορία 100 χρόνων.  Βλέπουμε όλοι την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο που είναι για γέλια και για κλάματα».

Για το αν  θεωρεί ότι «πληρώνει» μόνο ο Ηρακλής:

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο παράπονο του κόσμου που το βίωσα μαζί με τους συμπαίκτες μου, όταν πήγαμε χθες κοντά τους. Θεωρούν ότι δεν είναι μόνο ο Ηρακλής σ’ αυτή την κατάσταση. Αλλωστε φάνηκε και φέτος μέσα στη σεζόν. Ακούγαμε διάφορα όλο το χρόνο. Δεν μπορεί να περνάνε όλα στο ντούκου. Αν είναι για το καλό του ποδοσφαίρου ας γίνει. Αλλά όχι για έναν. Να γίνει για όλους».

Για το τι του έχει αφήσει το πρωτάθλημα φέτος:

«Αυτή η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια της αηδίας. Εντάξει, είναι ανεπίτρεπτα πράγματα. Σου θυμίζει ότι στο επίπεδο του ποδοσφαίρου είμαστε τουλάχιστον τριτοκοσμική χώρα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Στενοχωριέμαι που βλέπω Τσάμπιονς Λιγκ. Ζηλεύω. Όχι το επίπεδο, αλλά το πώς ο κόσμος αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο. Ότι ο άλλος πάει με το κοστούμι και δεν θα πάει με την κουκούλα. Ο Θεός να μου δώσει την ευλογία να το ζήσω κάποια στιγμή. Να ξέρεις ότι ο κόσμος στην Ελλάδα αγαπάει τόσο πολύ το ποδόσφαιρο και οι 50 να τραβάνε τους  1.000 επειδή στο κεφάλι τους δεν έχουν μυαλό».

Για το ντέρμπι Μπαρτσελόνα - Ρεάλ:

«Είναι ντέρμπι, ξέρουμε πώς είναι αυτά τα παιχνίδια. Ακόμα όμως και στην κλοτσιά έβλεπες ότι  υπάρχει επίπεδο. Στα δικά μας ντέρμπι ο άλλος πάει να σκοτώσει τον αντίπαλο. Γιατί; Για να γίνει το πρωτοπαλίκαρο της εκάστοτε θύρας των φανατικών;».



Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved