«Αφιερωμένο στον Λύμπε»

«Αφιερωμένο στον Λύμπε»

Ο Κώστας Μανωλάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «ΈΡΑ Σπορ», αφιέρωσε την κατάκτηση του τίτλου στον Νίκο Λυμπερόπουλο.

Τεράστια ήταν η χαρά του Κώστα Μανώλα για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της καριέρας του. Αυτό γιατί ήρθε με την αγαπημένη του ομάδα, όπως τόνισε ο ίδιος μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Βέβαια, εκτός αυτού, χάρηκε πολύ και για τον Νικό Λυμπερόπουλο, καθώς όπως τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξή του στον «ΕΡΑ Σπορ», τον αφιερώνει στον συμπαίκτη του.

Είχες άγχος όταν έμαθες πως θα έπαιζες;

Είχα δουλέψει πολύ σκληρά όλη την εβδομάδα και ήθελα πολύ να παίξω σ' αυτόν τον τελικό. Πίστευα ότι η ΑΕΚ θα κατακτήσει φέτος το κύπελλο και ήθελα να παίξω στην βασική ενδεκάδα. Ήθελα να ζήσω μέσα από το γήπεδο την ατμόσφαιρα ενός τελικού παίζοντας στην βασική ενδεκάδα.

Η απαίτηση για το κύπελλο, έμοιαζε με ψύχωση;

Ψύχωση, όχι. Ομολογώ πως είχε διαμορφωθεί μία περίεργη κατάσταση επειδή θέλανε να πάρουμε το κύπελλο. Είχαμε αγχωθεί όλοι οι ποδοσφαιριστές γιατι αυτή η χρονια δεν ήταν από τις καλύτερες. Ο κόσμος πήρε χαρά από το κύπελλο αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Έχουμε έξι παιχνίδια τα οποία μπορεί να μας οδηγήσουν στην έξοδο του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που θα φέρει και έσοδα στην ομαδα που τα έχει ανάγκη.
Αν έρθει και η πρώτη θέση στα πλέι οφ θα μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη χρονιά ως επιτυχημένη. Εμείς το μόνο που σκεπτόμαστε είναι να δουλέψουμε σκληρά και πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε γιατι πηγαίνουμε στα πλέι οφ με ανεβασμένη τη διάθεση.

Το κύπελλο το χάρηκες;

Πάρα πολύ. Γιατί το σήκωσα με τη φανέλα της αγαπημένης μου ομάδας.
Σίγουρα μπορούσαμε να το χαρούμε και περισσότερο το παιχνίδι, τα γεγονότα όμως που συνέβησαν στο γήπεδο δεν ήταν και τα καλύτερα και όλος ο κόσμος τα καταδικάζει. Ευελπιστούμε κάποια στιγμή να φτιάξουν τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατι στην Ευρώπη δεν γίνονται τέτοια γεγονότα. Πρέπει να σταματήσουν εγκαίρως για να μην θρηνήσουμε και κάποιο θύμα στο γήπεδο.

Εάν αυτό το παιχνίδι ή ένα αντίστοιχο διακοπεί θα σου φανεί παράλογο;

Όχι δεν θα μου φανεί παράλογο. Εκείνη τη στιγμή θα αντιδράσω λόγω της έντασης του αγώνα αλλά άμα βλέπεις τι επικρατεί στο γήπεδο τότε η διακοπή φαντάζει λογική επιλογή.
Η πίεση των οπαδών δεν βαραίνει μόνο εμάς ψυχολογικά. Ο κόσμος της ΑΕΚ επειδή είχε να χαρεί ένα τρόπαιο εννέα χρονια, ειχε μεγάλη δίψα και θέλησε να μπει μέσα στο γήπεδο για να πανηγυρίσει μαζι μας. Δεν πρέπει όμως να συμβαίνουν αυτά μέσα στα γήπεδα. Όπως έχει πει και ο Λυμπερόπουλος, τέτοιες συμπεριφορές επηρεάζουν και εμάς τους ποδοσφαιριστές όταν φτάνουμε στο σημείο να φοβόμαστε να φέρουμε τις οικογένειές μας στο γήπεδο.
Κατά την διάρκεια της σεζόν βιώσαμε κάποια γεγονότα τα οποία δεν ήταν σωστά αλλά κι εμείς δεν είχαμε τα κατάλληλα αποτελέσματα. Ο κόσμος αντέδρασε και ήρθε σε μας να βγάλει την οργή που ένοιωθε και να μας μιλήσει. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι σωστές αλλά η ΑΕΚ είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα και δεν θέλουν να την βλέπουν σε κατάσταση να μην μπορεί να κερδίσει τις μικρότερες ομάδες. Τα αποτελέσματα τους εξόργισαν κι έβγαλαν σε εμάς τον θυμό τους.

Ήταν λύτρωση το κύπελλο;

Ήταν μια μεγάλη χαρά για όλους τους ποδοσφαιριστές αλλα αυτό το κύπελλο το χρωστούσα και το αφιερώνω στον αρχηγό μου Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος δεν είχε κερδίσει τίτλο και σε όλο τον κόσμο και θέλουμε να βιώσουμε άλλη μια χαρά με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ. Είμαστε όλοι χαρούμενοι με την επιτυχία στον τελικό.
Ειδικά ο Νίκος είχε μια ξεχωριστή στιγμή στον τελικό, είχε το παιδί του μαζί, και πιστεύω πως ήταν η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής του. Τον ευχαριστώ γιατι με συμβουλεύει, είναι πάντα κοντά μου και μου λέει τι πρέπει να κάνω για να συνεχίσω την καριέρα μου.

Σχολίασέ μας τις δηλώσεις που έγιναν μετά τον τελικό από την πλευρά των ανθρώπων του Ατρόμητου

Δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι περισσότερο σε σχέση με όσα έχουν ειπωθεί. Τις αντιδράσεις για τα γεγονότα στο γήπεδο τις θεωρώ φυσιολογικές αλλά δεν θέλω να τοποθετηθώ για τις απόψεις των διοικήσεων.

Υπήρξε επεισόδιο με σένα και τους ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου;

Επειδή είδα τι έχει αναφερθεί σε μερικά site θέλω να διευκρινίσω τι ακριβώς έγινε. Άκουσα στα αποδυτήρια πως θα συνεχιζόταν το παιχνίδι και όπως έμπαινα πέρασα από τον χώρο που ήταν συγκεντρωμένοι ο κύριος Δώνης με τους ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου. Εκείνη την στιγμή ρώτησα «θα παίξουμε κι άλλο»; Αυτό είπα. Ήταν η απορία μου και σε καμία περίπτωση δεν ήταν ειρωνικό το ερώτημα. Απ' ότι έμαθα θεώρησαν πως ειρωνεύτηκα αλλά δεν ήταν έτσι. Κάτι άλλο δεν είπα και είμαι ειλικρινής.

Το παιχνίδι τελικά τελείωσε ή διακόπηκε; Τι καταλάβατε;

Είχα την αίσθηση πως το παιχνίδι διακόπηκε. Άκουσα ένα σφύριγμα και όχι τρία. Μετά ρωτούσαμε να μάθουμε εάν θα ξαναμπούμε στο γήπεδο να συνεχίσουμε γιατί δεν είχαμε ούτε ρούχα, μας τα πήραν όλα! Μέχρι και τα παπούτσια ήθελαν να μας πάρουν.

Άλλες φορές ο κόσμος πανηγυρίζει μαζί σας και άλλες τα βάζει μαζί σας...

Έχει χαθεί η ισορροπία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πλέον όλα τα περιμένει κανείς. Εμείς θέλουμε τον κόσμο μαζι μας στο γήπεδο αλλά να κάθεται πάνω στην κερκίδα. Μπάλα χωρίς κόσμο δεν υπάρχει. Δεν είναι πρόβλημα εάν ο κόσμος μπει στο γήπεδο μετά την λήξη ενός αγώνα για να πανηγυρίσει. Αυτό το καταλαβαίνουμε. Είναι διαφορετικό όμως να μπει στο γήπεδο για να προκαλέσει καταστροφές. Από την αρχή του παιχνιδιού υπήρχε κόσμος τριγύρω και τελικά δεν το χαρήκαμε όλοι όπως θα έπρεπε.

Τι συμβουλές άκουσες από το Στέλιο Μανωλά;

Με συμβουλεύει καθημερινά, μιλάμε πολλές ώρες στο τηλέφωνο. Είναι ο άνθρωπος που λέω όλα μου τα μυστικά όπως συζητάω και με τον πατέρα μου. Πριν το παιχνίδι το μόνο που μου είπε ήταν να είμαι ήρεμος, συγκεντρωμένος και στην άμυνα, μου τόνισε «μηδέν λάθος».

Ποιος είναι το μεγαλύτερο στήριγμα στην ομάδα;

Πιο κοντά έχω έρθει με τον Νίκο Γεωργέα από την προηγούμενη χρονιά. Ο Τραινός Δελλας με βοηθά πάρα πολύ, είναι μεγάλος δάσκαλος για μένα μέσα και έξω από το γήπεδο. Ακόμη και την ώρα της προπόνησης κάθεται μαζί μου και με συμβουλεύει για να βελτιωθώ. Τόσο ο Νικος Λυμπερόπουλος όσο και ο Παντελής Καφές με στηρίζουν συνεχώς. Μακάρι να συνεχίσουν όλοι στην ΑΕΚ.

Τι ξεχωρίζεις στην διαδρομή για τον τελικό;

Το γκολ του Μίτσελ. Εκεί που όλα ήταν χαμένα ήρθε η ανάσταση με γκολ από τα σαράντα μέτρα. Κανένας δεν το περίμενε. Από εκείνη την στιγμή πίστεψα πως αυτό το κύπελλο θα γίνει δικό μας. Ήταν θέλημα Θεού.

Τα διοικητικά προβλήματα σας απασχολούν;

Δεν σκέφτομαι κανένα διοικητικό πρόβλημα. Εγώ θέλω η ΑΕΚ να είναι καλά. Αγαπάω την ΑΕΚ και θέλω να είμαι συγκεντρωμένος, να παίζω ποδόσφαιρο και να βοηθάω την ομάδα μου. Να αποδίδω και να κερδίζει η ΑΕΚ. Αυτό με ενδιαφέρει.

Για τον εαυτό σου τι περιμένεις στη συνέχεια;

Από μικρός ήθελα να είμαι νικητής, δεν σας κρύβω ότι είμαι πολύ εγωιστής και θέλω πάντα το καλύτερο. Δουλεύω σκληρά και όταν κάτι δεν βγαίνει στο γήπεδο τότε γίνομαι δυστυχισμένος.

Περί πλέι οφ...

Κατά την προσωπική μου άποψη δεν είναι και ό,τι καλύτερο το σύστημα των πλέι οφ. Δεν είναι δίκαιο για μία ομάδα που τερμάτισε δεύτερη ύστερα από τριάντα αγωνιστικές και στα πλέι οφ να χάνει το προβάδισμα για έξι παιχνίδια. Είναι ευκαιρία για κάποιους ποδοσφαιριστές να αναδειχθούν όπως έγινε με εμένα πέρσι. Το πρόγραμμα για μένα ήταν το καλύτερο. Εάν ξεκινήσουμε με νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, σε συνδυασμό με τον αγώνα στην Τούμπα, τότε από την αρχή μπορούμε να βρεθούμε μπροστά.



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved