Βραβεία με... λάμψη!

Βραβεία με... λάμψη!

Η Super League βράβευσε τους κορυφαίους του 2011 και το Onsports βρέθηκε στην Γλυφάδα όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.

H NOVA, σε συνεργασία με την Super League, ανακοίνωσε την κορυφαία 18άδα της χρονιάς, τον πολυτιμότερο παίκτη, τον καλύτερο προπονητή, την καλύτερη ασίστ και το καλύτερο γκολ.

Την κορυφαία 18άδα αποτελούν οι: Δημήτρης Ελευθερόπουλος και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ως τερματοφύλακες. Οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Λουκάς Βύντρα, Καλιφά Σανκαρέ, Γιάννης Κοντοές, Τραϊανός Δέλλας και Πάμπλο Κοντρέρας ως αμυντικοί. Οι Αριέλ Ιμπαγάσα, Αντελίνο Βιεϊρίνια, Ντάρσι Νέτο, Νταβίδ Φουστέρ, Τζαμέλ Αμπντούν και Βιθέντε Μόνχε στους μέσους.

Ενώ οι καλύτεροι επιθετικοί που συμπληρώνουν την 18άδα είναι οι: Ραφίκ Τζεμπούρ, Τζιμπρίλ Σισέ, Ο Κέβιν Μιραλάς και ο Κώστας Μήτρογλου.

Το βραβείο του καλύτερου προπονητή το κέρδισε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ ο MVP της σεζόν αναδείχτηκε ο Αριέλ Ιμπαγάσα.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ όπως αναμενόταν πήρε το βραβείο του πρώτου σκόρερ, αλλά και της καλύτερης ασίστ.

Δείτε αναλυτικά, την εξέλιξη της βραδιάς όπως σας την μετέδωσε το Onsports.

Οι Τζαμέλ Αμπντούν και Νταβίδ Φουστέρ μίλησαν στην τηλεόραση της "Nova" κατά την είσοδό τους στην δεξίωση.

Τζαμέλ Αμπντούν: «Είναι μια ευχαρίστηση να βρισκόμαστε εδώ στα βραβεία, μιας και έχουμε συναντηθεί και μέσα στο γήπεδο. Είμαι ικανοποιημένος καθώς κατάφερα να κλείσω θετικά την σεζόν».

Νταβίδ Φουστέρ: «Ήξερα ότι έρχομαι σε ένα πρωτάθλημα πολύ διαφορετικό και είμαι χαρούμενος που κατάκτησα ένα τίτλο με τον Ολυμπιακό. Ήταν η σημαντικότερη χρονιά της καριέρας μου και ειδικά αφού είχα αρκετό χρόνο συμμετοχής».

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος κατά την είσοδό του δήλωσε:«Δεν έχω καμία επαφή. Όμως η ομάδα της καρδιάς μου είναι ο Ολυμπιακός και δεν το κρύβω. Έχω όνειρο να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό».

Νίκος Καραγεωργίου: «Έχω περάσει 6 χρόνια στην Κρήτη και ελπίζω να συνεχίσω. Είμαστε πολύ κοντά στην ανανέωση συνεργασία μας και θα χαρώ πολύ αν μείνω για πολλά ακόμη χρόνια στον πάγκο του Εργοτέλη».

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος δήλωσε: «Καμία μορφή βίας δεν πρέπει να εισέλθει στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και δεν είναι συμβατή με το αθλητικό ιδεώδες. Πρέπει να σταματήσουν τα επεισόδια στα γήπεδα και θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε».

Ο πρόεδρος της Super League Βαγγέλης Μαρινάκης στην παρουσίαση της βραδιάς έκανε τις παρακάτω δηλώσεις.«Σήμερα βραβεύουμε τους ανθρώπου που προσφέρουν θέαμα κάθε Κυριακή στα γήπεδα. Οι άνθρωποι αυτοί αξίζουν την αγάπη και την αναγνώριση όλων. Σε ότι αφορά τα τελευταία επεισόδια για τον τελικό Κυπέλλου, δεν θα ήθελα να αναφερθώ».

Ο Τζιμπρίλ Σισέ βραβεύτηκε ως πρώτος σκόρερ της σεζόν. Κατά την παραλαβή του βραβείου του έκανε τις παρακάτω δηλώσεις: «Σίγουρα ήταν πιο δύσκολη από την περσινή σεζόν, είχα και ένα γκολ λιγότερο».

Για την καλύτερη δήλωση, το βραβείο πήρε ο παίκτης του Ηρακλή Βίκτορ Γιάκομπ,ο οποίος είχε πει στο παρελθόν: "Πολλοί με λένε τρελό και αυτό δεν απέχει πολύ από την πραγρατικότητα". Στην απονομή τόνισε χαρακτηριστικά: «Για μένα στον αγωνιστικό χώρο είναι πολύ φυσιολογικό να συμπεριφέρομαι έτσι, γιατί απλά έτσι είμαι εγώ». Όσον αφορά για τις πολλές κάρτες που έχει πάρει είπε: «Αν υπήρχε βραβείο για τις κίτρινες κάρτες και αυτό θα το έπαιρνα εγώ».

Ο Τζιμπρίλ Σισέ βραβεύτηκε και για την καλύτερη ασίστ, για την πάσα που έδωσε για να σκοράρει ο Λουκάς Βύντρα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.: «Για έναν σκόρερ σίγουρα του αρέσει πάρα πολύ να σκοράρει, αλλά είναι εξίσου καλό να δίνεις και ασίστ στους συμπαίκτες σου. Για μένα αυτή η ασίστ είναι η καλύτερη».

Ο Ματίας Ντεγκρά βραβεύτηκε για την καλύτερη απόκρουση της χρονιάς στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου: Αν κρίνω από τις δικές μου αποκρούσεις, αυτή είναι η καλύτερή μου απόκρουση γιατί είδα τελευταία στιγμή την μπάλα».

Το βραβείο Fair Play της χρονιάς απονεμήθηκε στον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ για την κίνηση του να δώσει την φανέλα του σε ένα κορίτσι που καθόταν σε αναπηρικό καροτσάκι στη Νέα Σμύρνη «Εγώ έχω την αίσθηση ότι έκανα κάτι το φυσιολογικό και πήγα και έδωσα την φανέλα στην κοπέλα».

Το βραβείο προσφοράς δόθηκε στους Αντώνη Νικοπολίδη και Τάσο Κατσαμπή, για τους οποίους το 2011 ήταν η τελευταία τους ποδοσφαιρική χρονιά, συμπληρώνοντας 1116 συμμετοχές και οι δύο μαζί. Ο Αντώνης Νικοπολίδης δεν έδωσε το παρών στην εκδήλωση, ενώ ο Τάσος Κατσαμπής τόνισε: «Μπορεί να είμαι δυναμικός παίκτης, αλλά ποτέ δεν ήθελα να χτυπήσω κάποιον συμπαίκτη μου. Θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο στον Ηρακλή και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι για να σωθεί και αυτή η ομάδα, αλλά και ο Πανιώνιος που έχουν προσφέρει τόσα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο».

Με 69,9%, ο Ραφίκ Τζεμπούρ βραβεύτηκε για το γκολ της χρονιάς στο Καραϊσκάκη επί της ΑΕΚ: «Πιστεύω ότι υπήρξαν πολλά ωραία γκολ όλη την χρονιά, σίγουρα και αυτό ήταν ένα πολύ ωραίο γκολ, αλλά αφού ψήφισε ο κόσμος το δέχομαι».

Το βραβείο Καλύτερος προπονητής της χρονιάς με 74,64% πήρε ο Ερνέστο Βαλβέρδε: «Ευχαριστώ για το βραβείο, είστε πολύ γενναιόδωροι μαζί μου. Την πρώτη χρονιά είχαμε πολλούς Έλληνες παίκτες, φέτος όμως ως σύνολο ήμασταν καλύτεροι».

Οι  Καλύτεροι Τερμαφύλακες που μπαίνουν στην 18αδα της χρονιάς είναι ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος του Ηρακλή και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος της Κέρκυρας.

Οι Καλύτεροι αμυντικοί που μπαίνουν στην 18άδα της χρονιάς, είναι οι Αβραάμ Παπαδόπουλος του Ολυμπιακού, ο Λουκάς Βύντρα του Παναθηναϊκού, Καλιφά Σανκαρέ του Ολυμπιακού Βόλου, Γιάννης Κοντοές του Πανιωνίου, Τραϊανός Δέλλας της ΑΕΚ και Πάμπλο Κοντρέρας του ΠΑΟΚ

Αβραάμ Παπαδόπουλος: «Μικρός έπαιζα δεξί μπακ, αλλά στο κέντρο της άμυνας θέλει περισσότερη αυτοσυγκέντρωση».

Καλιφά Σανκαρέ: «Στην πραγματικότητα δεν ήξερα τίποτα για την Ελλάδα, ο μάνατζέρ μου, μου είπε να έρθω γιατί θα γίνω ο καλύτερος αμυντικός της χώρας. Έχω ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο και παραμένω στην ομάδα».

Γιάννης Κοντοές: « Ήταν δύσκολη χρονιά για την ομάδα, αλλά πιστεύω στον εαυτό μου. Αυτό που θέλω είναι να μείνει ο Πανιώνιος στην Σούπερ Λίγκα και να έχω υγεία».

Πάμπλο Κοντρέρας: «Καταρχάς να ευχαριστήσω για το βραβείο και θέλω να πω ότι αν δεν είχα προσαρμοστεί μετά από 3 χρόνια στον ΠΑΟΚ, πότε θα προσαρμοζόμουνα».

Οι καλύτεροι μέσοι που μπαίνουν στην 18άδα είναι οι :Αριέλ Ιμπαγάσα του Ολυμπιακού, Αντελίνο Βιεϊρίνια του ΠΑΟΚ, Ντάρσι Νέτο του Άρη, Νταβίδ Φουστέρ του Ολυμπιακού, Τζαμέλ Αμπντούν της Καβάλας και Βιθέντε Μόνχε του Ολυμπιακού Βόλου.

Τζαμέλ Αμπντούν: «Μου αρέσει να παίζω και δεξιά και αριστερά, δεν έχω πρόβλημα», ενώ σε ερώτηση που του έγινε για το μέλλον του, δεν θέλησε να απαντήσει.

Νταβίδ Φουστέρ: «Προσπαθώ πάντα να δίνω το μέγιστο και να βοηθάω την ομάδα μου και είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα».

Αντελίνο Βιεϊρίνια: «Για μένα ο Φερνάντο Σάντος είναι ένας άνθρωπος πολύ σημαντικός, μιλάμε συχνά και έχει προσφέρει πολλά στο ποδόσφαιρο. Θα μπορούσα να πω ότι νιώθω λίγο Έλληνας».

Ντάρσι Νέτο: «Με την αποχώρηση του Κόκε νιώθω ότι έχω περισσότερη ευθύνη και είναι κάτι που ειλικρινά το θέλω».

Οι καλύτεροι επιθετικοί που μπαίνουν στην 18άδα της χρονιάς είναι οι: Ραφίκ Τζεμπούρ του Ολυμπιακού, Τζιμπρίλ Σισέ του Παναθηναϊκού, Ο Κέβιν Μιραλάς του Ολυμπιακού και ο Κώστας Μήτρογλου του Πανιωνίου.

Ραφίκ Τζεμπούρ: «Θα διάλεγα και τον Ιμπαγάσα και τον Αμπντούν, είναι και οι δύο φανταστικοί παίκτες».

Κέβιν Μιραλάς: «Μου αρέσει να παίζω στην κορυφή, αλλά κάνω ότι πει ο προπονητής».

Τζιμπρίλ Σισέ: «Συνήθως πριν από τα παιχνίδια προσπαθώ να ακούω τραγούδια που να με ξυπνάνε και γενικά μου αρέσει το Χιπ Χοπ».

Με 61,97% ο Αριέλ Ιμπαγάσα πήρε το βραβείο του MVP της χρονιάς, ενώ δεύτερος της ψηφοφορίας είναι ο Τζαμέλ Αμπντούν.

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα τόνισε: «Ο Βαλβέρδε δεν έχει αλλάξει σε σχέση με την Ισπανία. Αυτό που προσπαθεί, είναι να παίρνει το μέγιστο από τον κάθε παίκτη».

 



Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved