Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0: Ας όψεται ο Μπάρκας!

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0: Ας όψεται ο Μπάρκας!

Στο 0-0 έμειναν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στο ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Μπάρκα να κάνει την απόκρουση του αγώνα στο 56’ 

Η αδυναμία της ΑΕΚ να φτιάξει και να τελειώσει τις φάσεις, αλλά και η κρίσιμη επέμβαση του Μπάρκα στο πλασέ του Βιγιαφάνες στο 56’ στην πιο μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού, υπέγραψαν τη «λευκή» ισοπαλία απόψε στο αθηναϊκό ντέρμπι.

Το τελικό 0-0 δεν βόλεψε κανέναν από τους δύο μονομάχους που δεν εκμεταλλεύτηκαν την γκέλα του Ολυμπιακού στα Χανιά με τον Πλατανιά. Ο Παναθηναϊκός βλέπει Ξάνθη και Πανιώνιο να φιγουράρουν στη δεύτερη θέση, ενώ η ΑΕΚ ισοβαθμεί στην πέμπτη θέση με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» είχαν μια ντουζίνα απουσίες και μάλιστα σε θέσεις κλειδιά, η Ένωση δεν μπόρεσε να επιβάλει το ρυθμό της και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Απείλησε κυρίως με στημένες φάσεις στις οποίες ο Βλαχοδήμος και ο Ευαγγέλου είχαν καλά αντανακλαστικά όταν και όποτε χρειάστηκε. Αν εξαιρέσουμε το πλασέ του Μάνταλου στο 3' που κατέληξε άουτ, η ΑΕΚ υστέρησε στην ανάπτυξη του αγώνα.

Όχι ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος. Έβγαλε ωστόσο την πιο καυτή φάση του πρώτου ημιχρόνου όταν στο 37' ο Λέτο βρέθηκε απέναντι από τον Μπάρκα όμως δεν μπόρεσε να τον πλασάρει με τον νεαρό τερματοφύλακα να διώχνει την μπάλα την τελευταία στιγμή. Η ΑΕΚ απάντησε με προβολή του Λαμπρόπουλου ένα λεπτό αργότερα που κατέληξε κόρνερ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το απόλυτο μηδέν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ούτε ο Παναθηναϊκός ούτε και η ΑΕΚ μπόρεσαν να δημιουργήσουν ρήγματα με αποτέλεσμα και οι δύο να αναζητούν ή να περιμένουν εκατέρωθεν λάθη για να φτιάξουν φάσεις και να απειλήσουν.

Οι γηπεδούχοι είχαν μια τέτοια τεράστια ευκαιρία όταν από γύρισμα του Βλαχοδήμου, ο Ντίντακ γλίστρησε στην περιοχή και ο Βιγιαφάνες βρέθηκε φάτσα κάρτα με τον Μπάρκα. Ο νεαρός κίπερ όμως απέκρουσε το πλασέ του Αργεντινού στο 56', όπως συνέβη το ίδιο και στο 64' όταν πρόλαβε τον Λέτο σε επικίνδυνη αντεπίθεση.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Μοράις πέρασε στον αγωνιστικό χώρους τους Αλμέιδα και Βάργκας αντί των Πέκχαρτ και Χριστοδουλόπουλου ελπίζοντας πως θα αλλάξει την επιθετική εικόνα της ΑΕΚ, όμως, ο Παναθηναϊκός έδειξε πιο κινητικός και πίεσε περισσότερο για να βρει το «χρυσό» γκολ κάτι που δεν έγινε. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Τελάντερ, Ευαγγέλου, Χουλτ, Κουρμπέλης, Λουντ, Π. Βλαχοδήμος (73΄ Μπουμάλ), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ, Λέτο.

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Αϊντάρεβιτς (75΄ Γιόχανσον), Χριστοδουλόπουλος (68΄ Βάργκας), Σιμόες, Μάνταλος, Ροντρίγκες, Πέκχαρτ (68΄ Αλμέιδα).



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved