«Αυτή η κούπα να είναι η αρχή»

«Αυτή η κούπα να είναι η αρχή»

Για τη «δίψα» των παικτών της ΑΕΚ αλλά και τις δυνατότητες της ομάδας να κατακτήσει και άλλους τίτλους μίλησε ο Νίκος Καράμπελας.

Πλέοντας σε «πελάγη ευτυχίας» ο αμυντικός της ΑΕΚ, Νίκος Καράμπελας, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Κιτρινόμαυρη Ώρα» αναφέρθηκε στο κλίμα που επικρατεί στην ομάδα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου και τις βλέψεις για το μέλλον.

Επίσης, δεν δίστασε να κάνει την επιλογή ανάμεσα σε Ριζούπολη και ΟΑΚΑ, ενώ τόνισε πως το καλύτερο για την ΑΕΚ θα είναι να μείνει ο Χιμένεθ. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην πλέξει το εγκώμιο των Δέλλα και Λυμπερόπουλου, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τη διοίκηση αλλά και τον κόσμο.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Πως είναι το συναίσθημα να σηκώνεις την κούπα;

«Τι να πεις; Είναι λίγο... Δεν περιγράφονται με λέξεις αυτά τα συναισθήματα. Αν δεις την φωτογραφία που σηκώνουμε την κούπα και δεις καλύτερα τα πρόσωπα μας, τότε καταλαβαίνεις. Απεριόριστη χαρά. Για εμάς και τον κόσμο μας. Συναισθήματα πληρότητας εκείνη την στιγμή. Νιώθεις δυνατός, δικαιωμένος μα πάνω από όλα νικητής».

Πως έζησες το «πριν» και το «κατά την διάρκεια» του τελικού;

«Είχα βρεθεί ξανά σε τελικό με τον Άρη και τότε είχαμε χάσει. Είχα πει τώρα ότι ήθελα να ζήσω τον τελικό και να τον κερδίσω. Δεν ήθελα να χάσω ούτε μία στιγμή του. Όλοι μέσα στα αποδυτήρια αυτό θέλαμε. Και στο βλέμμα μας έβλεπες αυτήν την θέληση και την αποφασιστικότητα».

Ποια ήταν η τελευταία κουβέντα του κόουτς πριν βγείτε έξω στο γήπεδο;

«Φώναξε Vamos AEK... Ήταν ένα ματς που θα έκρινε πολλά η ψυχολογία. Εκεί μας έφτιαξε ο προπονητής μας. Είχαμε θέληση και πάθος και έτσι και ο κόουτς ήθελε να επέμβει στην ψυχολογία. Είχαμε δουλέψει καλά αγωνιστικά και έμενε ο τομέας της ψυχολογίας».

Τι έκανε τελικά την διαφορά στον τελικό;

«Η διαφορά ποιότητας και η θέληση μας για την κατάκτηση του τίτλου, έκανε την διαφορά μέσα στο γήπεδο».

Ο Δώνης μίλησε για «σκηνοθετημένος και στημένο τίτλο» και η ΠΑΕ Ατρόμητος για «πέτσινο τίτλο». Τι έχεις να απαντήσεις εσύ;

«Εμένα όλα αυτά από το ένα αυτί μπαίνουν από το άλλο βγαίνουν. Με ένα σκορ 3-0 δεν μπορείς να λες κάλπικο ένα τίτλο. Προσπαθούν να δικαιολογήσουν μάλλον το αποτέλεσμα. Το πρώτο γκολ είναι οριακό οφσάιντ, δεν ξέρουμε ακόμα οριστικά αν είναι οφσάιντ. Δεν είναι δύο μέτρα οφσάιντ όπως έλεγαν κάποιοι αρχικά. Είναι καθαρή νίκη, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί».

Μπορεί αυτή η ομάδα μετά το Κύπελλο να πάει να πάρει και το «εισιτήριο» για το Τσάμπιονς Λιγκ;

«Νομίζω αυτή η ομάδα έχει δίψα για πολλά πράγματα. Αν παραμείνει ενωμένη με κάτω το κεφάλι και με τον κόσμο κοντά της σίγουρα μπορεί να πετύχει τον στόχο της. Είναι δύσκολα όλα τα παιχνίδια. Και τα έξι. Ψυχολογικά είμαστε έτοιμοι και έχει βάθος η ομάδα. Πιστεύω ότι τα έχουμε και θα τα καταφέρουμε».

Περίμενες όταν ήρθες το καλοκαίρι του 2009 ότι θα είσαι τώρα βασικός και αναντικατάστατος στην ΑΕΚ;

«Ήρθα για να παλέψω και για να δικαιώσω αυτούς που με πίστεψαν. Για να αποδείξω τι αξίζω. Δεν έχω σταματήσει ούτε μία ημέρα να το κάνω. Όλοι γνωρίζουμε ότι με την δουλειά, μπορείς και παίζεις».

Εσύ το πρώτο διάστημα του Χιμένεθ στην ΑΕΚ έμεινες εκτός 11αδας.Tι σκέφτηκες;

«Πάντα σε όλες τις ομάδες οποιαδήποτε χρονική διάστημα μπορεί να υπάρχουν και αυτά και να μην παίζεις. Το σημαντικό είναι αυτοί που είναι δίπλα σου. Και οι συμβουλές τους. Άκουγα μόνο τις λέξεις υπομονή και δουλειά εκείνο το διάστημα. Και ήρθε η δικαίωση τελικά».

Πόσο σημαντικά είναι τα κεφάλαια Δέλλας - Λυμπερόπουλος για την ΑΕΚ;

«Είναι λίγο το να μιλήσω εγώ για τον Λύμπε και τον Τράι. Η πορεία τους τόσα χρόνια και το ότι έχουν αποδείξει τι μπορούν να κάνουν τα λέει όλα. Εκτός από την αγωνιστική εικόνα, υπάρχει και η εξωαγωνιστική. Πρότυπα ως άνδρες, πρότυπα ως παίκτες και πρότυπα ως αρχηγοί».

Αν μπορούσες να συζητήσεις μαζί τους για το αν θα μείνουν, τι θα τους έλεγες;

«Εφόσον και μπορούν να αποδίδουν και παίζουν καλά, να μείνουν στην ΑΕΚ. Μακάρι να μείνουν όσο περισσότερο μπορούν και οι δύο. Τέτοιους παίκτες χρειάζεται η ΑΕΚ. Σπουδαίοι σε όλα τους. Και γενικά οι ομάδες έχουν ανάγκη τέτοιους ποδοσφαιριστές».

Αν έπρεπε να αποφασίσεις εσύ, θα επέλεγες να μείνει ο Χιμένεθ στην ΑΕΚ;

«Είναι ένας προπονητής που ήρθε και άλλαξε την νοοτροπία της ΑΕΚ. Μας βοήθησε πολύ, μας ανέβασε ψυχολογία και γίναμε καλύτεροι. Εγώ θέλω να μείνει, να δείξει έργο. Να αλλάζει συνέχεια ο προπονητής μπορεί να βοηθά ψυχολογικά έως ένα σημείο την ομάδα, αλλά δεν είναι καλό. Πρέπει να υπάρχει μία σταθερότητα για το καλό της ομάδας. Μακάρι να έμενε ο Χιμένεθ. Άλλοι αποφασίζουν όμως και δεν είναι δική μου δουλειά αυτό».

Για να επιστρέψει η ΑΕΚ στις εποχές πρωταθλητισμού τι πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξει;

«Το νέο προπονητικό κέντρο είναι ένα βήμα. Είναι αυτό που πρέπει σε μία ομάδα σαν την ΑΕΚ. Αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά σε τόσο υψηλό επίπεδο. Οι ποιοτικές προσθήκες πάντα ανεβάζουν επίπεδο. Είναι καλοδεχούμενες. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Όπως είναι και ακόμα περισσότερο. Για να μας δώσουν δύναμη για την συνέχεια».

Ο παράγοντας «έδρα» πόσο έχει κοστίσει στην ΑΕΚ;

«Όντως το ΟΑΚΑ είναι ένα αχανές γήπεδο. Δεν είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο. Δεν είχα πάει στην Νέα Φιλαδέλφεια ποτέ μου. Δεν πρόλαβα, δυστυχώς. Αλλά έζησα ένα χιλιοστό αυτής της έδρας στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό στην Ριζούπολη. Με μία τέτοια έδρα θα ήταν ανίκητη η ΑΕΚ. Δυστυχώς όμως δεν χωρά τον κόσμο της ΑΕΚ. Αν υπήρχε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο με μεγαλύτερη χωρητικότητα, θα ήταν ότι καλύτερο».

Αν έπρεπε να διαλέξεις εσύ. ΟΑΚΑ ή Ριζούπολη;

«Ριζούπολη θα επέλεγα με κλειστά τα μάτια. Ο κόσμος το γνωρίζει αυτό, ότι μας βοηθά περισσότερο ένα τέτοιο γήπεδο. Είναι έντονα τα συναισθήματα. Είτε ως αντίπαλος, είτε παίκτης νιώθεις τον κόσμο. Είναι πραγματικά ο 12ος παίκτης, σε τέτοιο γήπεδο».

Πόσο σε επηρεάζει και πως σκέφτεσαι το μέλλον της ΑΕΚ με βάση όσα γίνονται και ακούγονται στα διοικητικά;

«Είναι σίγουρο ότι η ΑΕΚ θα βρει τον δρόμο της στα διοικητικά. Γιατί απλά είναι η ΑΕΚ. Δεν με φοβίζει και σε καμία περίπτωση δεν με αγχώνει αυτό το πράγμα. Ο πρόεδρος κάνει τα αδύνατα δυνατά για αυτήν την ομάδα κάθε μέρα. Προσπαθεί πολύ, όπως και οι υπόλοιποι της διοίκησης στην ΑΕΚ. Μία σταθερή διοίκηση βοηθά πάντα την ομάδα, οι συνεχείς αλλαγές σε αποσυντονίζουν. Η νυν διοίκηση γνωρίζει πολλά πράγματα πλέον και όσα γίνονται μέσα στην ομάδα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ένα σχόλιο για την παρουσία του κόσμου στον τελικό;

«Πρώτη φορά έπαιξα μπροστά σε τόσο κόσμο στην ΑΕΚ. Ξέρω ότι είχαμε sold out στα εισιτήρια μας από τις πρώτες ημέρες. Ο κόσμος θυμάμαι γέμισε το συγκεκριμένο γήπεδο με την Μίλαν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο κόσμος της ΑΕΚ είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ περισσότερος ακόμα και από εκείνο το παιχνίδι. Εμείς έχουμε χρέος από την πλευρά μας να τους κάνουμε να έρχονται στο γήπεδο ολοένα και περισσότεροι».

Η θέση σου για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ;

«Καταδικαστέα σε κάθε μορφή τους. Δεν γίνεται να καταστρέφουμε μία γιορτή του ποδοσφαίρου και της ΑΕΚ που επέστρεψε στους τίτλους με αυτά που έγιναν. Μακάρι να ήταν τελευταία φορά, αλλά αν μείνουμε στα λόγια δεν θα είναι... Ένας τίτλος ήταν για την ΑΕΚ και κάποιοι δεν άφησαν τον κόσμο να το χαρεί όπως ήθελε και το περίμενε. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και χαρά, ας το καταλάβουν».

Μπορεί η ΑΕΚ και χωρίς τον κόσμο της στα ντέρμπι με ΠΑΟ και ΠΑΟΚ να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ;

«Σίγουρα θα ήταν καλύτερα με κόσμο. Εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες και να κάνουμε την δουλειά μας. Δεν έχουμε τελειώσει την σεζόν. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πρόκληση».

Το συμβόλαιο σου λήγει το 2013 και είσαι στα 27. Πως σου ακούγεται μία πρόωρη ανανέωση συμβολαίου;

«Οτι καλύτερο θα ήθελα να ακούσω είναι αυτό. Θέλω να συνεχίσω σε υψηλό επίπεδο με μία μεγάλη ομάδα. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα αυτή και θέλω να μείνω εδώ όσο περισσότερο μπορώ».

Δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες αριστεροί μπακ. Η προοπτική της εθνικής ομάδας πως σου φαίνεται;

«Η εθνική είναι όνειρο για κάθε παίκτη. Έτσι και για μένα. Από την αρχή που ξεκινάς την καριέρα σου μέχρι το τέλος. Έτσι και εμένα τώρα. Το εθνόσημο είναι τιμή. Η θέση κερδίζεται γιατί πολύ απλά είναι η εθνική. Κανείς δεν σου χαρίζεται, οπότε εγώ πρέπει να την κερδίσω. Είναι ο επόμενος στόχος μου μετά την ΑΕΚ».

Μία υπόσχεση σου στον κόσμο της ΑΕΚ που πανηγυρίσατε μαζί την κούπα το Σάββατο;

«Μακάρι όσα ζήσαμε το Σάββατο όλοι μαζί στην ΑΕΚ με τα πανηγύρια και την κούπα να μας γίνει συνήθεια. Μην σταματήσουμε εδώ. Μην είναι αυτή η κούπα, απλά μία κούπα. Να είναι η αρχή για τις επόμενες που θα έρθουν και θα πανηγυρίσουμε με τον κόσμο της».



Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved