Πωλήσεις και αποδεσμεύσεις

Πωλήσεις και αποδεσμεύσεις

Στο τελευταίο Δ.Σ. εκτός των αντιπαραθέσεων μεταξύ των μελών του, έγιναν και προτάσεις κυρίως από τον Δημήτρη Γόντικα. Κάποιες είχαν δει το φως της δημοσιότητας, όπως αναφέρει το Theplayer.gr.

Σήμερα το «ThePlayer.gr» αποκαλύπτει ένα μεγάλο μέρος από τα πρακτικά της συνεδρίασης και μεταξύ άλλων την πρόταση (πιθανής) σωτηρίας του Γόντικα για την ΠΑΕ.

Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος κατέθεσε γραπτώς και ανέλυσε προφορικώς πως αν οι μέτοχοι βάλουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ένα ποσό περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ, τότε για να βγει οικονομικά η χρονιά πρέπει να πουληθούν τρεις παίκτες πρώτης γραμμής και να γίνουν πέντε αποδεσμεύσεις. Δεν αναφέρονται πουθενά τα ονόματα. Πάντως ίσως με αυτή την πρόταση να μην χρειάζεται να παραχωρηθεί ο Σισέ, αλλά κάποιοι άλλοι παίκτες.

Ιδού ένα μέρος από τα πρακτικά του τελευταίου Δ.Σ. Να σημειώσουμε πως κάποια πράγματα έχουν ήδη δημοσιευθεί από το ρεπορτάζ που είχαμε κάνει την ημέρα του Δ.Σ. Απλώς έχει μεγαλύτερη αξία να τα δείτε και ως κείμενο των πρακτικών.
«Πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης: Οικονομικός σχεδιασμός περιόδου 2011-12
Τον λόγο έλαβε ο προεδρεύων Δημήτρης Γόντικας ο οποίος παρουσίασε στο Δ.Σ. τον οικονομικό σχεδιασμό για την περίοδο 2011-12 με βάση τα δύο σενάρια (που αποφασίσθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 29/03/2011), ήτοι αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκατ. ευρώ και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατ. ευρώ. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το πρώτο σενάριο των 10 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει πώληση 3 παικτών και την αποδέσμευση 5 παικτών. Στην περίπτωση αυτή, το έλλειμμα χρήσης θα είναι γύρω στα 2.9 εκατ. ευρώ. Επί του πρώτου σεναρίου ο Δημήτρης Γόντικας παρείχε σχετικές διευκρινήσεις σε ερωτήματα μελών του Δ.Σ. Ο Κος Αδαμάντιος Πολέμης έθεσε το ερώτημα γιατί το έλλειμμα των 26 εκατ. ευρώ από την προηγούμενη ενημέρωση του Δ.Σ. έγινε 29 εκατ. ευρώ. 
Επί του ερωτήματος αυτού, ο Δημήτρης Γόντικας τοποθετήθηκε ως εξής: «Έχει συνυπολογισθεί το κόστος του συμβολαίου του Βύντρα και το κόστος μισθώσεων των εγκαταστάσεων της Παιανίας. Επιλέξαμε αυτό το σενάριο. Θα κάνουμε από μεριάς μας πολλές θυσίες». Στη συνέχεια ο Δημήτρης Γόντικας παρουσίασε το δεύτερο σενάριο των 15 εκατ. ευρώ Στο σενάριο αυτό, ανέφερε ότι ο Παναθηναϊκός θα κρατήσει έναν βασικό παίκτη που στο 1o σενάριο ήταν προς πώληση. Στην περίπτωση αυτή, το έλλειμμα χρήσης θα είναι περίπου στο 1,2 εκατ. ευρώ. Κατόπιν ο Δημήτρης Γόντικας έθεσε στα μέλη του Δ.Σ. τις δεσμεύσεις που έχει η ομάδα σε σχέση με το ρόστερ της και τα κριτήρια της UEFA.   
Αδαμάντιος Πολέμης: Και 15 εκατ. ευρώ να βάλουμε και να πουλήσουμε 3 παίκτες, ίσα ίσα γίνεται θετικό το ταμείο μας.
Αντώνης Αντωνιάδης: Είναι πρωτοκλασάτοι; Έχει σημασία, έχουμε και το Τσάμπιονς Λιγκ.
Δημήτρης Γόντικας: Δεν μπορούμε να πούμε ονόματα. Οι υπολογισμοί δεν μπορούν να γίνουν με άλλο τρόπο. Θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να «πιάνουν» στην παγκόσμια αγορά. Εξετάζουμε στη διοικούσα επιτροπή πολλά σενάρια. Η κατάσταση είναι περίπου αυτή.

Δημήτρης Δομάζος: Ποιος θα πουλήσει τους παίκτες; Δημήτρης Γόντικας: Δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω σε αυτό.

Αδαμάντιος Πολέμης: Με λιγότερο από 15 εκατ. αύξηση, δεν γίνεται. Γι' αυτό και είχα αυτή την γνώμη για τον Βύντρα. Εγώ προτείνω να ψηφίσουμε για το ποσό και μετά το πώς θα μπουν τα χρήματα, αν θα είναι ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής του κάθε μετόχου κτλ. Θα ανοίξουμε λογαριασμό, θα βάλουμε μια προθεσμία, μετά θα δούμε πόσα μαζέψαμε και ποιος έβαλε τι.

Αντώνης Αντωνιάδης: Ακούγοντας τον Δημήτρη Γόντικα, βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο Παναθηναϊκός θα αδυνατίσει από άποψη ισχύος. Εάν πωληθούν 3 παίκτες θα αδυνατίσει η ομάδα. Θα έχουμε πρόβλημα και με τον κόσμο. Ο προπονητής θα αποφασίσει ποιοι θέλει να μείνουν και ποιοι να φύγουν. Η λειτουργία της ομάδας είναι το βασικότερο. Έχουμε ήδη καθυστερήσει. Βεβαίως συμφωνώ ότι τα χρήματα πρέπει να μπουν».

Στο σημείο αυτό, κατόπιν ψηφοφορίας, το διοικητικό συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα να εισηγηθεί στη γενική συνέλευση την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στο ποσό των 15 εκατ. ευρώ με την σύντομη διαδικασία (χωρίς να προηγηθεί έκδοση ενημερωτικού δελτίου), με αποτίμηση αυτή που είχε γίνει από την Deloitte κατά την προηγούμενη αύξηση και το άνοιγμα του λογαριασμού για την κατάθεση χρημάτων έναντι της αύξησης ορίζοντας προθεσμία προς τούτο την 6η Μαΐου 2011. Επίσης, το Δ.Σ. αποφάσισε όπως ο προεδρεύων επικοινωνήσει προς τον κόσμο την κατάσταση ως έχει σήμερα, ήτοι ότι η κάλυψη μπορεί να μην είναι πλήρης και ότι θα χρειαστούν περικοπές.

Διαβάστε περισσότερα στο Theplayer.gr



Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved