«Οπου χρειαστεί, θα προσφέρω»

«Οπου χρειαστεί, θα προσφέρω»

Την διαβεβαίωση ότι είναι έτοιμος να προσφέρει στον ΠΑΟΚ από όποιο πόστο του ζητηθεί, έδωσε ο Μπάνε Πρέλεβιτς.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και νυν στέλεχος της διοίκησης της ΠΑΕ του «Δικεφάλου του Βορρά», σε δηλώσεις του στον Sentra FM 103,3 τόνισε πως συμφώνησε με τον Θοδωρή Ζαγοράκη μέσα σε 10 λεπτά και πως ανάμεσα σ’ αυτόν και τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ υπάρχει ταύτιση απόψεων.

Είπε ακόμα πως ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, αν σκεφτεί κανείς τι παρέλαβε ο Θοδωρής Ζαγοράκης και πού έφτασε την ομάδα, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στο μέλλον ο σύλλογος θα πάει ακόμα πιο ψηλά.

Ακόμα, μίλησε και για το επικείμενο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης, αρνήθηκε να δώσει στον Παναθηναϊκό τον τίτλο του φαβορί, επισήμανε ότι η Σιένα είναι σκληρή ομάδα, ενώ χαρακτήρισε απρόβλεπτο το ζευγάρι Ρεάλ Μαδρίτης - Μακάμπι.

Αναλυτικά, ο Μπάνε Πρέλεβιτς είπε:

Για την εμπλοκή του στα ποδοσφαιρικά του ΠΑΟΚ:

«Κατ’ αρχάς παρακολουθώ ποδόσφαιρο πολλά χρόνια, ειδικά ΠΑΟΚ. Είναι σε υψηλό επίπεδο βάσει του τι έχει παραλάβει ο Θοδωρής Ζαγοράκης και τι έχει επιτύχει. Είναι πάρα πολύ δύσκολο και πάρα πολύ επιτυχημένο αυτό που κάνει.  Γνωριζόμαστε χρόνια, ταυτίζονται οι απόψεις μας, είχαμε κάνει μια συζήτηση, συμφωνήσαμε σε δέκα λεπτά, δεν χρειαστήκαμε παραπάνω. Ο,τι θέλει, όπου κρίνει το ΔΣ ότι  μπορώ να βοηθήσω θα το κάνω. Εχουμε 3 ακόμα νέα μέλη θα τα βρούμε στη διάρκεια. Οπου χρειάζεται θα είμαι παρών, το ιδιοκτησιακό δεν έχει σχέση με το αγωνιστικό. Δεν γνωρίζω ποδόσφαιρο. Άλλο να είσαι φίλαθλος, άλλο να είσαι διοίκηση. Αλλά όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε. Η ομάδα είναι σταθερή και θέλουμε να παραμείνει έτσι. Είχαμε μόνο ένα ΔΣ, γνωριστήκαμε, δεν συζητήσαμε διεξοδικά, γιατί έρχονται τα play off, δεν υπήρχε λόγος να συζητήσουμε άμεσα για ρόλους».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο ή να ανεβεί ακόμα πιο ψηλά:

«Αυτός είναι ο στόχος. Να «τρέξουμε» τη νέα σεζόν με περισσότερα όνειρα και φιλοδοξίες. Αλλά έτσι κι αλλιώς μέχρι τώρα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ λειτουργεί πολύ καλά. Μην ξεχνάμε ότι είναι διοίκηση Πρωτοδικείου, δεν έχει ιδιοκτήτη και ο πρόεδρος και η διοίκηση παλεύουν μόνοι τους, φυσικά με τη στήριξη του κόσμου.

Για το αν μπορεί ένας μπασκετμπολίστας να είναι στο ΔΣ μιας ποδοσφαιρικής ομάδας:


«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν μπορεί. Πώς ένας επιχειρηματίας μπαίνει στο ΔΣ; Ετσι μπορεί να μπει και ένας μπασκετμπολίστας. Όπως μπορεί να γίνει και αντίστροφα. Υπάρχουν τόσοι ποδοσφαιριστές που λατρεύουν το μπάσκετ, χωρίς να το γνωρίζουν και έρχονται και παρακολουθούν τα παιχνίδια».

Για το αν είναι αισιόδοξος για το μέλλον του ΠΑΟΚ:

«Αισιοδοξώ γενικά για το μέλλον του ΠΑΟΚ. Εχει τη στήριξη του κόσμου και ειδικά στο ποδόσφαιρο έχει ηγέτη».

Για το μπάσκετ του ΠΑΟΚ:

«Στο μπάσκετ υπάρχουν τα  play off, υπάρχει μια διοίκηση που παλεύει όσο μπορεί, έχει άλλα θέματα, βέβαια. Δεν τα παρακολουθώ από κοντά, υπάρχουν διάφορα οικονομικά προβλήματα, αλλά ελπίζουμε κάποια στιγμή να πάρει και το μπάσκετ το δρόμο του».

Για την «πρόκληση» του Παναθηναϊκού στο final four της Βαρκελώνης:

«Δεν θα ήθελα να βάλω το βάρος του φαβορί στον Παναθηναϊκό, γιατί είναι άδικο. Κάθε ομάδα που φτάνει στο φάιναλ φορ έχει ίδιες πιθανότητες να κερδίσει. Σίγουρα είναι η ομάδα με τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει, είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα όλων των εποχών στην Ελλάδα, ξέρει πώς να πετύχει τους στόχους της. Όμως, μη τον λέμε φαβορί, ειδικά απέναντι στη Σιένα που είναι σκληρή ομάδα. Βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη, κρατάει χρόνια τον ίδιο προπονητή κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία και έδειξε στα ματς με τον Ολυμπιακό ότι ξέρει να αντιδρά στις δύσκολες στιγμές.

Για το πού βρίσκεται η δύναμη του Παναθηναϊκού:

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η βασική δύναμη του Παναθηναϊκού είναι ο Ομπράντοβιτς. Αυτός δίνει κίνητρο σε όλους. Παρά τα προβλήματα με τους τραυματισμούς, διαμόρφωσε το παιχνίδι έτσι ώστε να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει. Κι αυτό έχει να κάνει σίγουρα με τον προπονητή που έχει στον πάγκο. Όμως, έχει και παίκτες που ακόμα διατηρούν απίστευτη φιλοδοξία, παρόλο που τα έχουν πάρει όλα οι περισσότεροι. Κι αυτό είναι βασικό. Εχουν πάθος για τίτλους. Πάθος για διακρίσεις. Κι αυτό είναι σπάνιο γιατί όταν οι παίκτες αρχίσουν και κερδίζουν τα πάντα, μετά χαλαρώνουν. Αυτοί έχουν κερδίσει τα πάντα, όχι μόνο με τον Παναθηναϊκό, αλλά και με τις εθνικές ομάδες κι όμως συνεχίζουν. Αυτή η δίψα για διάκριση ξεκινά από τη διοίκηση, μεταφέρεται στον προπονητή και καταλήγει στους παίκτες.

Για το ζευγάρι Ρεάλ Μαδρίτης - Μακάμπι:

«Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη, κάπου είδα ότι ο προπονητής της Ρεάλ επικοινωνεί με τον Μεσίνα. Σίγουρα θα πάρει συμβουλές. Από την άλλη πλευρά, με τον τρόπο που έφυγε ο προπονητής, κατηγορώντας τους παίκτες, δίνει σ’  αυτούς ένα έξτρα κίνητρο να του αποδείξουν ότι είχε άδικο. Ηδη το απέδειξαν με τη συμμετοχή τους στο φάιναλ φορ. Η Μακάμπι πάλι έχει κίνητρο, είναι έμπειρη, συμμετέχει χρόνια στο φάιναλ φορ. Γενικά είναι ένα απρόβλεπτο ζευγάρι».

 

Τιμή μου να ασχοληθώ με την ΠΑΕ»

Σε δηλώσεις του, εξάλλου, στον «Libero 107.4» ως μέλος πλέον της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Μπάνε Πρέλεβιτς αναφέρθηκε διεξοδικά στην απόφασή του να εμπλακεί με το ποδόσφαιρο.

Ο Πρέλεβιτς δήλωσε, μεταξύ άλλων:

Γιατί έφυγε από τον χώρο του μπάσκετ και πήγε στο ποδόσφαιρο:

«Καταρχάς δεν έχει γίνει καμία αρπαγή από το μπάσκετ. Με τον Θόδωρο είμαι χρόνια φίλος. Έχει καλούς συνεργάτες ήθελε κάποια συμπλήρωμα και μου πρότεινε τη θέση».

Για τις διαφορές ανάμεσα στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ:

«Όταν έχεις ένα προϊόν πρέπει να το πουλήσεις καλά. Αμα δεν το κάνεις δε φταίει κανένας άλλος αλλά εσύ. Βλέπεις στην Ευρώπη. Υπάρχει καλύτερη διοργάνωση από το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ; Η επιτυχία εκεί σου δίνει και χρηματικό πρόστιμο. Στο μπάσκετ σου φέρνει έξοδα».

Για τη σχέση του κόσμου με τη διοίκηση της ΠΑΕ:

«Είναι δεδομένη η στήριξη του κόσμου. Είναι μία διοίκηση Πρωτοδικείου που έχει αναλάβει τη διαχείριση. Η ομάδα δεν έχει ιδιοκτήτη ή έναν επιχειρηματία που θα βάλει λεφτά, οπότε πρέπει να στηρίζει ο κόσμος. Σαν φίλαθλος έβλεπα ότι υπάρχει καλή επαφή με τον κόσμο. Είναι βασικό αυτό για τον ΠΑΟΚ αλλά και για όλες τις ομάδες. Ο κόσμος καταλαβαίνει τη δουλειά και την προσπάθεια που γίνεται. Το αποτέλεσμα ενός αγώνα είναι ένας τρόπος να κρίνεις κάποιον. Ο πιο εύκολος αλλά όχι και ο πιο δίκαιος».

Για το τι ζήτησε ο Ζαγοράκης από τον Πρέλεβιτς:

«Στη συζήτηση που είχαμε μου ζητήθηκε αν μπορώ να ασχοληθώ με την ΠΑΕ και η απάντησή μου ήταν αμέσως θετική, χωρίς να το σκεφτώ γιατί θεώρησα ότι είναι και τιμή μου».

Για την κατάσταση στην ΠΑΕ και τα οικονομικά δεδομένα της νέας χρονιάς:

«Θα γίνει προσπάθεια για να γίνουν περισσότερα τα έσοδα. Θα πρέπει όμως να προσαρμοστούν όλοι και στα καινούργια δεδομένα. Ακόμα και οι ίδιοι οι παίκτες. Δε γίνεται αλλιώς. Ακόμα και η ίδια η κοινωνία προσαρμόζεται. Είναι στόχος τα έσοδα αλλά πρέπει και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα».

Για τους λόγους που δεν ενεπλάκη στο μπάσκετ:

«Το θέμα έχει συζητηθεί τόσες φορές και δε θέλω να ανοίγω φακέλους από το παρελθόν. Θέλω να κοιτάμε μπροστά. Να κάνουμε κάτι δημιουργικό. Αυτό έχει σημασία».

Για τα play off του μπάσκετ:

«Με το 1-0 που έχει και με την αγωνιστική εικόνα που δείχνει ο ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια είμαι βέβαιος ότι θα περάσει».

Για τα play off του ποδοσφαίρου:

«Έξι παιχνίδια θα παιχτούν. Όλοι έχουν ίδιες φιλοδοξίες και θα δούμε στο τέλος ποιος θα πετύχει. Όταν έχεις έμπειρο παίκτη, μπορεί να είναι κουρασμένος αλλά με μία φάση μπορεί να κρίνει το ματς».



Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved