Ηρακλής - Ξάνθη 0-1: Ποδαρικό… με διπλό!

Ηρακλής - Ξάνθη 0-1: Ποδαρικό… με διπλό!

Νέα… πτήση για τους Ακρίτες, οι οποίοι ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο το 2017 επικρατώντας 1-0 του «Γηραιού» στην Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα της Θράκης συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία στην φετινή Super League, καθώς πανηγύρισε ένα ακόμα «τρίποντο» με το γκολ του Γιουνές και πλέον βρίσκεται σε απόσταση έξι βαθμών από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, έχοντας ένα ματς περισσότερο και τον… περιμένει στα Πηγάδια για την εξ αναβολής 2η αγωνιστική. Αντίθετα, ο Ηρακλής παρέμεινε στην τελευταία θέση με μόλις 7 βαθμούς συγκομιδή.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε… νευρικά από τις δύο ομάδες, καθώς τα σκληρά μαρκαρίσματα στον χώρο του κέντρου δεν επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές να δείξουν καλό «πρόσωπο» στον αγωνιστικό χώρο, μετά την διακοπή των Χριστουγέννων. Πάντως, στο 20ο λεπτό, η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Χουάντερσον στον Βασιλακάκη. Την… εσχάτη των ανέλαβε να εκτελέσει ο Γιουνές, αλλά ήταν κακό το χτύπημα και ο πορτιέρο του «Γηραιού» απέκρουσε.

Το ματς πήρε… φωτιά από εκείνο το σημείο, καθώς οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση και απείλησαν στο 23’ με τον Λεοζίνιο, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Ζίβκοβιτς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Μάλιστα έξι λεπτά αργότερα, ο Βραζιλιάνος του Ηρακλή απείλησε και πάλι με φαλτσαριστό σουτ, μέσα από την περιοχή, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ, εκατοστά πάνω από το δοκάρι της Ξάνθης.

Οι «κυανόλευκοι» έδειξαν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και θέλησαν να φτάσουν στο γκολ πριν το ημίχρονο, αλλά στο 43’ ο Ζίβκοβιτς και πάλι αντέδρασε σωστά στην σέντρα του Ιντζόγλου από τα δεξιά και έδιωξε σε υπερένταση σε κόρνερ.

Δυναμική… εκκίνηση

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, ο Ηρακλής ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως, στο 47’ η κεφαλιά του Περόνε πέρασε άουτ, ενώ στο 54’ ο Μπαρτολίνι «έπιασε» την κεφαλιά, αλλά και πάλι η κατάληξη της μπάλας δεν ανησύχησε τον Ζίβκοβιτς. Και εκεί που οι Θεσσαλονικείς είχαν πάρει… μέτρα στο χορτάρι, ο Γιουνές χτύπησε και άνοιξε το σκορ για την Ξάνθη.

Ήταν το 58ο λεπτό, όταν ο Τριάδης θέλησε να «κατεβάσει» μέσα στην περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στο Γουνιές και αυτός με σουτ στην κίνηση, νίκησε τον Χουάντερσον για το 1-0 των φιλοξενούμενων. Το τέρμα των Ακριτών προκάλεσε την… αντίδραση των παικτών του «Γηραιού», οι οποίοι θέλησαν να φτάσουν άμεσα στην ισοφάριση.

Όμως, στο 61’ το σουτ του Περόνε βρήκε σε ετοιμότητα τον Ζίβκοβιτς που μπλόκαρε με διπλή ενέργεια, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο πορτιέρο της Ξάνθης έδιωξε σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ του Λεοζίνιο. Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι θέλησαν να πιέσουν περισσότερο, αλλά στο 85ο λεπτό, ο Περόνε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο και κάπου εκεί σταμάτησαν τα όνειρα των γηπεδούχων.

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Ρούσσος, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Κούρος, Στάμου, Ιντζόγλου (88' Κυνηγόπουλος), Μοντέιρο, Λεοζίνιο, Πασάς (70' Λουκίνας), Περόνε.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Φλίσκας, Γουάλας, Καμαρά (84' Χατζητερζόγλου), Ντε Λούκας (73' λ. τρ. Σολτάνι), Τριάδης, Βασιλακάκης, Λουσέρο, Γιουνές (88' Ράνος).



Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved