ΑΕΛ: Ζητάμε απονομή δικαιοσύνης μέσα στους αγωνιστικούς χώρους

ΑΕΛ: Ζητάμε απονομή δικαιοσύνης μέσα στους αγωνιστικούς χώρους

Καταγγελία για τις διαιτηικές αποφάσεις εις βάρος της σε αγώνες της στο πρωτάθλημα της Super League έκανε η ΑΕΛ, ζητώντας «από τα ποδοσφαιρικά όργανα όλων των βαθμίδων να μεριμνήσουν ως οφείλουν για την απονομή δικαιοσύνης μέσα στους αγωνιστικούς χώρους».

Στην ανακοίνωσή της, η ΑΕΛ επισημαίνει:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ γνωστοποιεί το περιεχόμενο επιστολής-καταγγελίας που στάλθηκε προς όλες τις θεσμοθετημένες αρχές του ποδοσφαίρου, με τις υπογραφές του μεγαλομετόχου, κ. Αλέξη Κούγια και του προέδρου κ. Ανδρέα Λιόντου και αναφέρει τα εξής:

"Προς:

- Ποδοσφαιρικούς Εισαγγελείς, κ.κ. Σιμιτζόγλου & Μπαξεβάνη 
- Διοικούσα Επιτροπή ΕΠΟ (Πρόεδρο & Μέλη) 
- ΚΕΔ/ΕΠΟ, κ.κ. Τριτσώνη & Κουκουλάκη 
- SUPER LEAGUE (Πρόεδρο & Αναπληρωτή Πρόεδρο)

ΘΕΜΑ: Καταγγελία αδικαιολόγητων συνεχών διαιτητικών συμπεριφορών, που καθόρισαν τα αποτελέσματα των κατά σειρά αγώνων μας με Παναιτωλικό, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο.

Αξιότιμοι κύριοι,


Επιτρέψτε μας να σας κάνουμε εξ' αρχής γνωστό πως η παρούσα, καθώς και το συνοδευτικό αυτής βίντεο, αποστέλλονται για ενημέρωσή σας, προκειμένου να προβείτε από μέρους σας στις δέουσες ενέργειες, καθώς την ώρα που κάποιοι κατ' ευφημισμόν "μεγάλοι" διαγκωνίζονται για μια κατ' ιδίαν συνάντηση με τα στελέχη της νέας ΚΕΔ, γεγονός που προκαλεί πλήθος αποριών, εμείς ως ΠΑΕ ΑΕΛ, δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να μετράμε διαδοχικές διαιτητικές υποδείξεις ή μη υποδείξεις σε βάρος μας.

Ειδικότερα κατά τα τρία συνεχόμενα τελευταία παιχνίδια της ομάδας μας, αυτές οι λανθασμένες διαιτητικές επιλογές αποδείχθηκαν και άκρως καθοριστικές για την έκβασή τους.

Το σύντομο βίντεο που περιέχεται στο DVD που συνοδεύει αυτή την επιστολή, περιλαμβάνει ενδεικτικά τις πλέον χαρακτηριστικές όσο και καθοριστικές για το τελικό αποτέλεσμα, από τις επίμαχες φάσεις των αντίστοιχων αναμετρήσεών μας,

* με Παναιτωλικό, λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ που μας στερεί προφανή ευκαιρία για γκολ με το οποίο θα προηγούμασταν στο σκορ κι ενώ προηγουμένως είχαμε ισοφαρίσει σε 1-1,

* με Αστέρα Τρίπολης, λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι και λανθασμένη αποβολή λάθος ποδοσφαιριστή μας (!!!), μόλις στο 17ο λεπτό, με συνέπεια να αγωνιστούμε σχεδόν 80 λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα και

* με Ατρόμητο, μη υπόδειξη εμφανούς κοντρόλ με το χέρι από αντίπαλο ο οποίος δημιουργεί τις προϋποθέσεις για επίτευξη του τέρματος με το οποίο η ομάδα του προηγήθηκε στο σκορ.

Μεταξύ άλλων, η τηλεοπτική εικόνα αποδεικνύει και την επίκαιρη θέση διαιτητών και βοηθών, γεγονός που μας προκαλεί άκρως δυσάρεστες σκέψεις.

Λάβετε υπόψη πως θα μπορούσαμε σ' αυτό το βίντεο να συμπεριλάβουμε πολλές ακόμη επιμέρους φάσεις (π.χ. όλες σχεδόν τις διαιτητικές υποδείξεις του β' ημιχρόνου με τον Παναιτωλικό, καθώς και δύο ακόμη όμοιες περιπτώσεις καταλογισμού ανύπαρκτων οφσάιντ, την εν γένει διαιτητική συμπεριφορά στην Τρίπολη ή τις κίτρινες κάρτες που υποδείχθηκαν με ευκολία στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Ατρόμητο και μάλιστα σε παίκτες μας που στερούμαστε την συμμετοχή τους στον επόμενο αγώνα), αλλά δεν το κάνουμε γιατί στόχος μας δεν είναι οι εντυπώσεις παρά μόνο η ουσία και γιατί ανησυχούμε πως αν συνεχίσουν αυτές οι διαιτησίες, στο τέλος δεν θα μας φτάνει ο σκληρός δίσκος, πόσο μάλλον η χωρητικότητα ενός DVD, για να τις αποθηκεύσουμε.

Σημειώστε πως σε καμία περίπτωση δεν αναζητούμε άλλοθι για οτιδήποτε. Οφείλουμε ωστόσο να καταδείξουμε ότι περιέργως, αμέσως μετά τη νίκη μας επί του Ολυμπιακού, δηλαδή αμέσως μόλις οι μόνιμα ευνοούμενες ομάδες της τελευταίας δεκαετίας αντιλήφθηκαν ότι πλέον υπάρχει μια ακόμη δύναμη που έρχεται να διεκδικήσει διακρίσεις στον χώρο, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την θέση τους, τα λάθη που εντοπίζονται στους αγώνες μας είναι μονομερή, σε βαθμό που δύσκολα μπορεί κάποιος να τα χαρακτηρίσει ανθρώπινα. Κι όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ως ΠΑΕ ΑΕΛ, μη ανθρώπινα λάθη σε βάρος μας δεν πρόκειται να τα ανεχτούμε.

Ζητούμε λοιπόν από τα ποδοσφαιρικά όργανα όλων των βαθμίδων να μεριμνήσουν ως οφείλουν για την απονομή δικαιοσύνης μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και ειδικά απέναντι σε μια ΠΑΕ που δαπανά 800.000 ευρώ τον χρόνο για να εξασφαλίσει και να συντηρήσει τις καλύτερες γηπεδικές και προπονητικές εγκαταστάσεις κι έχει την 5η θέση στον μέσο όρο εισιτηρίων, με ένα κοινό που δεν έχει προκαλέσει την παραμικρή τιμωρία, πλην της ανάρτησης ενός πανό.

Είμαστε μια ΠΑΕ που το μόνο για το οποίο αγωνιούμε και πασχίζουμε καθημερινά, είναι η άνοδος του επιπέδου του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου κι ως εκ τούτου, ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά τα θεσμοθετημένα όργανα του ποδοσφαίρου θα μεριμνήσουν ώστε να αποτραπεί η δημιουργία μιας ακόμη υπόθεσης από την τακτική δικαιοσύνη, στην οποία δεν επιθυμούμε ακόμη να προσφύγουμε, αναμένοντας τις δικές σας παρεμβάσεις.

Με εκτίμηση,

Ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ 
ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΙΟΝΤΟΣ»



Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved