Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-1: Του… βγήκε η ψυχή!

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-1: Του… βγήκε η ψυχή!

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν έτοιμος να προκαλέσει μεγάλο... κάζο στον Ολυμπιακό, ωστόσο, ο Μάριν στο 93' λύτρωσε τους «ερυθρόλευκους»

Ο Ολυμπιακός τα χρειάστηκε αλλά επικράτησε με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης χάρη σε γκολ του ξεχασμένου Μάριν στο 93’ που ξελάσπωσε τους «ερυθρόλευκους» και τους γλίτωσε από την γκέλα.

Οι Πειραιώτες έχασαν ένα ημίχρονο μέχρι να βάλουν την μπάλα κάτω και να στριμώξουν στα καρέ του τον Αστέρα Τρίπολης.  Η εμφάνιση του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος ήταν απογοητευτική, γεγονός που προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο πριν οι δύο ομάδες πάνε στο αποδυτήρια.

Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μάσα και είχαν εντυπωσιακή παρουσία στο πρώτο 45λεπτο μέχρι να εξαπολύσει την οβίδα του ο Φορτούνης.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, μια και οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και αναζήτησαν ένα γρήγορο τέρμα, ενώ από την άλλη, οι Πελοποννήσιοι θέλησαν να χτυπήσουν στην… κόντρα. Η πρώτη καλή στιγμή του ματς ήταν για του γηπεδούχους, όταν στο 2’ ο Φορτούνης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Ντοναρούμα με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ, ενώ κάτι ανάλογο έγινε και στο 13ο λεπτό, όταν ο Μποτία πήρε την κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Αστέρα έδιωξε σε νέο κόρνερ.

Οι «κυανοκίτρινοι» θέλησαν να ανεβάσουν… στροφές, πίεζαν ψηλά και δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού, καθώς ο Κώστας Φορτούνης ήταν εκτός… ματς και δεν μπορούσε να πάρει ενέργειες. Μάλιστα, στο 26’ οι Αρκάδες κέρδισαν πέναλτι, σε μία φάση που προκάλεσε έντονα παράπονα από τους «ερυθρόλευκους». Ο Μάσα θέλησε να περάσει την μπάλα πάνω από τον Λεάλι, στην συνέχεια έπεσε πάνω στον τερματοφύλακα των Πειραιωτών και αφού… χάθηκε η ευκαιρία στην συνέχεια, ο Βάτσιος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Μάσα ήταν αυτός που ανέλαβε να εκτελέσει την… εσχάτη των ποινών και έκανε το 1-0.

Το παιχνίδι στην συνέχεια έγινε… ροντέο με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα από τους ποδοσφαιριστές και τον Βάτσιο να προσπαθεί να… κρατήσει το ματς χωρίς κάρτες. Πάντως, στο 37’ ο Αστέρας ήταν αυτός που έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν ο Βιάνα πρόλαβε τον Μανιά, ο Λεάλι δεν κατάφερε να ελέγξει και στην συνέχεια, ο επιθετικός τω φιλοξενούμενων μπόρεσε να σκοράρει από πλάγια θέση, με τον Μποτία να διώχνει πάνω στην γραμμή.

Στο επόμενο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι… χτύπησαν πάλι, όταν ο Καλτσάς βγήκε στην… πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, έπειτα από λάθος υπολογισμό του Βιάνα, αλλά ο Ντε Λα Μπέγια τον πρόλαβε και έδιωξε. Πάντως, η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Αστέρα χάθηκε στις καθυστερήσεις, όταν Μποτία και Φιγκέιρας κουτούλησαν μέσα στην περιοχή, ο Τσιλιανίδης έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Δυναμική… εκκίνηση

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να πιέσουν την εστία του Ντοναρούμα και να φτάσουν άμεσα στην ισοφάριση προκειμένου να έχουν τον… χρόνο για την ανατροπή. Μάλιστα, στο 48’ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Καρντόσο, αλλά η κεφαλιά που έκανε πέρασε άουτ. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν και στο 50’ το φάουλ του Φορτούνη πέρασε άουτ και στο επόμενο λεπτό, ο Ντοναρούμα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Βιάνα.

Η πίεση του Ολυμπιακού έφερε… καρπούς τρία λεπτά αργότερα, μ’ έναν εξαιρετικό… κεραυνό του Φορτούνη. Ο «οργανωτής» των «ερυθρόλευκων» μπορεί να μην βρέθηκε σε καλό βράδυ, αλλά στο 54’ σημείωσε ένα υπέροχο τέρμα, με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, νικώντας τον πορτιέρο του Αστέρα για το 1-1.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν προκειμένου να καταφέρουν την ανατροπή, ωστόσο, άφησαν κενούς χώρους στην άμυνα, τους οποίους δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το «συγκρότημα» του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, μια και στο 65’ ο Τσιλιανίδης σούταρε άουτ. Κάτι ανάλογο έγινε και στ 71’ με το σουτ του Δημούτσου. Από εκείνο το σημείο και μετά, το ματς ήταν… μονόλογος για τους Πειραιώτες.

Στο 73’ απείλησαν με τον Φορτούνη, που έκανε το σουτ, έπειτα από… στρώσιμο του Ιντέγε, αλλά ο Ντοναρούμα ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε, ενώ στο 76’ το φάουλ του Φορτούνη πέρασε άουτ, δίπλα από το δοκάρι του πορτιέρο του Αστέρα. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ντοναρούμα αντέδρασε σωστά σε μία ακόμα… απειλή, αυτή την φορά από τον Μάριν. Η πίεση του Ολυμπιακού εντάθηκε στα τελευταία λεπτά, στο 87’ ο Ιντέγε δεν έπιασε σωστά την κεφαλιά και όλα έδειχναν πως οι Αρκάδες θα έφευγαν από το «Γ. Καραϊσκάκης» με την ισοπαλία.

Ωστόσο, στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μάριν λύτρωσε τους γηπεδούχους, κάνοντας το 2-1. Η φάση είχε ξεκινήσει από την μπαλιά του Γερμανού στον Ντε Λα Μπέγια, στο δεύτερο δοκάρι, αυτός έκανε το σουτ, ο Ντοναρούμα απέκρουσε, αλλά ο Μάριν βρέθηκε στην περιοχή, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Αστέρα και έδωσε το «τρίποντο» στον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Καμπιάσο (64' Ανδρούτσος), Μαρτίνς, Μανθάτης (79' Μαρίν), Φορτούνης, Σεμπά, Καρντόσο (71' Καρντόσο).

Αστέρας Τρίπολης (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Μπέρτος, Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκόρ, Δημούτσος (79' Ιωαννίδης), Τσουκαλάς, Μάσα, Τσιλιανίδης, Καλτσάς, Μανιάς (67' Χαμντανί).



Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved