Πανιώνιος – Κέρκυρα 1-0: Ο Τασουλής το... ζωγράφισε!

Πανιώνιος – Κέρκυρα 1-0: Ο Τασουλής το... ζωγράφισε!

Σημαντική νίκη πέτυχε ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη απέναντι στην Κέρκυρα (1-0) με γκολ – ποίημα του Τασουλή.

Οι «κυανέρυθροι» ήταν καλύτεροι στον αγώνα και κατέκτησαν δίκαια τους τρεις βαθμούς, απέναντι σε μια Κέρκυρα που πάλαψε, όμως έχασε στις λεπτομέρειες.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκαπεντάλεπτο, ο Πανιώνιος έδειχνε ότι είχε αρχίσει να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα. Στο 13ο λεπτό μάλιστα απείλησε σοβαρά την άμυνα της Κέρκυρας, πρώτα με τον Βλάχο και έπειτα με τον Ανσαροφάρντ, όμως ο Κουτζαβασίλης βρέθηκε ετοιμοπόλεμος και στέρησε τον γκολ στους «κυανέρυθρους».

Η Κέρκυρα όμως αντέδρασε και απάντησε με δύο σημαντικές ευκαιρίες, αρχικά με τον Τουράμ ο οποίος «χόρεψε» την άμυνα των γηπεδούχων όμως το σουτ του πέρασε λίγο άουτ και λίγο αργότερα όταν σε μια... αναμπουμπούλα της άμυνας, ο Ρισβάνης δεν έδιωξε σωστό και χρειάστηκε επέμβαση των Γιαννιώτη και Οικονόμου για να απομακρυνθεί η μπάλα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν την πίεση, κέρδιζαν τις μπάλες και διατηρούσαν τον έλεγχο του αγώνα, όμως η Κέρκυρα φαινόταν συνεχώς απειλητική στις αντεπιθέσεις, δείχνοντας ότι δεν θα είναι εύκολο το απόγευμα για την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Τελικά οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0, σε ένα πρώτο ημίχρονο με καλό ρυθμό και πολλές έντονες φάσεις.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι κέρδιζαν συνεχώς μέτρα στο γήπεδο και κυριαρχούσαν επί της Κέρκυρας, η οποία έδειχνε να βολεύεται και με δύο αποτελέσματα.

Στο 64ο λεπτό όμως ο Τασουλής έκανε το 1-0 και άλλαξε τη ροή του αγώνα. Ο παίκτης των «κυανέρυθρων» εκμεταλλεύτηκε το λάθος κοντρόλ του Νίκιτς και με πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0, δίνοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην ομάδα του, που πλέον είχε πετύχει τον πρώτο της στόχο, δηλαδή να προηγηθεί.

Ο δεύτερος λοιπόν θα ήταν να διατηρήσει το προβάδισμά της μέχρι το τέλος, πράγμα που τελικά έγινε, αφού η Κέρκυρα αν και ήθελε να αντιδράσει, δεν μπορούσε αφού οι Νεοσμυρνιώτες είχαν πλέον καθολική υπεροχή και δεν κινδύνεψαν μέχρι το πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν η Κέρκυρα έκανε δύο μεγάλες ευκαιρίες, μια με τον Γεωργακόπουλο που το σουτ του βρήκε σε κόντρες και κατέληξε κόρνερ και μια με κεφαλιά του Τουράμ στην εκτέλεσή του, η οποία ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Κίτρινες: Ανσφαριφάρντ / Φούντας, Μασούντ

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης (79΄ Γκιοατά), Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Φούντας (72΄ Μασούρας), Μασούντ, Μπεν, Ανσφαριφάρντ (90΄ Ενγκόγκ).

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Γεωργίου (83΄ Γεωργακόπουλος), Σπίνουλας, Ντουαλά, Κόντος (77΄ Γκόμες), Σιόντης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Τουράμ, Νίκιτς (69΄ Ζορμπάς).



Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
Βροχερός ο καιρός την Παρασκευή
Βροχερός ο καιρός την Παρασκευή
Πόλο ανδρών: Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος στην τετράδα
Πόλο ανδρών: Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος στην τετράδα
Συγχαρητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ολυμπιακό
Συγχαρητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved