Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 0-1: Γλίτωσε το… κάζο στην Λιβαδειά

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 0-1: Γλίτωσε το… κάζο στην Λιβαδειά

Η κεφαλιά του Πέλκα στο 84ο λεπτό, έδωσε στον «Δικέφαλο» το τρίτο συνεχόμενο «τρίποντο» στην Super League και πλέον βρίσκεται σε τροχιά play offs.

Ο ΠΑΟΚ έκανε… τελικά ποδαρικό με το… δεξί στο 2017, καθώς πήρε τη νίκη 1-0 κόντρα στον Λεβαδειακό στην Βοιωτία και απέφυγε το… κάζο, αφού πρώτα είχε χάσει σωρεία ευκαιριών απέναντι στον Ναμάσκο που… κρατούσε τους «πράσινους» στο παιχνίδι. Με το «τρίποντο», οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται στην 5η θέση του πίνακα με 20 βαθμούς, όσους και η ΑΕΚ που αγωνίζεται την Τετάρτη (4/1) με τον Παναιτωλικό, ενώ ο Λεβαδειακός έμεινε στην 12η θέση με ισάριθμούς πόντους.

Η εξέλιξη του ματς

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να πιέσουν την εστία του Ναμάσκο για να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα. Από την πλευρά τους, οι Βοιωτοί έδωσαν… χώρο και στην συνέχεια θέλησαν να… χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.

Η πρώτη… απειλή ήρθε από τον «Δικέφαλο», μόλις στο 9’ όταν ο Μπίσεσβαρ που θέλησε να βρει τον Αθανασιάδη, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, ελέω της κόντρας που του έβαλε ο Τριποτσέρης. Η… απάντηση από τον Λεβαδειακό ήρθε στο 12’ με τον Γιακουμάκη, αλλά ο Γλύκος μπλόκαρε, ενώ στο 15’ το πλασέ του Μπίσεσβαρ έφυγε άουτ, πάνω από το δοκάρι.

Στο 33’ ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Μυστακίδης πήρε την κεφαλιά, όμως, ο Ναμάσκο ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μυστακίδης έδειξε πως εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μουλόπουλου, ωστόσο ο διαιτητής καταλόγισε λανθασμένα φάουλ και σταμάτησε την φάση. Πάντως, η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν για τον Λεβαδειακό, όταν στο 45’ ο Μάντζιος έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Γλύκος εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ.

Ευκαιρία Λεβαδειακού και πρέσινγκ από ΠΑΟΚ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με καλή στιγμή για τους γηπεδούχους. Στο 52’ ο Μάντζιος κινήθηκε από οριακήθέση, έκανε το σουτ, μέσα από την περιοχή, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ΠΑΟΚ ανέλαβε ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε για το γκολ.

Στο 63’ ο Κουλούρης δεν κατάφερε να σκοράρει, έπειτα από την πάσα του Μπίσεσβαρ, ενώ στο 69’ ο Κουλούρης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Ναμάσκο δεν κατάφερε να μπλοκάρει, ο Κάμπος σούταρε, ο πορτιέρο των «πράσινων» απέκρουσε και στην συνέχεια ο Τριποτσέρης έδιωξε σε κόρνερ. Η πίεση του ΠΑΟΚ… δυνάμωνε όσο περνούσαν τα λεπτά, αλλά δεν μπορούσε να μετουσιωθεί σε γκολ.

Μάλιστα, στο 81’ ο «Δικέφαλος» έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Κρέσπο έκανε το γύρισμα, έπειτα από κόρνερ του Κάμπος, ο Μάτος πήρε πρώτος στην μπάλα, έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Ναμάσκο. Η… λύτρωση για τους Θεσσαλονικείς ήρθε τρία λεπτά αργότερα με τον Πέλκα, που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή.

Ήταν η σέντρα του Κάμπος από τα δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι, ο νεαρός μεσοεπιθετικός, με καρφωτή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ναμάσκο, παρά την προσπάθεια του τελευταίου να διώξει. Ο «Δικέφαλος» είχε ακόμα μια καλή στιγμή στο 87’ να «κλειδώσει» το τρίποντο, αλλά το δυνατό σουτ του Μπίσεσβαρ πέρασε άουτ, εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λεβαδειακού.

Λεβαδειακός (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί, Μεντί, Καραμπουέ (78΄ Βασιλείου), Καραχάλιος (70΄ Μάγκας), Γιακουμάκης (90΄ Καψάσκης), Μάντζιος.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Λέοβατς, Τσίμιροτ (91΄ Μαλεζάς), Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Μυστακίδης (71΄ Πέλκας), Αθανασιάδης (61΄ Κουλούρης).



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved