Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός είναι ζωντανός θρύλος»

Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός είναι ζωντανός θρύλος»

Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά ένας αθλητικός σύλλογος, αλλά κάτι παραπάνω από το παιχνίδι, τον ενθουσιασμό, τη νίκη, όπως τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, παρέθεσε δείπνο στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο του Ιδρυτικού Συνεδρίου Ελληνικών και Κινεζικών Δήμων, το βράδυ της Παρασκευής (11/11) και κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην δυναμική των Πειραιωτών, αλλά και τους δεσμούς μεταξύ του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και της Κίνας.

Συγκεκριμένα, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού ανέφερε: «Ο Πειραιάς είναι επίσης η γενέτειρα του Ολυμπιακού. Ο Πειραιάς είναι το σπίτι του Ολυμπιακού. Ιδρύθηκε το 1925. Είναι ο πιο επιτυχημένος ελληνικός αθλητικός σύλλογος. Και ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά club στον κόσμο. Και εκπροσωπεί σε παγκόσμιο επίπεδο τις αξίες του Ολυμπισμού. Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλώς ένας αθλητικός σύλλογος, είναι κάτι περισσότερο από το παιχνίδι, κάτι περισσότερο από τον ενθουσιασμό, κάτι περισσότερο από τη νίκη. Ο Ολυμπιακός είναι η Ελλάδα, ο Πειραιάς. Είναι ιδανικό. Ο Ολυμπιακός είναι τρόπος ζωής. Ένας ζωντανός θρύλος. Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους, την παγκόσμια αθλητική κοινότητα, να μεταδώσουμε το Πνεύμα του Ολυμπισμού. Σύμβολό μας είναι ο έφηβος Ολυμπιονίκης. Έμβλημα της νίκης. Δείγμα των χαρισματικών ανθρώπων. Αποστολή μας είναι να επιδιώκουμε τη νίκη, μέσω της αριστείας.

Για να είναι κάποιος πρωταθλητής, δεν αρκεί μόνο το ταλέντο και τα επιτεύγματα στο γήπεδο. Οι πρωταθλητές στην εποχή μας, χρειάζονται το όραμα και την επαγγελματική οργάνωση της αθλητικής προσπάθειας. Οι πρωταθλητές επενδύουν στα νέα ταλέντα, στη νέα γενιά παιδιών, στους αυριανούς πρωταγωνιστές των γηπέδων. Ο Ολυμπιακός διαθέτει μια μοναδική αξία, κουβαλώντας περήφανα στην πλούσια ιστορία του, τα ιδανικά του Ολυμπισμού και της αθλητικής προσπάθειας. Μια κληρονομιά που συνδέεται άμεσα με τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και της ηθικής της νίκης. 43 Εθνικά Πρωταθλήματα από τα 80. 18 συμμετοχές στη φάση των ομίλων του UEFA Champions League τα τελευταία 20 χρόνια. Στις 20 κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη - UEFA Ranking. Στις 15 πιο δημοφιλείς ποδοσφαιρικές ομάδες – Μια μοναδική ιστορία επιτυχίας.

Την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός είναι ένας πολυαθλητικός σύλλογος (multi-sport club), με 15 Ολυμπιακά αθλήματα, μια αθλητική κοινότητα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο εξωτερικό. Μια ομάδα με Ολυμπιονίκες. Το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι ο Ολυμπιακός ως αξία, ταυτίζεται με την Ελλάδα, με τις προσδοκίες της κοινωνίας μας. Πράγμα φυσικό, δεδομένου ότι το 40% του πληθυσμού της Ελλάδας και 10 εκατομμύρια Έλληνες σε όλο τον κόσμο είναι Ολυμπιακοί. Απόψε, είμαστε στην καρδιά του Πειραιά. Συγκεντρωμένοι σε αυτό το ιστορικό στάδιο, όπου έχουμε γιορτάσει τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές επιτυχίες, μαζί με εξαιρετικούς ανθρώπους που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, μας κάνει να αισθανόμαστε δυνατοί, δραστήριοι, δημιουργικοί, νικητές.

Είναι αδύνατον να μην αναλογιστούμε το όραμα του Προέδρου της Κίνας, Xi Jinping, να μετατρέψει την Κίνα σε μια ποδοσφαιρική υπερδύναμη. Τις δυνατότητες για την ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ του Πειραιά και της Κίνας. Ο Πειραιάς και ο Ολυμπιακός μπορούν να λειτουργήσουν ως πύλη του κινεζικού ποδοσφαίρου στην Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ελίτ. Τι τεράστιες δυνατότητες! Τι μεγάλη ευκαιρία για την κυβέρνηση, τις επιχειρήσεις να μπουν σε νέες αγορές, να δημιουργηθούν νέες επιχειρηματικές δυνατότητες! Με αφετηρία τη σημερινή ημέρα, μπορούμε να γράψουμε ιστορία. Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι ναι, όλοι μαζί, μπορούμε. Και η ιστορία άλλωστε αποδεικνύει ότι μπορούμε να είμαστε νικητές!».

Νωρίτερα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε μιλήσει για την ενδυνάμωση των σχέσεων του Πειραιά και της Κίνας: «Σας καλωσορίζω στο σπίτι μας. Στην Ελλάδα. Στον Πειραιά. Στο λιμάνι της καρδιάς μας. Στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Στο σπίτι της οικογένειας του Ολυμπιακού. Σε ένα χώρο που φιλοξένησε τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 ως ποδηλατοδρόμιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 στο ποδόσφαιρο. Φυσικά, τα τελευταία χρόνια το ανακατασκευάσαμε για να δημιουργήσουμε ένα υπερσύγχρονο στάδιο ποδοσφαίρου! Κίνα και Ελλάδα! Τα έθνη που ανέβασαν την επιστήμη, τη φιλοσοφία και την τέχνη σε πρωτόγνωρα επίπεδα ήδη αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν! Τα δύο έθνη που έχουν εξαπλώσει τα φώτα του πολιτισμού και της κουλτούρας στον κόσμο. Δύο λαοί, που για χιλιάδες χρόνια ξεχωρίζουν σαν έμποροι και θαλασσοπόροι, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.

Πολλοί από εσάς έχετε κάνει ένα μεγάλο ταξίδι για να βρίσκεστε μαζί μας σήμερα. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς που σας φιλοξενούμε σήμερα εδώ. Σπουδαία πράγματα συμβαίνουν όταν συγκεντρώνονται μαζί σπουδαία μυαλά. Και είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε το κλείσιμο των εργασιών του 1ου Φόρουμ Ελληνικών και Κινεζικών Δήμων. Μαζί μπορούμε να γράψουμε ιστορία. Γιατί κουβαλάμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες των Ελλήνων και των Κινέζων. Την ιστορία και τον πολιτισμό των εθνών μας. Τις παραδόσεις των λαών μας. Τις ομορφιές των χωρών μας. Τις προοπτικές των οικονομιών μας. Το πνεύμα των ανθρώπων μας.

Ο κόσμος αλλάζει γρήγορα. Την τελευταία δεκαετία γίναμε μάρτυρες αλλαγών που δεν είχαμε φανταστεί. Η Κίνα πρωτοπορεί σε αυτές τις αλλαγές. Η Ελλάδα αλλάζει επίσης. Προς το θετικό, με δημιουργικό και παραγωγικό τρόπο. Η Ελλάδα και η Κίνα έχουν επιζήσει μέσα στους αιώνες. Όχι μόνο από οικονομικές ή πολιτικές κρίσεις, αλλά και από πτώσεις πολιτισμών. Από σκληρές και μακρές περιόδους ξένης κατοχής, που δεν κατάφεραν να καταστρέψουν τον πολιτισμό τους ή να δαμάσουν το πνεύμα τους. Οι Έλληνες και οι Κινέζοι συμπορευόμαστε. Μοιραζόμαστε αιώνιες αξίες που παραμένουν πάντα ισχυρές. Στη ναυτιλία έχουμε πολύ στενούς δεσμούς με την Κίνα, εδώ και πολλά χρόνια. Η εταιρία μου Capital Maritime, μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρίες σε όλο τον κόσμο, μεταφέρουμε, όλα αυτά τα χρόνια, φορτία, πετρελαίου, ξηρού φορτίου και containers, από και προς την Κίνα.

Επίσης έχουμε μακρόχρονη συνεργασία με κινεζικά ναυπηγεία, τα τελευταία 25 χρόνια, τόσο για επισκευές όσο και για ναυπηγήσεις νέων πλοίων. Λειτουργούμε σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά έχω επιλέξει να ζω στον Πειραιά. Να εργάζομαι στον Πειραιά. Να επενδύω στην Ελλάδα. Μάλιστα, το 2014 κερδίσαμε με τον Γιάννη Μώραλη τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Πειραιά, και σήμερα διατελώ πρώτος τη τάξει Δημοτικός Σύμβουλος. Ο Πειραιάς είναι παγκοσμίως γνωστός για το λιμάνι του. Το αρχαίο λιμάνι της Αθήνας. Ένα από τα πιο ιστορικά μέρη της ανθρώπινης ιστορίας. Δίπλα, στο μέρος όπου οι Έλληνες, υπό την ηγεσία του Θεμιστοκλή κέρδισαν τους Πέρσες του Ξέρξη στην ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας. Το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου. Που συνδέει ανθρώπους από και προς όλο τον κόσμο. Ένα εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο για αιώνες.

Ο Πειραιάς είναι μία πύλη εξόδου προς τα πανέμορφα Ελληνικά νησιά από όπου διέρχονται περισσότερα από 10 εκατομμύρια τουρίστες. Κέντρο της ελληνικής ναυτιλίας, της ισχυρότερης ναυτιλιακής κοινότητας στον κόσμο. Ο Πειραιάς είναι ένα ιδιαίτερος, μοναδικός τόπος. Πάντα νικητής στη ζωή, στη δουλειά, στον αθλητισμό. Ένα μοναδικό μέρος που σε κάνει: Να αγαπάς. Να δημιουργείς. Να ονειρεύεσαι. Να παλεύεις. Να επιβιώνεις. Και στο τέλος, πάντα να κερδίζεις. Και φαίνεται ότι εσείς στην Κίνα μοιράζεστε την ίδια πεποίθηση. Έχετε επιλέξει το λιμάνι του Πειραιά ως την Πύλη για τα προϊόντα σας στις ευρωπαϊκές αγορές. Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε μαζί σας, να επενδύσουμε, με στόχο να μετατρέψουμε τον Πειραιά στο πιο σύγχρονο ναυτιλιακό κέντρο της Ευρώπης».



Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved