«Βόμβες» Κετσπάγια για Μελισσανίδη, ΑΕΚ και τα… ελληνικά σουβλάκια

«Βόμβες» Κετσπάγια για Μελισσανίδη, ΑΕΚ και τα… ελληνικά σουβλάκια

Συνεχίζει τις επιθέσεις του προς την ΑΕΚ αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Ο πρώην τεχνικός της Ένωσης τα… έχωσε για μια ακόμα φορά στον Δημήτρη Μελισσανίδη, μίλησε με διόλου κολακευτικά λόγια για το ποδόσφαιρο στη χώρα μας, ενώ αναφέρθηκε και στα ελληνικά σουβλάκια!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κετσπάγια στον Alpha Κύπρου:

«Μετά τον Ολυμπιακό είχα πολλές φορές την ευκαιρία να δουλέψω στην Ελλάδα, αλλά ήμουν αρνητικός. Η ΑΕΚ ήταν μια ομάδα που έπαιξα και σαν ποδοσφαιριστής και είχε εκεί κάποιους ανθρώπους που περίμενα ότι θα είχα καλύτερη αντιμετώπιση. Δυστυχώς δεν είχα αυτά που χρειάζεται ένας προπονητής για να πετύχει στη δουλειά του. Την υποστήριξη. Στην πράξη φάνηκε ότι δεν είχα υποστήριξη. Πέντε αγωνιστικές, κερδίσαμε τις τρεις, χάσαμε μόνο από τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» από μια ομάδα που είναι μακράν καλύτερη απ’ όλες, σε όλα τα επίπεδα. Και οικονομικά, έχει δικό της γήπεδο.

Η ΑΕΚ δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Δεν ξοδεύει λεφτά, δεν έχει δικό της γήπεδο. Πρέπει να ξοδέψεις εκατομμύρια. Όταν αυτός που διοικεί την ομάδα δεν θέλει να βάλει λεφτά, πάντα βρίσκει το λάθος στους προπονητές. Είναι εύκολο να παρουσιάζουμε κάποιους ως θύματα και γι’ αυτό είπα και για την πίτα με το σουβλάκι για τους δημοσιογράφους.

Είναι πιο δαπανηρό να φτιάξεις μια ομάδα παρά να ελέγχεις δημοσιογράφους. Στην Ελλάδα κάθε ομάδα έχει δική της εφημερίδα. Και κάθε μέρα πρέπει να γράφουν κάποια πράγματα. Για τους παράγοντες είναι πιο εύκολο να ελέγξουν τους δημοσιογράφους για να τους καλύψουν. Να μην γράφουν ότι ο παράγοντας δεν ξόδεψε λεφτά, δεν έφερε παίκτες, αλλά ότι δεν είναι ικανός ο προπονητής. Εγώ ήμουν δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό τώρα η ΑΕΚ είναι 16 βαθμούς πίσω.

Οι δημοσιογράφοι πρέπει να περιγράφουν τα γεγονότα και όχι να γράφεις ότι θέλει αυτός που διοικεί το σωματείο. Αν δούμε τι έγινε το καλοκαίρι η ΑΕΚ είναι η τελευταία ομάδα για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα γιατί ξόδεψε λιγότερα λεφτά και από Ολυμπιακό και από Παναθηναϊκό και από ΠΑΟΚ. Φέραμε κάποιους παίκτες στο τέλος, αν τους είχαμε από την αρχή ίσως ήταν διαφορετικά τα πράγματα».
Μετάνιωσες γι’ αυτό που είπες για το σουβλάκι;

«Όχι. Δεν μετανιώνω για αυτή είναι η πραγματικότητα. Είσαι δημοσιογράφος, αναρωτήσου αν αυτή η ομάδα έκανε ότι έπρεπε για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Οποιοσδήποτε προπονητής και να πάει στην ΑΕΚ δεν θα αλλάξει κάτι. Το πρόβλημα στην ΑΕΚ δεν είναι ο προπονητής. Έφυγα εγώ ήρθε ο άλλος. Έκανε καλύτερη δουλειά; Ποδοσφαιρικά πέρασα ακόμα χειρότερα στιγμές στην ΑΕΚ. Αν θα μιλούσα πρόσωπό με πρόσωπο με τον Μελισσανίδη δεν θα πήγαινα, γιατί έχω άσχημη εμπειρία και απ' όταν ήμουν ποδοσφαιριστής. Εγώ πήγα γιατί ήταν εκεί ο Μπάγεβιτς που με διαβεβαίωσε ότι σε αυτόν θα είχα να λογοδοτήσω. Δυστυχώς όλα έγιναν μόνο στα λόγια.

Δεν είχα στήριξη. Αν φέρεις κάποιον, πρέπει να τον στηρίξεις μέχρι το τέλος. Με πειράζει η ρατσιστική στάση που υπάρχει. Να έρθει τώρα ένας, Κυπραίος, Γεωργιανός – Κυπραίος προπονητής; Αυτή την ειρωνεία είχαν και για το κυπριακό ποδόσφαιρο και για τους παίκτες και για τους προπονητές και γενικός για όλα. Όσες φορές και να τους κερδίζεις πάντα έχουν μια δικαιολογία. Πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλο σου. Με πειράζει αυτό το πράγμα. Εγώ έμεινα μόνο πέντε αγωνιστικές και ήμουν μόνο δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Ο άλλος που έμεινε 16 βαθμούς γιατί είναι ακόμα εκεί».

Σας γράφουν βαριά πράγματα στην Ελλάδα για την πίτα με το σουβλάκι...

«Βαριά πράγματα άκουγα από αυτούς τους άσχετους και όταν δούλευα εκεί στην Ελλάδα. Οι αριθμοί λένε άλλα και αυτοί άλλα. Αυτό είναι το χειρότερο. Ευτυχώς για μένα δεν διάβαζα ούτε εφημερίδα, ούτε ράδιο άκουγα ούτε τίποτα. Και για την κρίση στην Ελλάδα μπορεί να πουν ότι για την κρίση εκεί φταίω εγώ. Αν θέλεις να με κρίνεις, δεν μπορείς να με κρίνεις για ένα παιχνίδι. Είχαμε φύγει και για κάθε άσχημο αποτέλεσμα μετά φταίγανε πάλι εμάς, ενώ είχαμε φύγει».

Γι' αυτό που λένε ότι είσαι έντονος στα αποδυτήρια...

«Κάποιοι πρέπει να δικαιολογούν κάποια πράγματα για τις αποφάσεις τους. Όταν φεύγεις ενώ είσαι δεύτερος, κάποιος κάτι πρέπει να πει. Χθες έβλεπα την Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ και μετά το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ. Το πρώτο ήταν κορυφή και για το δεύτερο έχασα δύο ώρες από τη ζωή μου. Δεν άλλαξαν τρεις πάσες και όλοι λένε ότι ήταν μια χαρά, όλα μέλι γάλα. Και μαζί μου πάντα υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Εγώ είχα διαφορές με τον Μελισσανίδη. Δεν τα λέω τώρα αυτά, τα έγραψα στο βιβλίο μου πριν επτά οκτώ χρόνια. Πήγα εκεί γιατί νόμισα ότι άλλαξαν κάποια πράγματα, αλλά δεν άλλαξαν μετά από 22 χρόνια. Οι Έλληνες δεν αλλάζουν, όπως φαίνεται».

Κάνοντας την αυτοκριτική σας, κάνατε λάθη στην καριέρα σας;

«Το λάθος μου είναι ότι δεν είμαι πιεστικός, ώστε να κάνει κάποιος τα αυτονόητα. Να διεκδικήσει π.χ. έναν παίκτη. Ένα παίκτη διεκδίκησα τον Λαΐφη και τον χάσαμε για 100 χιλιάδες. Προσπαθώ να βρω τα λάθη μου. Ξέρω τι είναι το σωστό, αλλά με στεναχωρεί γιατί όπου δούλεψα πέτυχα. Ότι ακουμπήσαμε, το κάναμε «χρυσό» και στο τέλος την πληρώνουμε. Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω. Ξέρεις κάποιο εσύ πρόεδρο ομάδας στην Ιταλία, στην Αγγλία, στην Ισπανία; Στην Κύπρο και την Ελλάδα τους ξέρουμε όλους».



«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved