Χιμένεθ: Όποιος παίζει να τα δίνει όλα

Χιμένεθ: Όποιος παίζει να τα δίνει όλα

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου λίγη ώρα πριν πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση με την ΑΕΚ.

Ο Ισπανός τεχνικός, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ, είπε ότι η κατάσταση φέτος είναι δύσκολη, αλλά αναστρέψιμη, ενώ έστειλε μήνυμα στους ποδοσφαιριστές του, ότι θα πρέπει να τα δίνουν όλα στο γήπεδο.

Αναλυτικά:

Για τις διαφορές στην ΑΕΚ σε σχέση με την πρώτη του θητεία:

«Προσπάθησα να βοηθήσω όσο μπορούσα. Δεν είχαμε κάποιον δυνατό ρόλο στην Ευρώπη, αλλά είχαμε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη Super League. Είχαμε βγει τρίτοι και κερδίσαμε το Κύπελλο. Στο δεύτερο χρόνο με πολλά οικονομικά προβλήματα, με τους παίκτες στα αποδυτήρια αναστατωμένους επειδή δεν πληρώνονταν κανονικά, το τελευταίο ματς ήταν στον Πανιώνιο, όπου είχαμε νικήσει με 1-0 με γκολ του Μανωλά και ήμασταν πρώτοι. Ήταν ξεκάθαρο πως δεν έφυγα για αγωνιστικούς λόγους. Οι καιροί τώρα έχουν αλλάξει, έχουμε στήριξη από τον ιδιοκτήτη και όπως πάντα καταπληκτικούς φιλάθλους. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να κατακτήσουμε τους στόχους».

Για το αν είναι αναστρέψιμη η σημερινή κατάσταση:

«Το μόνο που μας μένει είναι να δουλέψουμε σκληρά για να διορθώσουμε την κατάσταση. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά είμαστε πεπεισμένοι πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Για το αν έχει άποψη για το ρόστερ:
«Δεν είναι εύκολο μέσα σε δύο μέρες να τα γνωρίζω όλα. Ξέρω όμως τη δική μου ικανότητα και την όρεξη που έχω να δουλέψω για την ΑΕΚ. Έχω δει τα παιχνίδια της ομάδας, με απασχολεί να γνωρίσω τους αντιπάλους μας και με πολλή όρεξη πιστεύω πως θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Δεν είναι θέμα να κάνουμε δοκιμές, αλλά να βοηθήσουμε. Θα προσπαθήσω να διατηρήσω όσα θετικά έχουν κάνει οι προκάτοχοί μου και σιγά-σιγά θα βάζω τις δικές μου ιδέες, αλλά δεν θα βιαστώ. Σέβομαι τη δουλειά των προκατόχων μου, αλλά πρέπει να γνωρίσω πρώτα τους παίκτες που έχω στην ομάδα. Είναι κατανοητό πως για να έρχομαι στα μέσα της περιόδου, τότε κάτι πήγε στραβά».

Για το τι θα θεωρηθεί επιτυχία στο τέλος της σεζόν:
«Μπορούμε να κατακτήσουμε κάποιους στόχους, αλλά δεν μπορούμε να το εγγυηθούμε. Τους στόχους μπορείς να τους πετύχεις αν τους διεκδικήσεις. Αυτή τη στιγμή δεν τους διεκδικούμε. Θέλω μια ομάδα φιλόδοξη».

Για το γεγονός ότι ήταν για καιρό άνεργος:
«Για μένα η κατάσταση ήταν αρκετά άνετη μετά από δύο χρόνια στο Κατάρ, αλλά χρειαζόμουν την ένταση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η αγωνιστική κατάσταση δεν είναι δύσκολη μόνο στην Ελλάδα, αλλά ακόμη και στην Ισπανία. Προτιμώ να μη δουλέψω, αλλά να καθορίσω εγώ το δικό μου επάγγελμα. Ο λόγος που γύρισα στην Ελλάδα είναι γιατί μιλάμε για την ΑΕΚ. Είναι δύο ομάδες που δεν έχουν σχέση με το οικονομικό θέμα για μένα, η Σεβίλλη και η ΑΕΚ».

Για το τι περιμένει από τους παίκτες του:
«Οι παίκτες όποιο λάθος κι αν κάνουν θα είμαι εγώ πίσω τους για να τους στηρίξω. Όμως αυτός που θα μπει στο γήπεδο και δεν θα θέλει να τα δώσει όλα, θα με βρει απέναντί του».

Για τα μεταγραφικά:
«Θα ήθελα να ενισχυθεί η ομάδα όσο περισσότερο γίνεται για το καλό της ΑΕΚ, όμως όποιος κι αν έρθει θα πρέπει να γίνει με γνώμονα τη βελτίωση της ομάδας. Δεν θέλω να γίνουν μεταγραφές για να γίνουν, αλλά για να ενισχύσουν πραγματικά την ομάδα. Γι’ αυτό επί του παρόντος για μένα είναι οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται εδώ και όχι ποιος μπορεί να έρθει».



«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved