Μετά τον Μπέντο, ποιος;

Μετά τον Μπέντο, ποιος;

Τα δημοσιεύματα για την απομάκρυνση του Πάολο Μπέντο ολοένα και πληθαίνουν, πιστοποιώντας ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση.

Και πως να μην συμβεί αυτό, όταν μια ομάδα που πέρυσι μάζεψε 9 πόντους στον όμιλο του Champions League, κερδίζοντας εκτός έδρας την Άρσεναλ και πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις για μια ακόμα χρονιά στην Ευρώπη, φέτος βλέπει ανίσχυρους αντιπάλους να μην ζορίζονται ούτε καν στην έδρα του.

Η φετινή εικόνα του Ολυμπιακού είναι αποκαρδιωτική. Οι πρωταθλητές Ελλάδας με τον Πάολο Μπέντο στον πάγκο τους έχουν καταφέρει να χάσουν δύο φορές από τον ΑΠΟΕΛ, να φέρουν ισοπαλία με την Γιουνγκ Μπόις, ενώ ο Μπέντο θα πρέπει να ανάψει μια λαμπάδα ίσα με το μπόι του παροπλισμένου Τσόρι Ντομίνκες, αφού ο Αργεντίνος έσωσε την παρτίδα στον αγώνα με την Αρούκα και έστειλε στους ομίλους του Europa League την ομάδα του. Τη συνέχεια, την είδαμε όλοι. Ο προπονητής του δεν τον έχει όχι απλά στις βασικές του επιλογές, αλλά βρίσκεται συνεχώς μεταξύ πάγκου και εξέδρας...

Ο τρίτος φετινός τεχνικός του Ολυμπιακού, δείχνει να είναι σε άλλο κόσμο. Ανέλαβε μια ομάδα που το καλοκαίρι είχε έναν από τους πλέον κακούς μεταγραφικούς σχεδιασμούς, είδε τον προπονητή της να την παρατάει στη διάρκεια της προετοιμασίας στο εξωτερικό και κλήθηκε να μαζέψει τα.. ασυμμάζευτα έπειτα από τον αποκλεισμό στα προκριματικά του Champions League από την Χάποελ Μπερ Σεβά.

Ο βαθμός δυσκολίας για τον Μπέντο, δεδομένα ήταν μεγάλος. Όμως και ο ίδιος ο Πορτογάλος τον έκανε ακόμα μεγαλύτερο με τις επιλογές του.

Η άμυνα του Ολυμπιακού δέχεται γκολ σχεδόν σε κάθε αγώνα που δίνει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το αμυντικό της δίδυμο, μέχρι τα τέλη Αυγούστου ήταν στο transfer list, όμως τελικά τόσο ο Ντα Κόστα, όσο και ο Μποτία παρέμειναν στο λιμάνι και αγωνίζονται στην πλειοψηφία των αγώνων.

Οι δυό τους δεν μπορούν να βρουν την ισορροπία που χρειάζεται η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού και σε συνδυασμό με το σύστημα του Μπέντο, ο οποίος γουστάρει να ανεβάζει τα μπακ του σε ρόλο εξτρέμ, έχουν καταφέρει να χαρίζουν αφορμή για πανηγυρισμούς σε όποια ομάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τους ερυθρόλευκους. Αργοί και οι δύο, με κάκιστες επιστροφές, δίνουν την ευκαιρία σε όποιον αμυντικό βγαίνει στην πλάτη τους να κάνει πάρτι. 

Ο Πάολο Μπέντο μπορεί να πει ότι «αυτούς έχω, με αυτούς αγωνίζομαι», ωστόσο η επιλογή του Βιάνα, ήταν δική του. Ο Βραζιλιάνος όμως δεν δείχνει να έχει την στόφα του ηγέτη που χρειάζεται ο Ολυμπιακός προκειμένου να δώσει σιγουριά στην «ερυθρόλευκη» άμυνα, οπότε η απόκτησή του «βαραίνει» τον Πορτογάλο τεχνικό.

Πέραν τούτων, ο Μπέντο ξεκάθαρα δεν ξέρει σε ποιας ομάδας τον πάγκο κάθεται. Φανταστείτε να ήταν Έλληνας, να λεγόταν Μπεντίδης και να δήλωνε ικανοποιημένος από την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, με αντιπάλους τους ΑΠΟΕΛ, Αστάνα και ΓιουνγκΜπόις. Όχι με νίκες, αλλά με ισοπαλίες στην έδρα του και ήττες. Οι οπαδοί θα τον είχαν στείλει ήδη από εκεί που ήρθε και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων θα ασχολούνταν μαζί του για κανένα δίμηνο. Στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη θα βρίσκονταν πάγκοι με κορνέδες για να μην ψάχνουν οι φίλαθλοι ζαχαροπλαστεία προκειμένου να τον... γλυκάνουν, ενώ κάθε ματς του Ολυμπιακού στην έδρα του θα μετατρεπόταν σε συλλαλητήριο κατά του προπονητή.

Ο Μπέντο κρίνεται ανοιχτά πλέον σε κάθε παιχνίδι που δίνει η ομάδα του. Η διοίκηση, η οποία φέρει και τη μεγαλύτερη ευθύνη για αυτή την κατάσταση με τους καλοκαιρινούς της χειρισμούς, ήδη αναζητά εναλλακτική σε περίπτωση που ο Μπέντο συνεχίσει να κάνει τα δικά του.

Ωστόσο οι διαθέσιμοι προπονητές της αγοράς που γνωρίζουν το ελληνικό πρωτάθλημα και θα μπορούσαν να αναλάβουν άμεσα την θέση του Πορτογάλου, είναι από ελάχιστοι έως μηδαμινοί.

Για αυτό τον λόγο και η ΠΑΕ κρατά στάση σιγής στις εξελίξεις. Η διοίκηση του Ολυμπιακού ξέρει καλά ότι αν αλλάξει και τέταρτο προπονητή μέσα στη χρονιά θα πάρει ακόμα μεγαλύτερο ρίσκο από αυτό που ήδη έχει πάρει με την πρόσληψη του Μπέντο.

Μέχρι στιγμής τον Πορτογάλο τον έχουν σώσει οι τρεις νίκες στα ντέρμπι με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός ευτύχησε στη χειρότερή του αγωνιστικά χρονιά, να δει τους κύριους αντιπάλους του σε ακόμα πιο κακή κατάσταση από τον ίδιο.

Οι τρεις διεκδικητές του πρωταθλήματος, με εξαίρεση τον ΠΑΟΚ που έπαιξε μπαλάρα στο «Γ. Καραϊσκάκης», έδωσαν παράταση στον Μπέντο. Το αν ο «ερυθρόλευκος» προπονητής θα μπορέσει να επωφεληθεί, θα το δείξουν οι επόμενες μέρες και τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού απέναντι στον ΠΑΣ και την Σπάρτη για το κύπελλο.

Ωστόσο, οι φωνές κατά του Πορτογάλου ήδη πληθαίνουν, την ώρα που οι άξιοι αντικαταστάτες του έχουν μειωθεί δραματικά.

Για αυτό τον λόγο η διοίκηση «σκανάρει» ονόματα από το εξωτερικό για τη θέση του Μπέντο, τα οποία ωστόσο θα χρειαστούν κάποιο διάστημα προσαρμογής στην ελληνική πραγματικότητα...



«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved