Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 4-0: Με... λάθος ξέσπασμα!

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 4-0: Με... λάθος ξέσπασμα!

Γκάζωσε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός και επικράτησε με 4-0 του Λεβαδειακού - Οφσάιντ το πρώτο γκολ του Ιντέγε που έφερε το... ξέσπασμα, δε δόθηκε πέναλτι στους Πειραιώτες

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν ένα ημίχρονο στο οποίο οι Βοιωτοί άντεξαν και έβαλαν δύσκολα στους γηπεδούχους.

Στο δεύτερο 45λεπτο, όμως, ο Ολυμπιακός πάτησε το γκάζι και ξέσπασε από την στιγμή που ο Ιντέγε βρήκε δίχτυα στο 47'.

Ένα τέρμα πάντως για το οποίο υπάρχουν δικαίως διαμαρτυρίες από πλευράς Λεβαδειακού. Ο σκόρερ ήταν τουλάχιστον ένα μέτρο σε θέση οφσάιντ και η ευθύνη βαραίνει τον βοηθό Δόση (Αθηνών) που έχασε τη φάση που έπαιξε και καθοριστικό ρόλο στο «ερυθρόλευκο» ξέσπασμα.

Βεβαίως υπήρξε και αντικανονικό μαρκάρισμα του Μουλούπουλου στον Ιντέγε με τον ρέφερι Ευαγγέλου να μη δείχνει ολοφάνερο πέναλτι, αλλά κόρνερ στο 66'.

Αυτά τα δύο διαιτητικά λάθη σημάδεψαν την άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού στο Φάληρο.

Μουδιασμένο… ξεκίνημα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μία ανούσια υπεροχή των γηπεδούχων στα πρώτα λεπτά. Οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δυσκολεύτηκαν να βρουν τους… διαδρόμους προς την εστία του Ναμάσκο. Η πρώτη καλή… επίσκεψη των «ερυθρόλευκων» σημειώθηκε στο 21ο λεπτό, όταν ο Μάρτινς έκλεψε, ο Σεμπά βρήκε τον Ιντέγε, που πέρασε τον Ναμάσκο, έκανε το σουτ, αλλά ο Μουλόπουλος ακολούθησε την φάση και έδιωξε πάνω στην γραμμή.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει την εστία των «πράσινων» και ο Μποτία στο 30ο λεπτό έχασε μία εξαιρετική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν έπειτα από σέντρα του Σεμπά από τα αριστερά, ο Ντα Κόστα πήρε την κεφαλιά, αλλά μέσα από την μικρή περιοχή, ο Ισπανός αμυντικός έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ναμάσκο.

Στην επόμενη φάση, ο Λεβαδειακός έφτασε με αξιώσεις στα καρέ του Λεάλι, όταν ο Τόνι Σίλβα έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε το σουτ, όμως, ο Ιταλός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έδιωξε σε κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα, ο Σεμπά βρέθηκε σε θέση… βολής, έπειτα από πάσα του Φορτούνη, αλλά ο Ουόν έβαλε την προβολή και έδιωξε. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων έφτασε για μία ακόμα φορά μία… ανάσα από το γκολ και πάλι μετά από συνεργασία με τον Φορτούνη, όμως, ο Ναμάσκο με απίστευτη… πτήση στο δεξί του «γάμα», έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Πάντως, ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που έχασε εξαιρετική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Τόνι Σίλβα έφυγε στην κόντρα από τα δεξιά, έκανε την μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Μάντζιος «έπιασε» με τη μία το σουτ, όμως ο Λεάλι ήταν στην σωστή θέση και έδιωξε σε κόρνερ.

Συνεχόμενα… λάθη

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να παίρνει το προβάδισμα στην πρώτη… επίσκεψη στα καρέ του Ναμάσκο, με το ωραίο «ψαλιδάκι» του Ιντέγε, όμως ήταν το πρώτο λάθος του δεύτερου βοηθού, Μιχάλη Δόση, καθώς στην φάση του 47ου λεπτού, όταν ο Νιγηριανός πήρε την μπάλα από την κεφαλιά - πάσα του Σεμπά, ήταν εμφανώς σε θέση οφσάιντ. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να… ξεμπουκώνουν μετά το τέρμα του Αφρικανού προσπάθησαν να πετύχουν κι άλλα τέρματα, την στιγμή που ο Μάντζιος στο 57’ δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε και ο Λεάλι μπλόκαρε.

Μάλιστα, τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Βοιωτοί έχασαν σημαντική ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσια, όταν ο Γιακουμάκης έφυγε στην «πλάτη» της άμυνας του Ολυμπιακού, βρέθηκε απέναντι στον Ιταλό πορτιέρο των «ερυθρόλευκων», ωστόσο, το σουτ που έκανε πέρασε άουτ, πάνω από το δοκάρι και κάπου εκεί ήρθε η… κατάρρευση για το «συγκρότημα» του Ράτκο Ντόστανιτς.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν και πάλι… στροφές και πίεσαν για ένα ακόμα τέρμα, ωστόσο, στο 66’ ο διαιτητής, Ευαγγέλου δεν έδειξε το σημείο του πέναλτι σε ανατροπή του Ιντέγε από τον Μουλόπουλο, κοντά στην γραμμή του άουτ, ενώ αντίθετα υπέδειξε κόρνερ, σε μία φάση που ο αμυντικός των φιλοξενούμενων δεν ήρθε σε επαφή με την μπάλα. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μιλιβόγεβιτς «κλείδωσε» τη νίκη για τον Ολυμπιακό, με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. Πριν προλάβουν οι «πράσινοι» να… συνέλθουν, ο Φορτούνης με πλασέ στην κίνηση, έπειτα από ασίστ του Σεμπά, έγραψε το 3-0 και… διέλυσε κάθε ελπίδα των φιλοξενούμενων.

Το… κερασάκι στην «τούρτα» έβγαλε ο Μπράουν Ιντέγε στο 74ο λεπτό, όταν έπειτα από φάση διαρκείας, πήρε την κεφαλιά από την μπαλιά του Ντε λα Μπέγια και χωρίς να… δυσκολευτεί διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Πάντως, οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κι άλλα τέρματα, ωστόσο, σε δύο περιπτώσεις, ο Φελίπε Πάρντο δεν τα κατάφερε. Αρχικά, στο 79’ με το μακρινό σουτ που έκανε, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Ναμάσκο, ενώ στο 88’ έφυγε στην κόντρα, βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, έκανε το σουτ, νικήθηκε από τον Ναμάσκο, την στιγμή που είχε δίπλα του αμαρκάριστο τον Ανδρούτσο που είχε ακολουθήσει την φάση.

Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς (73' Ανδρούτσος), Ελιουνούσι (72' Πάρντο), Σεμπά, Ιντέγε (77' Καρντόσο).

Λεβαδειακός (Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Τριποτσέρης, Κουλιμπαλί (60' Βασιλείου), Μαχαίρας (73' Καλτσάς), Μέντες, Μάντζιος, Σίλβα, Ουόν, Μιλιάζες, Μουλόπουλος, Καραμπουέ (46' Γιακουμάκης).



ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved