«Έχει γίνει επαφή με ΠΑΟΚ»

«Έχει γίνει επαφή με ΠΑΟΚ»

Ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι μίλησε για την πιθανότητα να αγωνίζεται από την νέα χρονιά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει για το τι πήγε στραβά τη φετινή χρονιά για την Καβάλα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην «Εξέδρα»:

Για την χρονιά που πέρασε: «Ήταν μια χρονιά στην οποία σίγουρα είχαμε περισσότερες ευθύνες και απαιτήσεις από πέρυσι. Υπήρχαν περισσότερες πιθανότητες για να πετύχουμε κάτι καλύτερο, αλλά δυστυχώς χάσαμε βαθμούς που δεν περιμέναμε. Ήταν, πάντως, μια χρονιά που διορθώσαμε πολλά και δείξαμε ότι μπορούμε να βελτιωθούμε και άλλο».

Για το γιατί χάθηκε ο στόχος της Ευρώπης: «Θεωρώ πως ήμασταν πολύ άτυχοι σε κάποια παιχνίδια, όπως με τον Πανσερραϊκό στην έδρα μας. Είχαμε και τραυματισμούς και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τους χειριστούμε σωστά. Άλλες ομάδες ίσως τα αντιμετώπιζαν, αλλά εμείς όχι. Με στενοχώρησε πολύ αυτό. Δεν είχαμε λύσεις από τον πάγκο. Ήμασταν 5-6 παίκτες αναντικατάστατοι και όταν κάποιος τραυματιζόταν ή ήταν τιμωρημένος, δεν μπορούσε άλλος να καλύψει το κενό του. Στην ομάδα υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες, που ναι μεν έχουν ταλέντο και όρεξη, ωστόσο δεν είχαν την πείρα που χρειαζόταν στην Καβάλα».

Για την απουσία του κόσμου: «Νιώθαμε κάθε Κυριακή ότι παίζαμε μόνοι μας. Στο γήπεδο υπήρχαν μόνο 200-300 άτομα. Είναι αλλιώς όταν παίζεις μπροστά σε πολύ κόσμο, γιατί έχεις ένα κίνητρο παραπάνω να αγωνιστείς καλά, θέλοντας να τους ικανοποιήσεις. Οι άδειες κερκίδες μας επηρέασαν».

Για τις άλλες ομάδες που διεκδικούσαν τον ίδιο στόχο (Ολυμπιακός Βόλου, Άρης): «Τον Άρη περίμενα να τον δω στα πλέι οφ. Η αλλαγή προπονητή λειτούργησε ευεργετικά, αλλά δυστυχώς είχε ήδη χαθεί πολύ έδαφος βαθμολογικά. Θεωρώ ότι ο Βόλος ήταν μια έξυπνη ομάδα και βρέθηκε τελικά στις θέσεις αυτές».

Για τις αλλαγές προπονητές: «Αν και επαγγελματίες, επηρεαζόμαστε. Διαφορετική προσωπικότητα ο καθένας από αυτούς και διαφορετική νοοτροπία στο παιχνίδι του. Πρέπει να ακολουθείς κάθε φορά κάτι διαφορετικό. Ωστόσο, επαναλαμβάνω πως το πρόβλημα της Καβάλας δεν ήταν οι αλλαγές προπονητών, αλλά η απουσία παικτών που θα μπορούσαν να καλύψουν τα κενά έμπειρων, όπως οι Ντιέ, Αμπντούν και Ντικρόκ».

Για το μέλλον του: «Ακούγονται πολλά, ωστόσο μέχρι να έχω επίσημη πρόταση δεν  μπορώ να ξέρω τι θα γίνει. Είμαι χαρούμενος που υπάρχουν σενάρια γύρω από μένα και αφορούν μεγαλύτερες ομάδες. Αυτό σημαίνει πως αναγνωρίζεται η δουλειά μου. Είναι μεγάλη ικανοποίηση».

Για το αν είχε δηλώσει ότι έκλεισε ο κύκλος του στην Καβάλα: «Είχα πει πως νομίζω ότι ήρθε η ώρα για κάτι καλύτερο και μεγαλύτερο ως ποδοσφαιριστής. Θέλω να παίζω για μια ομάδα που θα έχει έναν στόχο. Δεν ξέρω αν έχει κλείσει ο κύκλος μου στην Καβάλα, πάντως ήρθε η ώρα για να μάθω κάτι καινούριο και να ζήσω κάτι διαφορετικό. Να αποκτήσω μεγαλύτερους στόχους».

Για τα σενάρια περί ΠΑΟΚ: «Υπάρχει ενδιαφέρον και έχει ήδη γίνει επαφή με τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, οι υποχρεώσεις της ομάδας, δεν έχουν τελειώσει ακόμη. Όταν ολοκληρωθούν τα πλέι οφ, θα έχουμε επίσημες επαφές. Μακάρι όλα να πάνε καλά. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζω και σέβομαι απεριόριστα. Από τότε που ήταν παίκτης και παίζαμε αντίπαλοι, όταν ήμουν στον Ιωνικό».

Για τον έχει συζητήσει με τον Σταύρο Ψωμιάδη: «Μίλησα με τον Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος έχει έρθει και αυτός σε επαφή με τον ΠΑΟΚ. Τον θεωρώ σαν οικογένειά μου, οπότε ήταν λογικό να μιλήσω μαζί του. Θέλει να προχωρήσω, να κάνω κάτι παραπάνω στην καριέρα μου. Αρκεί σε όλα αυτά να έχει κέρδος και η Καβάλα».

Για την περιπέτεια της υγείας του το καλοκαίρι και αν περίμενε την επάνοδό του: «Δεν το περίμενα. Μια εβδομάδα πριν από το παιχνίδι με τον Άρη έκανα την πρώτη μου προπόνηση, είχα χάσει όλη την καλοκαιρινή προετοιμασία. Επί σχεδόν τρεις μήνες δεν έκανα προπονήσεις και οι δυνάμεις μου με είχαν εγκαταλείψει. Νιώθω σαν να ήρθα από το διάστημα, βλέποντας τι έκανα φέτος».

Για το εξωτερικό: «Αν και είμαι της άποψης «ποτέ μη λες ποτέ» δεν θα ήθελα να φύγω από την Ελλάδα. Για παράδειγμα να φύγω στη Γερμανία και να ξεκινήσω πάλι από το μηδέν; Είναι δύσκολο. Στην Ελλάδα νιώθω αυτοπεποίθηση, ο κόσμος με ξέρει και αισθάνομαι καλά».

Για την σχέση του με την διοίκηση της Καβάλας: «Τόσο με τον Μάκη, όσο και με τον Σταύρο, έχουμε εξαιρετική σχέση. Τους σέβομαι και τους εκτιμώ, γιατί με εμπιστεύτηκαν και με έφεραν στην ομάδα».

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Τα όσα έγιναν δεν θέλω να τα σχολιάσω. Απλά θα σου πω, όταν σκόραρε ο Λυμπερόπουλος, άλλαξα το κανάλι και δεν είδα τη συνέχεια. Ήξερα εκείνη τη στιγμή πως η ΑΕΚ θα πάρει το κύπελλο. Στόχευε περισσότερο στον τίτλο και τον πήρε».



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved