Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 3-1: Του βγήκε η ψυχή μέχρι την ανατροπή!

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 3-1: Του βγήκε η ψυχή μέχρι την ανατροπή!

Ο Παναιτωλικός «πάγωσε» το Καραϊσκάκη με τον Κούσα, έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δείχνοντας... χαρακτήρα έκαναν την ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ανατροπή με... χαρακτήρα έκανε ο Ολυμπιακός στο τελευταίο δεκάλεπτο και γλίτωσε την γκέλα. Ο Παναιτωλικός όχι μόνο του έβαλε δύσκολα αλλά τον έφτασε στα... όρια για μια νέα εντός έδρας γκέλα. Το γκολ του Κούσα στο 52' δεν ήταν αρκετό για τους Αγρινιώτες που είδαν τον Σεμπά να ισοφαρίζει στο 61' και τον Ολυμπιακό στο τελευταίο δεκάλεπτο να «κλειδώνει» ένα αγχωτικό τρίποντο με το χορταστικό 3-1.

Μεγάλες ευκαιρίες…

Ανοικτό ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, καθώς οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν επιθετικά και να βρουν ένα γρήγορο τέρμα, προκειμένου να βάλουν… δύσκολα στον αντίπαλο. Οι Πειραιώτες πίεσαν και κέρδισαν συνεχόμενα κόρνερ, όμως, στην καλύτερη στιγμή τους, στο 5ο λεπτό, ο Μιλιβόγεβιτς πήρε την κεφαλιά, ο Κυριακίδης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ντε Λα Μπέγια έστειλε την μπάλα άουτ, πάνω από το δοκάρι του Παναιτωλικού.

Η… απάντηση των «καναρινιών» ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, με μία απίστευτη ευκαιρία από τον Βιέιρα. Ο άσος των φιλοξενούμενων έκανε τρομερή ντρίπλα στον Ντα Κοστά, βρέθηκε απέναντι στον Λεάλι, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ολυμπιακού. Οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη φάνηκε πως πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όσο περνούσαν τα λεπτά και έμοιαζαν περισσότερο απειλητικοί, σε σχέση με τους γηπεδούχους, παρά το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Μάλιστα, δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, τα «καναρίνια» έχασαν μία ακόμα σημαντική ευκαιρία να σκοράρουν, όταν ο Φορτούνης έκανε τραγικό γύρισμα, ο Μάρκος Πάουλο πήρε την μπάλα από τον Ντα Κόστα, βρέθηκε τετ α τετ με τον Λεάλι, αλλά και πάλι η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ιταλού πορτιέρο. Πάντως, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πάρει το προβάδισμα, πριν το τέλος του ημιχρόνου με τον Καρντόσο στις καθυστερήσεις, όταν ο Παραγουανός έκανε το σουτ, έπειτα από κεφαλιά πάσα του Σεμπά, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

Τα «καναρίνια» πάγωσαν το «Γ. Καραϊσκάκης»

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Πάουλο Μπέντο θέλησε να αλλάξει την «εικόνα» της ομάδας του, βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ανδρούτσο αντί του αρνητικού Φορτούνη, ωστόσο, η αλλαγή χάλασε την… ισορροπία της ομάδας του ή θα θέλετε, ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά και πίεσε τους «ερυθρόλευκους» σε μία… συνέχεια από το πρώτο μέρος. Μάλιστα, στην πρώτη… επίσκεψη των Αγρινιωτών στην εστία του Λεάλι, στο 52’ ο Κούσας άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έβαλε… δύσκολα στους Πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Μπέντο προχώρησε και στην δεύτερη κίνηση από τον πάγκο, με τον Μανθάτη να παίρνει την θέση του Πάρντο και οι Πειραιώτες άσκησαν μεγάλη πίεση στην περιοχή του Κυριακίδη. Η υπεροχή των γηπεδούχων απέδωσε… καρπούς σχετικά άμεσα, καθώς εννέα λεπτά μετά το προβάδισμα των φιλοξενούμενων, ο Σεμπά, που αναδείχθηκε πολυτιμότερος της αναμέτρησης έφερε το ματς στα ίσια (1-1). Πάντως, το γκολ ξεκίνησε από την ωραία κίνηση του Ανδρούτσου στον άξονα, που έδωσε στα αριστερά στον Καρντόσο και αυτός με την παράλληλη μπαλιά, βρήκε τον επερχόμενο Σεμπά που δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν να πιέζουν για την ανατροπή, ωστόσο, η άμυνά τους είχε ανέβει ψηλά και δημιουργήθηκαν πολλά κενά, τα οποία προσπάθησε να τα εκμεταλλευτεί ο Παναιτωλικός. Μάλιστα, στο 71’ ο Ρόσα μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Βιάνα έβαλε την κόντρα και έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ρόσα απείλησε από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Άλλη… πνοή με Τσόρι

Στο επόμενο λεπτό ο Μπέντο ολοκλήρωσε τις κινήσεις του, βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ντομίνγκεζ, έπειτα και από τα… συνθήματα του κόσμου και ο Αργεντινός βοήθησε στην ολική ανατροπή. Παρά τις αρχικές του λάθος επιλογές, στην συνέχεια ανέλαβε την οργάνωση του παιχνιδιού και με σημαντικές βοήθειες από τους Ανδρούτσο, Μανθάτη, Σεμπά και Καρντόσο, οδήγησαν τον Ολυμπιακό μακριά από την… γκέλα. Η πρώτη… απειλή από τον «Τσόρι» ήρθε στο 77’ αλλά το σουτ του σταμάτησε στον Κούσα και στο επόμενο λεπτό, ο Ρόσα έχασε μία ακόμα ευκαιρία για το δεύτερο τέρμα, όταν το σουτ που έκανε βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Το ματς είχε πάρει μία… άγρια ομορφιά στα τελευταία λεπτά με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση να φτάσουν στο δεύτερο τέρμα, αλλά αυτός που τα κατάφερε ήταν ο Καρντόσο. Ο Παραγουανός φορ, αφού πρώτα έχασε σημαντική ευκαιρία στο 78’ τελικά σημείωσε το δεύτερο τέρμα του με την φανέλα του Ολυμπιακού, δεύτερο συνεχόμενο, στο 83ο λεπτό, παίρνοντας την ασίστ από τον Φιγκέιρας, γράφοντας το 2-1, σε μία φάση που ξεκίνησε από μπαλιά του Μιλιβόγεβιτς στον Πορτογάλο. Νωρίτερα, ο Ανδρούτσος είχε απειλήσει με δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη.

Πριν… κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Φιγκέιρας έδωσε έναν ακόμα… λόγο στους οπαδούς των «ερυθρόλευκων» να σηκωθούν από τις θέσεις τους, μια και έκανε το 3-1. Ο Ίβηρας έκανε εξαιρετική κίνηση από τα δεξιά, πήρε την μπαλιά από τον Ντομίνγκεζ και με δυνατό σουτ, έστειλε τη μπάλα στην εστία του Κυριακίδη, με την… βοήθεια του Τσοκάνη, που προσπάθησε να βάλει την κόντρα.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς (72' Ντομίνγκες), Φορτούνης (46' Ανδρούτσος), Πάρντο (57' Μανθάτης), Σεμπά, Καρντόσο.

Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο (89' Μουνιός), Βιέιρα (82' Κουτρομάνος), Ουάρντα (73' Ντα Ρότσα), Μαρκόβσκι.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved