«Τίγρης» και άλλοι 19!»

«Τίγρης» και άλλοι 19!»

Τον Δημήτρη Μελισσανίδη σε μια ομάδα επιφανών επιχειρηματιών που να έχουν διαχειριτσικό ρόλο στην ΠΑΕ ΑΕΚ θέλει να δει ο Μιχάλης Τροχανάς.

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ με αφορμή την ανακοίνωση του Πέτρου Παππά, πρότεινε ως λύση τη δημιουργία ένός συλλογικού οργάνου επιχειρηματιών με τη συμετοχή του Δημήρη Μελισσανίδη που θα αναλάβει διαχειριστικό ρόλο στην ΠΑΕ.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να εμπλακεί ξανά ο ίδιος στα διοικητικά, ενώ μίλησε τόσο για τον Πέτρο Παππά όσο και για το σχέδιο λαϊκής βάσης που φαίνεται να είναι προ των πυλών.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον «ΝovaΣΠΟΡ FM 94,6»:

Για το αν υπάρχει λύση για την βιωσιμότητα του συλλόγου: «H AEK των 700.000 Ενωσίτικων οικογενειών είναι αυτοδύναμη οικονομικά. Δεν είναι απλά μια γνώμη, είναι η πραγματικότητα. Θέλω να ενημερώσω ότι μου τηλεφώνησε ο πρόεδρος ο οποίος επικοινωνεί με πολλούς Ενωσίτες για να πάρει αποφάσεις ενώ σας πω ότι ενημερώθηκε και ο πρόεδρος των supporters. Αύριο θα έρθει να με συναντήσει ο κ. Αδαμίδης με σκοπό να με ενημερώσει για τα όσα συμβαίνουν. Εγώ θέλω να πω πως ότι γνωρίζω, το ξέρω από τις εφημερίδες. Θα έρθουν να με συναντήσουν και τότε θα έχω να σας πω τι σχέδιο υπάρχει. Δεν έχω αυτή τη στιγμή περισσότερη ενημέρωση.

Για τον Παππά: «Δεν έχω συναντήσει ποτέ τον. Κ Παππά. Θα σας πω ότι είμαι οργισμένος μαζί του αλλά υπάρχει και το κρατούμενο. Αύριο θα ενημερωθώ για την ουσία αποχώρησης του κ. Παππά καθώς και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση». Αν υπάρχουν ζητήματα που δεν γνωρίζω θα αλλάξω γνώμη για αυτά που λέω. Εγώ ξέρω ότι γράφετε εσείς. Έχει διαθέσει 12 εκατ. ευρώ. Δεν είναι δεδομένο ότι δεν ήθελε να ηγείται ούτε τι συμβαίνει στην τετραετία. Δεν ξέρω τις προθέσεις του».

Γιατί αποχώρησε: «Η απάντηση είναι προφανής. Για να συνεχίσει η ΑΕΚ ο κ. Παππάς έχει καταλάβει πως τα απαιτούμενα χρήματα που θα βγουν από την τσέπη του είναι 250.000.000 ευρώ για την επόμενη πενταετία, για να γίνει η ΑΕΚ όπως πρέπει να είναι. Είναι αστρονομικό το ποσό για να μπορέσει και να θέλει να τα βάλει από την τσέπη του. Υπάρχει μια συνέχεια στην ΑΕΚ και μια ιστορία. Μετά την ενημέρωση που θα έχω για ποιο λόγο έφυγε, θα ζητήσω συγνώμη αν έχω κάνει λάθος. Αν έχω δίκιο θα το εκφράσω δημόσια».

Για το ενδεχόμενο δημιουργίας εταιρίας λαϊκής βάσης: «Με έχουν συνδέσει με το consept. Δεν υπάρχει όμως ακρίβεια σε αυτή τη βάση. Η εταιρία της λαϊκής βάσης είναι κάτι που πρέπει να έχει δίκτυο από κάποια έμπιστα άτομα. Κάθε προσπάθεια για δράση στην τομή της εταιρίας της λαϊκής βάσης θέλει άτομα έμπιστα και με κύρος. Η σύγχρονη τομή για ομαδική δράση είναι το δίκτυο. Σημαντικό είναι η ανάθεση ρόλων. Σε αυτή τη φάση ή καταστρέφεται ή καταστρέφει. Εδώ δε βλέπω ρόλους στο σύνολο των Ενωσιτών».

Σχετικά με το σχέδιο που ετοιμάζονται να προτείνουν οι supporters στην διοίκηση της ΑΕΚ αλλά και το αν μπορεί να προσφέρει ο ίδιος: «Δε συμφωνώ με το όποιος βάζει το ποσό των 100.000 ευρώ μπαίνει στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ. Δεν το δέχομαι αυτό. Εγώ δεν διαθέτω χρήματα. Όχι για την ΑΕΚ, γενικά, Μόνο μικρά ποσά μπορώ να προσφέρω».

Για τον Παππά και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου: «Πέρυσι έκανε μία άστοχη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Οι γιοι μου μπήκαν και πήραν 500 μετοχές. Θα είναι αποτυχημένο το μοντέλο της πολυμετοχικότητας όπως ήταν και στον Παναθηναϊκό.  Η λύση είναι το δίκτυο και η επιστήμη. Προσκάλεσα τους διευθυντές των εφημερίδων πριν καιρό και συζητήσαμε κάποια πράγματα και θέλησαν να συμβάλλουν».

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, είπε: «Ο ίδιος έχει δηλώσει τη θέση του. Δεν προτίθεται ν’ αναλάβει. Έχω και εγώ την άποψη ότι αυτή την στιγμή είναι ο πιο σημαντικός επιχειρηματίας από τους γνωστούς. Στην ΑΕΚ όμως δεν έχουμε την ανάγκη του κ. Μελισσανίδη ή οποιουδήποτε άλλου μεγάλου επιχειρηματία. Έτσι θα πάνε τα πράγματα πάλι σε επανάληψη. Η ΑΕΚ έχει απόλυτη ανάγκη της προσωπικότητας του κύρους του κ. Μελισσανίδη. Μιλάει για έλλειψη χρόνου και σωστά μιλάει. Η παρουσία του σε ένα συλλογικό όργανο, όπως και άλλων 19, τους οποίους αναφέρω, είναι απολύτως αναγκαία. Θεωρώ όι δεν πρέπει να μπει ένα πρόσωπο. Μιλάω για ένα όργανο, με είκοσι μέλη, όχι είκοσι μετόχους. Μαθηματικά πιστεύω ότι αν μπει μονός του θα έχουμε μακροπρόθεσμα τα ίδια αποτελέσματα. Θα πάει πάλι σε μια ίδια κατάσταση. Οι ανάγκες της ΑΕΚ για την 5ετία που έρχεται είναι στο επίπεδο των 250 εκατομμύριων ευρώ. Κάποια στιγμή θα κουραστεί ο κ. Μελισσανίδης. Αν εμπλακεί σε αυτό, με ένα τόσο μεγάλο ποσό, θα πρέπει ο ίδιος να διοικήσει. Πρέπει να ασχολείται από το πρωί μέχρι το βράδυ και να συμμετέχει συνεχώς σε καυγάδες. Αν έπρεπε να τον συμβουλέψω, θα του έλεγα να μην του κάνει».



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved