«Θέλει χαμηλό προφίλ ο Άρης»

«Θέλει χαμηλό προφίλ ο Άρης»

Η νέα διοίκηση της ΠΑΕ Άρης θα πρέπει να διατηρήσει χαμηλά το οικονομικό προφίλ της ομάδας και να προχωρήσει σε περικοπές σύμφωνα με τον Νικήτα Ματθαίου.

Ο πρώην πρόεδρος του Άρη, Νικήτας Ματθαίου, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4» αναφερόμενος στα πεπραγμένα της νυν διοίκησης, στην επόμενη μέρα της ΠΑΕ αλλά και στο τι πρέπει να κάνει η διοίκηση ώστε να συνεχίσει να είναι βιώσιμη η εταιρεία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για το αν του έχει προταθεί να συμμετέχει σε κάποιο ψηφοδέλτιο: «Όχι, δεν μου έχει γίνει καμία κρούση να μετέχω σε κάποιο ψηφοδέλτιο. Από το 2006 που αποχώρησα από την προεδρία της ομάδας δεν έχω δεχθεί κάποια πρόταση να συμμετέχω στα κοινά της ομάδας. Γίνεται τόσος ντόρος πάντως αν θα κατέβει ή όχι ο κ. Σκόρδας με ψηφοδέλτιο και πως θα το χειριστεί η Λέσχη και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν αναφέρεται ποτέ κανείς για όσα έγιναν στην διάρκεια της προεδρίας μου».

Για τα όσα έκανε επί προεδρίας του: «Ανέλαβα την ομάδα με χρέος 17 εκ. ευρώ, χωρίς χρήματα στα ταμεία, ούτε νερό και τηλέφωνο είχαμε τότε ενώ η ομάδα είχε 2 δελτία μόνο, του Κολτσίδα και του Κυζερίδη και κάναμε μια τεράστια προσπάθεια. Μέχρι την τελευταία στιγμή τρέχαμε για την άδεια στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και την πήραμε λίγο πριν το παιχνίδι με την Ξάνθη και τελικά όταν άφησα την ομάδα τα χρέη είχαν πάει από 17 εκ. ευρώ στα 5,3 εκ. ευρώ και μάλιστα ρυθμισμένα λόγω του άρθρου 44 και του νόμου Ορφανού. Κανείς όμως δεν μιλά για αυτό, υπάρχει μια αδιαφορία και δείχνουν να τα έχουν ξεχάσει όλα. Σίγουρα ήταν τιμή μου να είμαι πρόεδρος στον Άρη αλλά με ενοχλεί που κανείς δεν λέει τι κατάφερε η ομάδα επί διοικήσεως μου. Αντίθετα, από τότε ακόμη κάποιοι (που το μετάνιωσαν μάλλον στην συνέχεια) δεν με στήριξαν, με ανάγκασαν σε παραίτηση και έφεραν άλλον πρόεδρο, που πήγε τα χρέη πάλι στα 9 εκ. ευρώ. Εγώ πάντοτε πρόσφερα στον Άρη, όλη η οικογένεια μου έχει προσφέρει για πολλά χρόνια στον Άρη και από διοικητικά πόστα και με χορηγίες κτλ. Με ενοχλεί λοιπόν ότι έχει αποσιωπηθεί το γεγονός ότι επί προεδρίας μου σώθηκε οικονομικά η ομάδα, το κρύβουν αυτό. Ούτε στην γιορτή για τα 97 χρόνια της ομάδας με κάλεσαν ενώ η δική μου περιουσία είναι ακόμη δεσμευμένη μέχρι να πληρωθούν οι δόσεις από την ρύθμιση των χρεών και μέχρι τότε εγώ ούτε γονική παροχή δεν μπορώ να κάνω στα παιδιά μου. Οφείλω να ομολογήσω πάντως ότι η διοίκηση πληρώνει τις δόσεις όχι απλά κανονικά αλλά και πολύ νωρίτερα από την ημερομηνία που πρέπει».

Για τα χρέη που έχει τώρα η ομάδα: «Πιστεύω ότι ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας έφερε τα χρέη, σίγουρα και ο τέως πρόεδρος άφησε ένα σημαντικό χρέος στην νυν διοίκηση, που είχε δύσκολο έργο. Έπρεπε να μειώσει το χρέος και παράλληλα να ενδυναμώσει την ομάδα σε αγωνιστικό επίπεδο για να κυνηγήσει στόχους. Έτσι τα έξοδα μεγάλωσαν και θα έπρεπε να γίνει μια πιο τεχνοκρατική προσέγγιση. Ένας σημαντικός λόγος για τα χρέη είναι σίγουρα το γεγονός ότι έρχονται και φεύγουν πολλοί παίκτες κάθε χρονιά από την ομάδα, έτσι υπάρχουν πολλές αποζημιώσεις κτλ. Σαφώς έγιναν λάθη για να υπάρχουν χρέη, θεωρώ πάντως νοικοκύρη τον κ. Αθανασιάδη και πιστεύω ότι προσπαθεί για το καλύτερο. Δεν βγήκαν πάντως αρκετές κινήσεις που έγιναν κα αυτό κόστισε, είναι σαφές άλλωστε ότι για να βγάλεις χρήματα θα πρέπει πρώτα να ξοδέψεις και αρκετά, οφείλει όμως η κάθε διοίκηση να είναι πολύ προσεκτική».

Για την επόμενη μέρα στην ομάδα του Άρη: «Σαν φίλαθλος του Άρη, θέλω αυτό που δημιουργείται να έχει μέλλον και να στέκεται γερά στα πόδια του. Εγώ είχα νοικοκυρέψει την ομάδα και έκανα τα 17 εκ. ευρώ χρέη να πέσουν στα 5,3 εκ. ευρώ, έτσι η νέα διοίκηση που θα προκύψει τώρα θα πρέπει να έχει ένα σαφές πλάνο και να ακολουθήσει μια πολιτική εξυγίανσης, δεν γίνεται αλλιώς. Μαθαίνω ότι θα υπάρξουν και κάποιες νέες προσθήκες στο διοικητικό σχήμα, θα μπουν νέα πρόσωπα, είναι άνθρωποι που τους γνωρίζω και είναι καλοδεχούμενοι, θα κριθούν και αυτοί όμως από τα πεπραγμένα τους».

Για το αν έχει διάθεση να βοηθήσει την διοίκηση: «Έχω πει στον κ. Αθανασιάδη όταν είχε κερδίσει τις εκλογές ότι είμαι στην διάθεση του να βοηθήσω όποτε χρειαστεί, ακόμη και ως εξωδιοικητικός. Δεν με κάλεσε ποτέ αλλά είμαι πάντα διατεθειμένος να βοηθήσω τον Άρη και δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες. Εγώ είμαι Άρης και θέλω να βοηθήσω αν μπορώ, ο Άρης είναι Άρης και όποτε με χρειαστεί θα είμαι εκεί. Σίγουρα με πείραξε ότι δεν προσκλήθηκα στην γιορτή για τα 97 χρόνια αλλά δεν μένω σε αυτό, τα προσπερνώ όλα αυτά, το πιο σημαντικό είναι να εξασφαλιστεί το σήμερα και το αύριο του Άρη».

Για το που θεωρεί ότι υστερεί η νυν διοίκηση: «Νομίζω ότι ο μόνος τομέας που υστερεί η διοίκηση είναι οι δημόσιες σχέσεις. Χρειάζεται ένας άνθρωπος που να συνδέει τον Άρη και να συνομιλεί με τα θεσμικά όργανα και τα κέντρα αποφάσεων. Ίσως μερικά από τα νέα πρόσωπα που θα μπουν τώρα στην διοίκηση να βοηθήσουν σε αυτόν τον τομέα».

Κλείνοντας, ανέφερε: «Ο Άρης δεν έχει την πολυτέλεια να συντηρεί golden boys, άσχετα με το όνομα και την προσφορά τους. Χρειάζονται περικοπές και χαμηλό οικονομικό προφίλ από εδώ και πέρα. Εύχομαι στην νέα διοίκηση που θα προκύψει (και από ότι αντιλαμβάνομαι θα είναι πάλι του κ. Αθανασιάδη) καλή επιτυχία και να ξέρει ότι θα είμαι στο πλευρό της αν με χρειαστεί. Εύχομαι να μπορέσει να μειώσει τα χρέη και για την ομάδα να βγαίνει κάθε χρόνο στην Ευρώπη και ακόμη ψηλότερα».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved