Πρώην αθλητικός δικαστής: «Κινδυνεύει με υποβιβασμό ο Ολυμπιακός»

Πρώην αθλητικός δικαστής: «Κινδυνεύει με υποβιβασμό ο Ολυμπιακός»

Η ομολογία του Δημήτρη Αμαραντίδη άναψε νέες «φωτιές» για το περιβόητο ματς Ολυμπιακός-Βέροια.

Νέα δεδομένα προκύπτουν για ένα από τα παιχνίδια που εμφανίζονται στη δικογραφία της «εγκληματικής οργάνωσης».

Ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Αμαραντίδης, που είναι ένας από τους 35 κατηγορούμενους της πολύκροτης δικογραφίας, παραδέχθηκε ότι δεν είπε την αλήθεια στον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη για τον αγώνα Ολυμπιακού-Βέροιας 3-0 της 6ης Ιανουαρίου 2013.

Συγκεκριμένα σε βίντεo ντοκουμέντο παρουσιάζεται να λέει πως ο τότε γενικός αρχηγός της Βέροιας, εμφανίστηκε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο και είπε στους παίκτες πως «Σήμερα πρέπει να χάσουμε 3-0».

Με αφορμή την μαρτυρία αυτή, πρώην αθλητικός δικαστής υποστήριξε ότι υπάρχει κίνδυνος υποβιβασμού για τον Ολυμπιακό.

«Είναι μια συνταρακτική δήλωση, δεν ξέρω, βέβαια, αν θα ευαισθητοποιηθεί η δικαιοσύνη. Αν λειτουργήσουν τα αρμόδια όργανα, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με υποβιβασμό. Όσοι έχουν έννομο συμφέρον μπορούν να ζητήσουν να ενεργοποιηθεί ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας», ανέφερε ο Νίκος Μίνης.

Τι μπορεί να συμβεί πλέον από την στιγμή που η Βέροια έχει αθωωθεί για την υπόθεση αυτή (Ο Ολυμπιακός δεν κλήθηκε ποτέ σε απολογία);

Αφενός μεν η υπόθεση είναι ορθάνοιχτη για την ποινική δικαιοσύνη, αφετέρου δε ουδείς γνωρίζει εάν ανοίξει ξανά σε επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό.

Η αθώωση της Βέροιας όταν είχε εκδικαστεί το θέμα από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ (πριν αναλάβουν οι τακτικές δικαστές) φαίνεται πως είναι κομβική ως τους Ημαθιώτες.

Αίτημα αναψηλάφησης από ποδοσφαιρικό εισαγγελέα κατόπιν αιτήματος δύσκολα μπορεί να προκύψει. Κι αυτό διότι το δικαίωμα αναψηλάφησης παραγράφεται αν περάσει ένας χρόνος από τότε που βγήκε η απόφαση. Και η υπόθεση τελεσιδίκησε τον Αύγουστο του 2015.

Ιδού ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Αμαραντίδη στην εκπομπή «ΔΙΚΗ» στον ΣΚΑΪ:

"Δεν είπα την αλήθεια για τον αγώνα της ομάδας μου με τον Ολυμπιακό γιατί ένιωσα αφόρητη πίεση.

Πίστεψα ότι θα έχανα τη δουλειά μου και μετά πολύ δύσκολα θα έβρισκα ομάδα.

Αποφάσισα να πω την αλήθεια και για να λυτρωθώ, αλλά και γιατί αποδείχτηκε ότι η στάση που κράτησα απέναντι στη Δικαιοσύνη με έβλαψε. Κατέληξα κατηγορούμενος χωρίς να φταίω σε τίποτε.

Ζήτω συγγνώμη από τον ανακριτή, τον κύριο Ανδρεάδη, που δεν κατέθεσα τα πραγματικά περιστατικά του αγώνα Ολυμπιακού - Βέροιας 3-0 που έγινε στις αρχές του 2013.

Σε εκεινο το ματς ήμουν βασικός. Το ημίχρονο έληξε 0-0 παρότι είχαμε πολλές απουσίες. Στα αποδυτήρια μπήκε, όπως γίνεται πάντα, ο προπονητής μας, ο κύριος Καλαϊτζίδης, και μας είπε για τα αγωνιστικά θέματα. Λίγο πριν βγούμε στο γήπεδο για το δεύτερο ημίχρονο μπήκε στα αποδυτήρια ο γενικός αρχηγος της ομάδας μας, ο κύριος Λαναρής, και μας είπε: "Σήμερα πρέπει να χάσουμε 3-0".

Υπήρξε μια αναστάτωση, αλλά δεν έγινε διάλογος. Θύμωσα και είπα μέσα μου "παίξε καλύτερα και ας τον να λέει". Στο δεύτερο ημίχρονο έκανα ο,τι μπορούσα, αλλά χάσαμε 3-0. Δεν νιώθω ότι έκανα κάτι για να είμαι κατηγορούμενος. Το μόνο λάθος που έκανα είναι ότι δεν είπα από την αρχή την αλήθεια στον κύριο ανακριτή".

Στην αρχική του κατάθεση ο Αμαραντίδης φέρεται να είχε πει: Συγκεκριμένα, ο Αμαραντίδης είπε:

«Αν δείτε το βίντεο του αγώνα ο Ολυμπιακός έχει κάνει πολλές ευκαιρίες και είναι λογικό να μπήκαν τρία γκολ. Μπαίνουν χιλιάδες τέτοια γκολ. Αν έλεγε κάτι θα το ακούγαμε. Δεν κατάλαβα κάτι εγώ. Δε νομίζω ότι υπάρχει πέναλτι και μάλιστα βγήκα μετά το παιχνίδι και είπα ότι ήταν λάθος το πέναλτι. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και ο προπονητής ήθελε κάποιους παίκτες να τους ξεκουράσει», ανέφερε και συνέχισε:

«Ο Λαναρής ήταν μαζί μας όταν μπήκαμε και όταν βγήκαμε. Δεν θυμάμαι πόσο καθυστερήσαμε να βγούμε στον αγωνιστικό χώρο. Δεν υπέπεσε στην αντίληψη μου αν βγήκαμε μαζί με τον Ολυμπιακό ή όχι. Δεν θυμάμαι κάτι συγκεκριμένο για τον Καφέ. Δεν άκουσα αν ειπώθηκε στο ημίχρονο κάτι για τραυματισμό του Καφέ. Νομίζω λέει ψέματα ο Γεωργέας. Αν είπε κάτι ο κ. Λαναρής σε κάποιους συμπαίκτες μου δεν μπορώ να το γνωρίζω. Εγώ τα έδωσα όλα στον αγώνα και αλλά δεν δέχτηκα γκολ από την πλευρά που έπαιζα εγώ».



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved