Η «στάνη» του Μοράις...

Η «στάνη» του Μοράις...

Δεν μπορεί ούτε ο προπονητής ούτε οι παίκτες του Δικεφάλου. Ποιες οι άμεσες αποφάσεις που καλείται να πάρει η διοίκηση της ΑΕΚ αν θέλει να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί.

Μια από τα ίδια για την ΑΕΚ και στο ματς της Κέρκυρας. Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της η Ένωση και με χτυπητές αδυναμίες στην άμυνα. Το 4-4-2 με ρόμβο του Μοράις δεν θα λέγαμε πως βελτίωσε την εικόνα της ομάδας έστω κι αν στο πρώτο μέρος κατάφερε να δημιουργήσει κάποιες φάσεις ο Δικέφαλος.

Νομίζουμε πως αυτές περισσότερο ήταν αποτέλεσμα της κακής αμυντικής λειτουργίας της Κέρκυρας παρά της αποτελεσματικότητας της νέας τακτική του Πορτογάλου τεχνικού.

Ο οποίος δυστυχώς για την ΑΕΚ απέδειξε ξανά πως δεν ξέρει να διαχειρίζεται καταστάσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ότι κάνει στις προπονήσεις και στην ενδεκάδα. «Πάνω» στο ματς είτε έχει άστοχες παρεμβάσεις, είτε δεν έχει καν παρεμβάσεις...

Ο Μοράις δείχνει πως δεν είναι ο άνθρωπος για τη μεγάλη ΑΕΚ. Ίσως είναι καλός για τις ακαδημίες. Αλλά όχι για την πρώτη ομάδα αν φυσικά υπάρχουν σοβαρές βλέψεις (από του χρόνου πια...) για πρωταθλητισμό.

Κατά την άποψη της στήλης λίγα θα είναι τα ψωμιά του στα Σπάτα. Περαστικός θα είναι κι αυτός όπως και οι προηγούμενοι δύο. Το αργότερο έως το τέλος της σεζόν θα έχει κουνήσει μαντiλι.

Τέλος πάντως, είναι και κάπως νωρίς για τέτοιες προβλέψεις, αλλά αυτό πιστεύουμε-νιώθουμε. Πάντως η ΑΕΚ δεν έχει βελτιωθεί στα χέρια του.

Βέβαια κάπου εδώ κολλάει και η (αγαπημένη του Μελισσανίδη) ατάκα “τέτοια είναι η στάνη, τέτοιο τυρί βγάζει”.

Συμφωνούμε, αλλά όταν αναλάμβανε ο Μοράις, ήξερε τι «στάνη» έπαιρνε για να φτιάξει το «τυρί» του...

Σε κάθε περίπτωση πάντως, είτε με τον Μοράις, είτε με κάποιον άλλον, η ΑΕΚ χρειάζεται μεταγραφές ουσίας για να αλλάξει η εικόνα της. Ο προϋπολογισμός της ομάδας θα πρέπει να εκτοξευτεί. Να έρθουν τουλάχιστον 2-3 παίκτες του εκατομμυρίου κι άλλοι τόσοι του μισού εκατομμυρίου. Όλα τα άλλα είναι απλά για να έχουμε να λέμε και να γράφουμε.

Μπορεί κάποιος να ρίξει αυτά τα λεφτά στην ΑΕΚ; Αν ναι τότε θα αλλάξει η μοίρα της. Όσο όμως δεν μπαίνουν χρήματα η ομάδα αυτή θα είναι. Με παίκτες που δεν μπορούν να κάνουν ούτε κοντρόλ, με «συνταξιούχους» που -μεταξύ άλλων- το έχουν ρίξει στην... πάλη, με αποτυχημένους που προσπαθούν να στηρίξουν την καριέρας τους σε ένα πέρασμα προ ετών από κάποια ανώτερα πρωταθλήματα και με επιλογές της πλάκας από τα αζήτητα της ελληνικής αγοράς.

Άντε να ξεχωρίσεις έναν Μάνταλο στη φετινή ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα το χάος. Ακόμα και οι Γιόχανσον, Σιμόες, δεν είναι οι περσινοί.



Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved